پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر آموزش عالی غیردولتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ۲۰۰ موسسه آموزش عالی آزاد غیرمجاز از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شناسایی شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، خانم فرزانه شمیرانی امروز در گفتگوی زنده تلویزیونی با اشاره به اقدامات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای شناسایی و برخورد با مراکز آموزش عالی آزاد غیرمجاز، افزود: در بخش غیردولتی، تعداد موسسات غیرمجاز در حد انگشتان دست است که وزارت علوم آنها را شناسایی کرده، اما بیشترین درگیری وزارتخانه، موسسات آموزش عالی آزاد غیرمجاز است.
به گفته این مسوول وزارت علوم، موسسات آموزش عالی آزاد مجاز یک صنف دارند که مراکز غیرمجاز را رقیب خودشان میدانند و گزارش تخلفات آنان را به وزارت علوم ارسال میکنند.
وی با ارائه آمار شناسایی مراکز آموزش عالی آزاد، اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۲۰۰ موسسه آموزش عالی آزاد غیرمجاز شناسایی و اسامی آنها به دفتر نظارت و ارزیابی وزارت علوم اعلام شده است.
خانم شمیرانی با اشاره به گستردگی تعداد مراکز آموزش عالی آزاد، تاکید کرد: همه این مراکز زیر نظر وزارت علوم نیستند؛ بلکه تعدادی از آنها زیر نظر برخی دیگر از وزارتخانهها فعالیت میکنند؛ اما این مساله نیاز به هماهنگی بین تمام دستگاهها دارد و باید فهرست موسسات مجاز خود را اعلام کرده و در سایت شان اطلاع رسانی کنند.
وی با تاکید بر اینکه افراد برای اطلاع از اسامی موسسات مجاز، قبل از مراجعه به موسسات آموزش عالی آزاد ابتدا به سایت وزارت علوم مراجعه کنند، تاکید کرد: اطلاعات مربوط به موسسات آموزش عالی آزاد مجاز همراه با آدرس و شماره تلفن در سایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درج شده است و افراد قبل از مراجعه به موسسات برای شرکت در دورهها برای اطمینان از صحت فعالیت این مراکز، به سایت این وزارتخانه مراجعه کنند.
خانم شمیرانی خاطرنشان کرد:گزارش موسسات متخلف که زیرسایه وزارت علوم اقدام به فعالیت غیرمجاز و پذیرش داوطلبان میکنند، مستندات از راههای مختلف جمع آوری و در اختیار دفتر حقوقی وزارتخانه قرار میگیرد.
وی گفت: این مراکز با سوءاستفاده از نام وزارت علوم به دنبال جذب مشتریان و داوطلبان هستند؛ در حالی که مردم ابتدا باید به سایت وزارت علوم مراجعه کنند.
مدیرکل دفتر آموزش عالی غیردولتی وزارت علوم درباره اقدام این وزارتخانه برای اعلام اسامی مراکز مجاز و غیرمجاز آموزش عالی، اظهار داشت: از بدو حضورم در وزارت علوم، ابتدا تفکیک موسسات غیرمجاز از مجاز و انتشار آن در سایت وزارت علوم انجام شد. همچنین برخورد با مراکز غیرمجاز از طریق پلیس فتا پیگیری میشود. اطلاعات موسسات غیرمجاز از همه بخشها برای وزارتخانه ارسال میشود که در اختیار دفتر حقوقی وزارت علوم قرار میگیرد؛ سپس سایر مراحل قانونی طی میشود.
این مسوول وزارت علوم با گله از ناآگاهی مردم و مراجعه به مراکز غیرقانونی آموزش عالی آزاد، گفت: وزارت علوم بخش پولداری نیست که دائم بتواند لزوم مراجعه مردم به وزارت علوم برای شناسایی موسسات آموزش عالی آزاد مجاز را در تلویزیون زیرنویس کند.
خانم شمیرانی درباره روند صدور مجوز برای موسسات آموزش عالی غیردولتی و آموزش عالی آزاد، گفت: در حال حاضر برای راه اندازی دانشگاه یا موسسه غیردولتی غیرانتفاعی مجوزی صادر نمیشود.
مدیرکل دفتر آموزش عالی غیردولتی وزارت علوم خاطر نشان کرد: تا اطلاع ثانوی برای موسسات آموزش عالی آزاد هم مجوز جدیدی صادر نمیشود؛ چرا که آیین نامه و اساسنامه در حال تغییر است و بعد از حل و فصل مسائل حقوقی همچنین دریافت مصوبه شورای گسترش آموزش عالی، مجوز برای این مراکز صادر میشود، اما به این معنی نیست که این مجوزها را برای همه صادر کنیم.
این مسوول وزارت علوم تاکید کرد: مجوزها بر اساس سیستم پایش آموزش عالی آزاد، نیاز استان به موسسه آموزش عالی آزاد و کمبود رشتهها صادر خواهد شد.
بخشی از وظیفه مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، بررسی فعالیتهای موسسات مجاز و غیرمجاز آموزش عالی آزاد است.
این وزارتخانه اسامی موسسات مجاز آموزش عالی آزاد را در پایگاه اطلاع رسانی خود برای رفاه حال عموم بارگذاری و در بخش دیگری از این سایت، اسامی مراکز آموزش عالی آزاد غیرمجاز را منتشر کرده است که اطلاعات آن در دسترس همگان قرار دارد.
برغم تلاش نظارتی، اما گزارشها حاکی از آن است که هر روز بر تعداد این مراکز غیرمجاز افزوده و از سوی دیگر داوطلبان بدون اطلاع از مجوز این مراکز، تب شان برای ثبت نام در دورههای غیرمجاز مراکز یادشده نیز تندتر میشود.