آغاز خورشید گرفتگی درکهگیلویه و بویراحمد
کهگیلویه و بویراحمدی ها تا ۶۳ درصد خورشید گرفتگی را میبینند.
به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما کهگیلویه وبویراحمد، عضو هیات علمی دانشگاه یاسوج گفت: هم زمان با آغاز فصل تابستان و در روز اول تیر، خورشیدگرفتگی جزئی در آسمان ایران رخ داد.
آقای سروش فر افزود: خورشیدگرفتگی از نوع حلقوی در بخشهایی از کره زمین رخ داد و در کشور و استان کهگیلویه و بویراحمد به صورت جزئی قابل دیدن بود.
وی ادامه داد: گرفت حلقوی خورشید از قاره آفریقا آغاز میشود و تا اقیانوس آرام به صورت جزئی دیده خواهد شد.
دکتری فیزیک گرانش و کیهان شناسی گفت: بیشترین درصد گرفت خورشید در چابهار و دریای عمان رخ خواهد داد که به ترتیب ۹۸ و ۹۹ درصد از سطح خورشید توسط ماه پوشانده خواهد شد.
آقای سروش فر افزود: این پدیده نادر نجومی امروز در کهگیلویه وبویراحمد از ساعت ۹ و ۵۰ دقیقه صبح قابل مشاهده شد و تا ساعت ۱۱ و ۴۰ دقیقه ادامه دارد.
وی ادامه داد: استفاده از عینکهای مخصوص رصد خورشید برای رصد این پدیده توسط علاقهمندان ضروری است و هرگز با چشم غیر مسلح این پدیده رصد نشود.
آقای سروش فر با بیان اینکه علاوه بر آن در صورت رصد این رویداد نجومی با استفاده از تلسکوپ و دوربین دو چشمی و حتی عکاسی نجومی از این رویداد حتما از قبل باید تجهیزات خود را به فیلترهای استاندارد از جمله فیلتر مایلار مجهز کرد گفت: نگاه مستقیم به خورشید حتی برای مدت کوتاه بسیار خطرناک است و عواقب جبرانناپذیری در پی خواهد داشت.
به فتوای برخی از مراجع تقلید، نماز آیات باید قبل از حداکثر گرفتگی خورشید خوانده شود و بنابر این احتیاط این است که تا قبل از حداکثر گرفتگی نماز آیات را خواند، اما به فتوای برخی دیگر از مراجع، تا قبل از پایان گرفتگی خورشید هم میتوان نماز آیات را خواند.
نماز آیات در مواقع کسوف خورشيد و خسوف ماه، زلزله و هر حادثه غيرعادى که باعث ترس بيشتر مردم شود، واجب می شود
نماز آیات را به چند شکل میتوان خواند؛
اول؛ نماز آیات دو رکعت است و در هر رکعت پنج رکوع دارد.
دستور آن این است: نمازگزار بعد از نیت، تکبیر بگوید و یک حمد و یک سوره تمام بخواند و به رکوع رود و سر از رکوع بردارد.
دوباره یک حمد و یک سوره بخواند، باز به رکوع رود تا پنج مرتبه.
بعد از بلند شدن از رکوع پنجم دو سجده نماید و برخیزد و رکعت دوم را هم مثل رکعت اول بجا آورد و تشهد بخواند و سلام دهد.
دوم؛ بعد از نیت و تکبیرةالاحرام، حمد و یک آیه (البته احتساب بسمالله به عنوان یک آیه، صحیح نیست) از سورهای را قرائت کرده و رکوع کند، سپس سر از رکوع بردارد، و آیه دیگری از آن سوره را بخواند و به رکوع رود، و بعد سر از رکوع برداشته و آیه دیگری از همان سوره را قرائت نماید، و همینطور تا رکوع پنجم ادامه دهد تا سورهای که پیش از هر رکوع، یک آیه از آن را قرائت کرده، قبل از رکوع آخر تمام شود.
سپس رکوع پنجم را بهجا آورد و به سجده رود، و پس از اتمام دو سجده، برای رکعت دوم قیام نماید و حمد و آیهای از یک سوره را بخواند و به رکوع برود، و همینطور مانند رکعت اول ادامه دهد تا تشهد بخواند و سلام دهد؛ و چنانچه بخواهد برای هر رکوعی به یک آیه از سورهای اکتفا کند، نباید سوره حمد را بیش از یک مرتبه در اول آن رکعت بخواند.