به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ یکی از مسئولان بلندپایه سازمان ملل، از ادامه ظلم های نژادپرستانه در آمریکا به شدت ابراز ناخرسندی و انتقاد کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، لیلا زروقی که هم اکنون ریاست هیئت نمایندگی سازمان ملل در جمهوری کنگوی دموکراتیک را برعهده دارد، در مصاحبه با این شبکه، درباره اقدام شورای حقوق بشر در پرداختن به مسئله نژادپرستی در آمریکا گفت: این اقدام بی سابقه نبود، اما مهم است. مسئله مهم و بی سابقه، خیزشی است که سراسر جهان در برابر آنچه بر سر جرج فلوید آمد، شاهد آن بود. مسئولان سازمان ملل پیش از این هم در بعضی شرایط مجبور به موضع گیری دسته جمعی شدند و ما به همین علت، بیانیه مشترک صادر کردیم.
زروقی افزود: البته ما فقط از آمریکا انتقاد نکردیم، بلکه درباره نژادپرستی در این کشور و نیز دیگر کشورهای جهان سخن گفتیم که نه فقط آفریقایی تبارها بلکه همچنین اقلیت های دیگر از آن رنج می برند. قتل جرج فلوید، حادثه ای بود که زلزله ای در همه جهان ایجاد کرد. ما هم در سازمانی مسئولیت داریم که برای دفاع از هر فردی تاسیس شده است که حقوق آن، زیر پا گذاشته می شود. منشور ملل متحد با رد کردن نژادپرستی و دعوت به برابری بین همه انسان ها، آغاز می شود. ما به دنبال انتقاد از آمریکا نیستیم، بلکه می گوییم در قرن بیست و یکم دیگر نباید حقوق افراد بر اساس رنگ پوست و دیانت آنها نقض شود.
وی خاطر نشان کرد: ما خواهان آن هستیم که همه به مسئولیت خودشان عمل کنند. درست است که نژادپرستی روشمند و سازماندهی شده در قوانین از بین رفته است، اما نژادپرستی پنهان همچنان ادامه دارد. مسامحه با کسانی که مرتکب چنین تخلفات و رفتارهایی می شوند، قابل قبول نیست و باید چنین تخلفاتی با مجازات روبرو شود. جهان هم اکنون از چند مشکل رنج می برد و کرونا مصیبتی است که پیامدهای بسیار خطرناکی به ویژه بر کشورهای فقیر و کشورهای با اقتصاد ضعیف، خواهد داشت. باید این مشکل بزرگ را برطرف کرد. اما کرونا تنها مشکل جهان نیست. ما با جوامعی در جهان مواجه هستیم که با فقر و جنگ دست و پنجه نرم می کنند. میلیون ها انسان آواره می شوند. به عنوان مثال، مشکلات بزرگی در قاره آفریقا وجود دارد.