پخش زنده
امروز: -
مقامات آمریکا و چین در حاشیه مذاکرات خلع سلاح در وین، بر سر پرچم دچار کشمکش شدند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از وین؛ "مارشال بیلینگزلیا"، نماینده جدید آمریکا در امور کنترل تسلیحات در صفحه توییتر خود عکسی از میز مذاکرات در قصر نیدراسترایش در وین منتشر کرد که در آن صندلیهای خالی با چهار پرچم کوچک از چین دیده میشود. این مقام آمریکایی در زیر این عکس نوشته بود: چین حضور ندارد، پکن خود را پشت بزرگترین دیوار محرمانه بودن پنهان کرده است.
در مقابل "فو کونگ"، مدیرکل بخش کنترل تسلیحات وزارت امور خارجه چین فورا به این عکس واکنش نشان داد و نوشت: چه صحنه عجبیی. پرچم ملی چین بدون موافقت چین در میز مذاکرات دیده میشود.
همچنین نمایندگی دیپلماتیک چین در وین نیز در پاسخ به این عکس از سوی مقام آمریکایی نوشت: هنر نمایشی آمریکا؟
از سوي ديگر؛ خبرنگار خبرگزاری صدا و سيما از وين گزارش داد که مارشال بیلینگزلیا، مذاکرات روز دوشنبه وین با نمایندگان روسیه را درباره پیمان خلع سلاح بسیار مثبت توصیف کرد و گفت طرفین برای دور دوم مذاکرات توافق کردند.
در همين حال؛ وزارت خارجه روسیه در بیانیهای کوتاه، از این مذاکرات تقدیر کرد، اما به موضوع ادامه مذاکرات اشاره نکرد.
مقامات دیپلماتیک روسیه در وین گفته اند "سرگئی ریابکوف"، معاون وزیر امور خارجه روسیه که برای شرکت در مذاکرات خلع سلاح هستهای با مقامات آمریکایی به وین سفر کرده بود دیشب به مسکو بازگشت.
"میخاییل اولیانف"، سفیر روسیه در وین پس از پایان مذاکرات در توییتر خود نوشت: ارزیابی رسمی بعدا اعلام خواهد شد.
رسانههای اتریش امروز سه شنبه درباره این دیدار نوشتند: دور نخست مذاکرات روز گذشته در وین نتایج مشخصی نداشت و فقط گروههای کاری تشکیل خواهد شد.
آمریکا و روسیه مذاکرات خود را برای نجات آخرین پیمان خلع سلاح هستهای تنها پس از یک روز خاتمه دادند.
در نشست مذاکرات خلع سلاح هستهای که صبح روز گذشته پشت درهای بسته آغاز شد، مارشال بیلینگزلیا و سرگئی ریابکوف حضور داشتند. قرار بود این مذاکرات دو روز (دوشنبه و سه شنبه) در وین ادامه یابد.
در حالیکه واشنگتن این توافق نامه را زیر سوال برده است مسکو بر تمدید آن پافشاری دارد.
"دونالد ترامپ"، رییس جمهور آمریکا بسیار تلاش کرد که چین هم در این مذاکرات حضور پیدا کند، اما پکن این درخواست را رد کرد.
آمریکا پیش از شروع مذاکرات اعلام کرد مخالفتی با تمدید این پیمان ندارد، اما شرط اصلی آن موظف بودن روسیه و چین با کنترل تسلیحاتی خودشان است. چین با مذاکرات سه جانبه مخالفت کرده است و میگوید آمریکا و روسیه در مجموع بیش از نود درصد سلاحهای هستهای را در اختیار دارند و چین از لحاظ آمار سلاحهای هستهای؛ از این دو کشور بسیار دور است.
سرگئی ریابکوف نیز پیش از شروع این مذاکرات بر اصلاحاتی در این پیمان پافشاری کرد و گفت این درست و منطقی است، توافق مهم است، اما همه چیز نیست.