آبرسانی به ۳۰۰روستای خراسان رضوی با تانکر
هماکنون ۳۰۰روستا در خراسان رضوی با کمبود آب روبرو هستند و به صورت ثابت یا موقت با تانکر سیار آبرسانی میشوند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکزخراسان رضوی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی در نشست خبری به مناسبت
هفته صرفه جویی مصرف آب گفت: ۷۹مورد از این روستاها به لحاظ کمبود آب در شرایط بحرانی قرار دارند که در شهرستانهای مختلف استان خراسان رضوی واقع شدهاند.
سیدابراهیم علوی افزود: هم اکنون سه هزار و ۳۱۴روستا با جمعیت یک میلیون و ۷۳۳هزار نفر در استان خراسان رضوی وجود دارد که دو هزار و ۵۹۸روستا از این تعداد دارای جمعیت بیش از ۲۰خانوار است.
وی ادامه داد: هم اکنون حدود ۹۷درصد از جمعیت روستاهای بالای ۲۰خانوار در خراسان رضوی از آب شرب و بهداشتی بهرهمند هستند و برنامهریزی برای سه درصد باقی مانده در حال انجام است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: اگرچه طی پارسال و امسال بارندگیهای مناسبی داشته ایم، اما باید توجه داشت تامین آب بسیاری از روستاهای خراسان رضوی که از طریق یک هزار و ۴۰۰منبع آبی تامین میشود ارتباطی به ذخایر سدها و آبهای سطحی ندارد.
علوی افزود: تا کنون ۸۰۰میلیارد ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی برای احداث مجتمع و پروژههای آبرسانی در روستاهای استان اختصاص یافته است که از طریق این اعتبارات امسال مشکلات آب رسانی ۲۵۴روستا رفع خواهد شد.
وی با اشاره به برخی از مطالب مطرح شده در رسانهها پیرامون کمبود آب در روستاهای خراسان رضوی اضافه کرد: اگر چه ما به مشکلات کمبود آب در برخی از روستاهای استان اذعان داریم، اما واقعیت این است که یک شبه نمیتوان انتظار معجزه داشت و طبق برنامهریزیهای انجام شده مشکلات آبرسانی در روستاهای دچار کم آبی برطرف خواهد شد.
ابراهیم علوی افزود: هم اکنون خدمات آب و فاضلاب در ۷۵شهر و دو هزار و ۴۸۶روستا در مجموع با جمعیت سه میلیون و ۳۰۰هزار نفر زیر پوشش شرکت آب و فاضلاب استان خراسان رضوی قرار دارد که به این جمعیت در قالب یک میلیون و ۳۰۰هزار مشترک خدماترسانی میشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر آب مشترکان شرکت آب و فاضلاب در خراسان رضوی از طریق هزار و ۸۵۰منبع که بیشتر آن زیرزمینی است تامین میشود که ۴۰۰مورد از این منابع شامل چاه، قنات، چشمه در شهرها و بقیه در روستاها استقرار دارند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان خراسان رضوی گفت:هم اکنون ۲۲شهر در استان خراسان رضوی در تنش آبی قرار دارند که ۶شهر از این تعداد یعنی نیشابور، تربتجام، مشهدریزه، شاندیز، خواف و گلبهار در وضعیت قرمز قرار داشته و دچار کمبود جدی هستند.
علوی افزود:همزمان با شیوع کرونا مصرف آب مشترکان در خراسان رضوی به میزان ۲۱درصد افزایش یافته است و در برخی از شهرها مصرف آب تا ۴۰درصد افزایش داشته است.
وی اضافه کرد: اگر روند افزایش مصرف آب در خراسان رضوی ادامه داشته باشد در تامین و تولید آب مشترکان در شهرها و روستاهای خراسان رضوی با مشکل مواجه خواهیم شد.
یکم تا هفتم تیرماه هفته صرفه جویی و مصرف بهینه آب در کشور نامگذاری شده است.