هشدار بهداشت جهانی درباره شیوع کرونا
مرحله جدید اما خطرناک
تعداد مبتلایان در برزیل از مرز یک میلیون نفر گذشت و این وضع نشان دهنده خطرناک بودن خروج جهان از قرنطینه و ادامه گسترش اپیدمی است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما ، از نظر سازمان بهداشت جهانی، تعداد مبتلایان در برزیل از مرز یک میلیون نفر گذشت و این وضع نشان دهنده خطرناک بودن خروج جهان از قرنطینه و ادامه گسترش اپیدمی است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ریو دو ژانیرو، آمریکا پیش از برزیل از مرز یک میلیون مبتلا گذشته است. برزیل این غول آمریکای لاتین احتمالا به زودی از مرز ۵۰ هزار قربانی نیز عبور خواهد کرد. چرا که این کشور جمعه آمار قربانیان ویروس کووید - ۱۹ را ۴۸ هزار و ۹۵۴ نفر اعلام کرد و به این ترتیب از این نظر در بین کشورهای جهان رتبه دوم را کسب کرد.
تعداد مبتلایان جدید در برزیل کانون جدید اپیدمی در جهان، از ابتدای ماه ژوئن به ۵۱۸ هزار نفر رسید و این کشور آمار ۱۹ هزار قربانی را به نام خود ثبت کرده بود. این در حالی است که بر اساس بررسیهای خبرگزاری فرانسه، در آن تاریخ هنوز هیچ کشوری چنین آماری را ثبت نکرده بود.
به رغم کاهش سرعت گسترش ویروس کرونا در اروپا که روند خروج از قرنطینه را دنبال میکند، کووید-۱۹ در آمریکای لاتین بی وقفه رو به گسترش است. بنا بر آمار منتشر شده دولت مکزیک، جمعه تعداد تلفات مبتلایان در این کشور از مرز ۲۰ هزار نفر عبور کرد. در آمار تعداد مبتلایان جدید فقط در عرض ۲۴ ساعت ۵ هزار نفر اعلام شد.
مقامات دولتی در مکزیکوسیتی برای کاهش شمار مبتلایان و کاهش تعداد افرادی که میبایست در پایتخت بستری شوند، مجبور شدند از سرگیری فعالیتهای اقتصادی که برای دوشنبه برنامه ریزی شده بود را یک هفته به تعویق بیندازند.
۲۰۰۰ قربانی در کلمبیا
این در حالی است که کلمبیا جمعه با رکورد ۹۵ جان باخته - فقط در یک روز- روبرو بود. به این ترتیب مجموع تعداد قربانیان مبتلا به ویروس کووید-۱۹ در این کشور، از ابتدای شیوع اپیدمی از ۲ هزار تن فراتر رفت.
به نظر میرسد که جهان با عقب نشینی ویروس کرونا فاصله زیادی دارد. مغرب از افزایش بی سابقه شمار مبتلایان خبر داد. مقامات بهداشتی در آمار روزانه منتشر شده در این کشور از ۵۳۹ مبتلای جدید خبر دادند. این میزان مبتلای جدید در عرض یک روز از اولین روز اعلام شیوع ویروس کرونا در مغرب در یکم ماه مارس، رقمی بی سابقه قلمداد میشود.
این افزایش مانع اعلام تصمیم دولت مغرب مبنی بر کاهش مقررات قرنطینه در روز جمعه نشد. در مغرب از نیمه ماه مارس مقررات قرنطینه لازم الاجرا اعلام شده بود. این اوضاع موجب نگرانی سازمان بهداشت جهانی شده است. این سازمان جمعه اعلام کرد که جهان وارد مرحله خطرناکی شده است.
تدروس آدانوم با اشاره به این که سازمان تحت امرش در روز پنجشنبه، ۱۵۰ هزار مورد ابتلای جدید ثبت کرده، خاطر نشان کرد که «ویروس همچنان با سرعت گسترش مییابد. ویروس همچنان مرگبار است و اکثر افراد در معرض ابتلا قرار دارند.» این تعداد مبتلای جدید در عرض یک روز، از ابتدای شیوع اپیدمی رقمی بی سابقه و یک رکورد تلقی میشود.
مرحله جدید خطرناک
بر اساس آمارهای رسمی که توسط خبرگزاری فرانسه جمع آوری شده، جمعه تعداد جان باختگان به ۴۵۰ هزار نفر و تعداد مبتلایان به ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسید. این در حالی است که از نظر کارشناسان، آمار واقعی بسیار بالاتر از آمارهای رسمی است.
آدانوم در اظهارات خود به این نکته اذعان کرد که «بسیاری از افراد از ماندن در خانه خسته شده اند. کشورها، جامعه و فعالیتهای اقتصادی را فعال کرده اند. اما پایان دادن به تمهیدات قرنطینه و یا لغو محدودیتهای وضع شده در مورد جابجاییها، جهان را وارد مرحله خطرناکی میکند.»
احتیاط در اروپا
اروپا که در بحبوحه خروج از قرنطینه قرار دارد، از این قاعده مستثنی نیست. مقامات بهداشتی در ایتالیا پس از مشاهده نشانههای هشدار دهنده در خصوص انتقال ویروس کووید - ۱۹ به ویژه در رم، جمعه با اشاره به شدت شیوع ویروس، خواستار رعایت احتیاط شدند.
در آن سوی کوههای آلپ نیز دولت فرانسه مجوز بازگشایی سینماها و کازینوها از روز دوشنبه را صادر کرد. دولت شمار مبتلایان جدید از یازدهم ژوئیه را ۵ هزار نفر اعلام کرده است. به گفته دولت، فعالیت بازارها و نمایشگاهها و شروع مجدد سفرهای دریایی نیز در صورت تداوم عقب نشینی ویروس از ماه سپتامبر مجاز خواهند شد.
اما در اوکراین این طور نیست. در بخشهایی از این کشور تدابیر سختگیرانهای اعمال میشود. گسترش ویروس از زمان لغو محدودیتهای مرتبط با قرنطینه در ۱۱ مه تشدید شده است.
مقامات اتحادیه اروپا که با بحران اقتصادی شدید ناشی از شیوع بیماری همه گیر روبرو هستند، جمعه از طریق ویدئوکنفرانس تشکیل جلسه دادند. اما هیچ تصمیمی در این گردهمایی اتخاذ نشد. شرکت کنندگان در این جلسه، به برگزاری گردهمایی دیگری در نیمه ماه ژوئیه در بروکسل با هدف توافق بر سر طرح گسترده آغاز فعالیتهای اقتصادی، تصمیم گرفتند.
این توافق بر سر طرحی ۷۵۰ میلیارد یورویی با هدف خروج قاره اروپا از رکودی تاریخی انجام خواهد گرفت و مرحله مهمی در بازسازی اروپا قلمداد میشود. چرا که این بودجه برای اولین بار به نام اتحادیه اروپا به بازار وام داده میشود تا تابوی بدهی جمعی اروپا درهم شکسته شود.