مسجدی آرانی در نشست خبری مطرح کرد
ارجاع حدود ۲ میلیون پرونده قضایی به پزشکی قانونی
رئیس سازمان پزشکی قانونی: در سال ۹۸ حدود دو میلیون پرونده برای رسیدگی به سازمان پزشکی قانونی ارجاع داده شده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، عباس مسجدی آرانی امروز در نشست خبری با بیان اینکه یکی از ضعفهای ما کمبود نیروی انسانی است، گفت: تنها نزدیک به ۳۰ درصد از پستهای سازمانی ما اشغال است این در حالیست که ۱۵ درصد به فعالیتهای ما افزوده میشود و با وجود اینکه در برنامه توسعه ششم مجوز قانونی آن اخذ شد، اما اعتبارات آن لحاظ نشد و در سال ۹۷ و ۹۸ نتوانستیم جذب داشته باشیم.
وی افزود: در سال ۹۹ توانستیم مجوز جذب را با برگزاری یک آزمون بگیریم و تا پایان سال، ۲۰۰ پزشک و کارشناس به کادر سازمان اضافه خواهد شد.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: در حوزه کودک آزاری در سال ۹۸ دو هزار و ۴۸۸ پرونده داشتیم که نسبت به سال ۹۷، ۱۲ونیم درصد افزایش داشته ایم.
مسجدی آرانی با تبیین عوامل مهم کودک آزاری گفت: بخشی از این عوامل به خود کودک از جمله روان پریشی و پیش فعالی بر می گردد و برخی دیگر از این عوامل نیز نامشروع بودن کودک، فقر، فقدان بهداشت و تغذیه، عریان پوشی برای بچهها، بی توجهی به پوشش در برابر ناپدری و نابرادری و ضعف در باورهای دینی و نبود مهارتهای تربیتی والدین و اشتغال مادر است.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور افزود: در حوزه قصور پزشکی ۹ هزار و ۸۸۴ پرونده در سال گذشته داشتیم که بیشترین آن در استانهای تهران، فارس و البرز بود و کمترین آمار به استانهای ایلام، لرستان و هرمزگان اختصاص داشت.
وی با اشاره به فعالیتهای سازمان پزشکی قانونی در سال گذشته گفت: حضور در بحرانهایی از جمله بحران سقوط هواپیما، شهدای تشییع سردار سلیمانی در کرمان، حوادث آبان، سیل و اتوبوس مازندران با کارشناسی همکاران ما انجام و به مرجع قضایی صادر شد.
طرح تحول؛ مهمترین برنامه سازمان پزشکی قانونی
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: مهمترین برنامههای ما که از زمستان سال گذشته آغاز شد، برنامه طرح تحول است.
عباس مسجدی آرانی در نشست خبری با گرامیداشت یاد شهدا در آستانه هفته قوه قضاییه افزود: پزشکی قانونی در هفته قوه قضاییه افتتاح پروژههایی را در برخی از استانها از جمله هرمزگان، مرکزی و مازندران پیش رو دارد و این سه پروژه مهم ماست.
وی ادامه داد: در سال گذشته ۱۶ پروژه مهم و ۲۰ مرکز افتتاح کردیم. برای روز یکشنبه حدود ۱۰ هزار مترمربع به فضاهای فیزیکی ما اضافه میشود.
مسجدی آرانی گفت: ما در سراسر کشور ۱۰ آزمایشگاه ژنتیک داریم و ۹۲ هزار نمونه کشف و ۲۰ هزار پروفایل تبیین و ۱۶ هزار داده بارگذاری شده است. ما در حوزه قصور پزشکی ۹۸۸۴ پرونده داشتیم که تعداد ۴۰۰۱ محکومان و ۵۲۸۳ تبرئه را داشتیم.
وی افزود: ۱۲ هزار و ۴۲۱ مجوز سقط صادر شده که بیانگر کاهش دو درصدی است. البته مقرر شده است تا موضوع رشد سقطهای جنایی بررسی شود.
عباس مسجدی آرانی گفت: دادستان کل ماموریت یافته است که جلسهای با وزارت بهداشت و سازمان پزشکی قانونی داشته باشیم و آمار رشد سقطهای جنایی بررسی شود.
وی افزود: در حوزه اخلال جنسیتی در سال گذشته ۵۸۰ پرونده بوده که ۴۰۰ پرونده مربوط به خانمها بوده و تغییر جنسیت در خانمها افزایش یافته و ۱۰۳ مورد آن تایید شده است و ۱۸۰ پرونده مربوط به آقایان، که ۵۶ مورد آن تایید شده است.
مسجدی آرانی گفت: سال گذشته ۲۸ و ۹ دهم درصد افزایش پرونده برای عفو و عدم تحمل کیفر داشتیم که بسیار مهم بود البته محدودیتهایی را در حوزه تخصصی و مالی داریم که نتوانستیم برای همه آنها پرونده تشکیل دهیم که انشاءالله رفع خواهد شد.
رئیس سازمان پزشکی قانونی افزود: در سال ۹۸، ۶۲۷ مورد متوفیان ناشی از الکل را داشتیم که نسبت به سالهای گذشته ۱۴۲ درصد رشد شاهد بودیم.
مسجدی آرانی تصریح کرد: راهبرد امسال قوه قضاییه مبارزه با فساد و تکریم و حمایت از جهش تولید است. از جمله کارهای دیگر ما این است که فعالیتهای ما شفاف است. ما در شرف راه اندازی شورای حل اختلاف برای کمیسیونهای خودمان هستیم. سیستم نوبت دهی الکترونیک را راه اندازی کردیم و در تلاشیم از مراجعات مکرر به سازمان جلوگیری کنیم.
وی گفت: استفاده از خیرین مهم است و ۳۸۳ مرکز که در اختیار ماست. ۱۸۵ مورد تملیکی و ۹۷ امانی است و ۴۷ استیجاری و ۴۳ مورد در مطب است و این امر نشان میدهد که در حوزه پشتیبانی و فیزیکی دچار محدودیت هستیم و ۱۸۵ ساختمان ما در سراسر کشور قدمت بالای ۳۰ سال دارند. از مجلس میخواهیم در حوزه فیزیکی و اعتبارات و نیروی انسانی دست ما را بگیرد.
رئیس سازمان پزشکی قانونی تاکید کرد: در حوزه تصادفات آمار تکان دهنده است و باید به این موضوع توجه شود.
مسجدی آرانی افزود: ۸۵ هزار و ۴۲۰ مورد همسر آزاری در سال گذشته گزارش شد. داد زدن، فحش دادن، انداختن بار زندگی روی دوش همسر، حصار کشیدن دور همسر، تحقیر، بداخلاقی و انعطاف ناپذیری و علل فرهنگی و فقر فرهنگی از جمله مصادیق همسر آزاری است.
رئیس سازمان پزشکی قانونی با اشاره به تصادفات گفت: رشد منفی ۵/۶ درصدی را در این زمینه داشتیم. همچنین ۲۸ هزار و ۲۰۸ مورد حادثه کار در سال گذشته گزارش شده است. همچنین ۱۸۵۴ مورد سوختگی و ۱۲۷۵ مورد فوتی ناشی از غرق شدگی را داشتیم.
وی افزود: ۱۶ هزار و ۹۴۶ مورد فوت ناشی از تصادفات داشتیم که ۱۱ هزار و ۸۵ مورد فوتی برون شهری بوده است.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور تصریح کرد: راه اندازی بانک ژنتیک و سند پژوهشی از جمله اقدامات ما بوده است و حدود ۲ میلیون پرونده قضایی به سازمان ما ارجاع شد و از این میان ۹۰ درصد مربوط به معاینات بود و حدود ۳۳ درصد مربوط به ادعای نزاع، ۲۰ درصد حوادث رانندگی و ۲۰ درصد معاینات مجدد بوده است. در فصل تابستان بیشترین آمار با ۲۹ درصد و در فصل بهار ۲۵ درصد، پاییز ۲۴ درصد و زمستان ۲۰ درصد بوده است.
مسجدی گفت: در حوزه تشریح رشد و در حوزه آزمایشگاه کاهش داشتیم که این موضوع باعث کاهش هزینهها و بهبود عملکرد همکاران ما شده است و در سال گذشته توانستیم ارتباط دادهای با مرکز هویت ناجا داشته باشیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره اهدای جسد گفت: اهدای پیکر کار خداپسندانه است، زیرا تعداد دانشجویان پزشکی که میتوانند از یک پیکر استفاده کنند زیاد است و یک پیکر را در اختیاریک دانشگاه قرار میدهیم و تعداد افراد زیادی از جسد میتوانند استفاده کنند. در سال گذشته ۱۵۰۰ مورد اهدای جسد را داشتیم، ولی باید باز هم فرهنگ سازی شود.