پخش زنده
امروز: -
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در سال تحصیلی آتی شاهد ارائه آموزشهای ترکیبی شامل آموزشهای مجازی و حضوری در دانشگاهها خواهیم بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر منصور غلامی در نشست مجازی خیرین آموزش عالی که در سالن همایشهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره زمان پذیرش دانشجویان تازه وارد در سال تحصیلی جدید، افزود: هنوز در اواخر ترم جاری قرار داریم و عمدتاً با وجود این که بسیاری از کلاسها به صورت مجازی بوده، بسیاری از دروس عملی و واحدهای درسی باقی مانده است لذا ما ترم تابستان نداریم و به همین دلیل شاهد آغاز سال تحصیلی جدید از نیمه دوم شهریور هستیم.
وی گفت: اگر دانشگاهی بخواهد ترم تحصیلی را زودتر آغاز کند منعی ندارد، ولی حتماً پذیرش دانشجویان جدید با توجه به تأخیر افتادن زمان آزمون سراسری ورود به دانشگاه ها، تصحیح پاسخنامه ها، اعلام نمرات، انتخاب رشته و در نهایت تعیین قبولیها به تأخیر میافتد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: البته سازمان سنجش تلاش میکند تا آنجا که ممکن است این زمان را کوتاهتر کند و قول داده اند که حداکثر تا نیمه دوم مهرماه نتایج اعلام شودو بلافاصله در اولین فرصت شاهد پذیرش دانشجویان جدید به دانشگاهها خواهیم بود، قطعاً دیرتر از پایان مهر نخواهد بود و اطلاع رسانیها به تدریج و دقیقتر اعلام میشود.
آقای غلامی درباره وضعیت حضور دانشجویان در خوابگاههای دانشجویی گفت: قرار است فعلاً آموزشها ترکیبی یعنی هم مجازی و هم حضوری باشد البته دانشگاهها خودشان برنامه ریزی میکنند، اما مشکل اصلی در خصوص ظرفیت خوابگاهها به لحاظ تعداد دانشجو است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: تلاش میکنیم با هماهنگی سازمان امور دانشجویان، تعداد حضور دانشجویان در خوابگاههای دانشجویی حداقل به یک سوم برسد و مشکلی در خصوص حضور دانشجویان در خوابگاهها نداشته باشیم.
آقای غلامی با بیان این که باید توزیع بخش حضوری دانشجویان در دانشگاهها با مدیریت درست انجام شود، افزود: هر دانشگاه براساس ظرفیت خوابگاه خود دروهای را برحسب حضور الزامی برای دانشجو در نظر میگیرد چنانچه دانشگاهها براساس نوع دانشگاه و امکاناتی که دارند میدانند چه نوع ترکیبی از آموزش حضوری و مجازی در ترم آینده داشته باشند.
وی در ادامه در پاسخ به سوال دیگری درباره وضعیت رسالهها و پایان نامههای دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، گفت: در حال حاضر در این خصوص برنامه ریزیها از سوی دانشگاهها براساس شیوه نامههای بهداشتی در حال انجام است لذا امیدواریم در سال تحصیلی جدید نیز به همین شیوه فعالیت ادامه داشته باشد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری که واحدهای درسی آنها باقی مانده باید بتوانند در اولویت ادامه تحصیل قرار گیرند البته ما برای همه دانشگاهها نمیتوانیم نسخه یکسان بنویسیم، در نتیجه اختیار با دانشگاهها است و مدیران و مسئولان دانشگاهها در خصوص ارائه خدمات آموزشی و رفاهی دانشجویان حساسیت کامل دارند.
خیرین عامل تأثیرگذار در خدمات رفاهی و آموزشی در دانشگاهها
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: با حضور خیرین یک فعالیت اساسی و تأثیر گذار در بخشهای رفاهی و کمک آموزشی در دانشگاههای کشور شکل گرفته است.
آقای منصور غلامی طی سخنانی در نشست مجازی خیرین آموزش عالی که صبح امروز در سالن همایشهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد ضمن تشکر از فعالیت تأثیر گذار خیرین در امور مختلف دانشگاهی گفت: تاریخ نشان داده که مردم کشورمان در بخشهای مختلف علم، دانش و فناوری و تربیت انسانها پیشتاز بوده اند و شاهد فرهنگ مشارکت در امور خیر و امور زیربنایی و تربیت نسل جوان و آینده ساز کشور هستیم.
وی ادامه داد: در موضوع کمکهای مالی تنها نباید به اعداد و ارقام اکتفا کرد بلکه باید به انگیزه والا و ارزش بالایی که کمک خیرین داشته است نیز توجه کرد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تأکید کرد: دانشگاهها پیش از انقلاب در آموزش عالی فعالیت داشتند و پس از انقلاب در مشارکتهای علمی، پژوهشی و فناوری نیز شاهد فعالیتهای زیادی هستیم.
آقای غلامی با بیان اینکه ستاد خیرین وزارت علوم تحقیقات و فناوری در استانهای مختلف شکل گرفته و فعالیت آن توسعه یافته است افزود: در دورهای آموزش عالی به لحاظ ساخت و ساز توسعه یافته، ولی پشتیبانیها زیاد نبوده است و اکنون با کمبود منابع روبرو هستیم.
وی ادامه داد: سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تأمین منابع را بر عهده دارد و در حوزه خیرین شاهد فعالیت چشمگیر آنها در امور اساسی و تأثیر گذار دانشگاهی هستیم.
آقای غلامی گفت: خدمات خوابگاهی خیرین به وسعت ۴۶۰ هزار متر مربع در دانشگاهها در دست ساخت است و بزودی ۳۵۵ هزار متر مربع آن تکمیل و آماده میشود.