پخش زنده
امروز: -
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره تهدید بهداشت روان جامعه و اضطراب بویژه در دوره کرونا، گفت: قرآن کریم عامل مهمی است توجه به آن سلامت معنوی جامعه را افزایش میدهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر سعید نمکی در ششمین نشست کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت با اشاره به تصویب سندراهبردی توسعه، پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت، افزود: تدوین این سند، کار ارزندهای است که میتواند در آینده برای رسیدن به سمت حرکت نظاممند در سلامت معنوی جامعه که به آن نیازمند هستیم، مفید و موثر باشد.
وی افزود: نباید به ساخت و تدوین یک سند که البته یک کار پسندیدهای است بسنده کرد و باید تلاش کنیم تا قرآن را در جامعه ترویج دهیم.
آقای نمکی با بیان اینکه امروزه مولفههای اجتماعی، روانی و فرهنگی موثر در سلامت به شکل فزایندهای نظام سلامت را تحت تاثیر قرار میدهند و نگاه به این ابعاد از بُعد معنوی و قرآنی نیز موثر خواهد بود، اظهارداشت: من به این حرکتها به عنوان یک حرکت پایدار و موثر اعتقادی ندارم؛ زیرا با توجه به اینکه مملکت ما از سندهای مختلف پُر است، اما امروز با گذشت ۴۲ سال از پیروزی انقلاب اسلامی باید دستاورهای بیشتری از تاثیر فرهنگ قرآن در زندگی مردم داشته باشیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اگر بخواهیم از ابعاد مختلف، جنبههای مختلف قرآن را بررسی کنیم برای هرکدام باید ساعتها صحبت کرد.
دکتر نمکی افزود:تعادلی که در قرآن کریم دیده میشود، در سایر کتب آسمانی نیست و این تعادل و ظرافت اندیشه موجود در قرآن، برای زیستن در این جهان و زندگی پاکیزه در آن جهان است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: قرآن کیم طبیب بزرگ روح، انسان است و با این طبیب میتوانیم جسم سالمی داشته باشیم.
آقای نمکی افزود: تا زمانی که تفکر و اندیشه متفاوت و نوع قرائت متفکرانه و نواندیشانه از قرآن کریم در جامعه ترویج پیدا نکند، به جایی نخواهیم رسید.
وی با اشاره به اینکه با برگزاری جلسات مختلف برای قرائت قرآن، انتخاب برگزیدگان و حافظان قرآن و ... که یک کار پسندیدهای است کار انجام نخواهد شد، افزود: خیلی از سالهایی که قرآن میتوانست در دگرگونی وضعیت کشور تاثیر گذار باشد، برای این کتاب آسمانی کار نشد و این کتاب مهم مظلوم و مغفول ماند.
آقای نمکی گفت: دلی که با عشق به معرفت و بصیرت قرآن نورانی شد، این دل به یک گنجینه تبدیل خواهد شد.
در این نشست که امروز در سالن همایشهای رازی دانشگاهعلوم پزشکی ایران برگزار شد، کلیات سند راهبردی کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت به تصویب رسید و جزئیات این سند بر اساس نگاه کارشناسانه از سوی صاحب نظران قرآنی طی هفته آینده تدوین و تصویب نهایی خواهد شد.
فراهم کردن بنیانهای علمی و ملزومات اجرایی برای بهرهگیری روشمند از آموزههای قرآنی و تبیینی در مسیر ایجاد ونهادینه سازی نگرش فراگیر و کل نگر به مسئله سلامت انسان، از جمله موضوعهایی است که به عنوان چشم انداز این سند معرفی شده است که تلاش دارد به اصولی، چون محوریت قرآن کریم و آموزههای تبیینی پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت (ع) در نظام تولید معرفت در مطالعات قرآن، اسلام، سلامت با رویکرد میانرشتهای، تأکید بر آزمونپذیری راهکارها، مدلها و نظریات خلاقانهای که با رویکرد کل نگر- فراگیر و با استفاده از آموزههای قرآنی و تبیینی در حوزه سلامت، توجه به اصل عقلانیت و بهرهگیری از دستاوردهای روزآمد دانش بشری در حوزه سلامت ضمن توجه به نقش اصلی و تأثیرگذار رویکرد کل نگر و توحیدی و نیز آموزههای قرآنی و تبیینی دست پیدا کند.
ترسیم نقشه جامع مطالعات و دستیابی تدریجی به محورهای نظری آن، استقرار سامانه جامع کمیسیون به منظور ایجاد بستر مشارکت پژوهشگران و صاحب نظران و تجمیع و پردازش دادههای مرتبط و امکان سنجی تدوین بسته "آموزش عالی تخصصی و میانرشتهای" در برخی از موضوعات سلامت با نگرش اسلامی و رویکردی فراگیر و کلنگر و نیز بهره مندی از آموزههای قرآنی مرتبط با سلامت در دروس عمومی معارف اسلامی دانشگاههای علوم پزشکی از جمله اهداف تعیین شده برای این سند هستند.