پخش زنده
امروز: -
پیکر البرز زارعی، جوان مدافع طبیعت به دامنههای زاگرس در گچساران سپرده شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، تشییع و تدفین پیکر این جوان ۲۸ ساله با حضور خانواده آن مرحوم، دوستداران طبیعت و جمعی از متولیان ملی و استانی با رعایت دستورالعملهای بهداشتی برگزار شد.
مرحوم البرز زارعی هنگام خاموش کردن آتش ارتفاعات دیل گچساران دچار سوختگی و مصدومیت شدید شد و تلاش هجده روزه اورژانس هوایی گچساران و تیمهای درمان یاسوج و اصفهان هم بی نتیجه ماند.
بیشتر بدانید:
به گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد مرحوم زارعی نخستین جان باخته اطفای حریق استان است، هر چند به گفته مدیرکل منابع طبیعی استان این مدافع طبیعت یکی از ۱۰ مصدوم عملیاتِ ۹ روزه اطفای حریق منطقه دیلِ گچساران بود.
شاهدان حادثه میگویند؛ البرز زارعی کوهسرک یکی از ۸۳ امدادگر عملیات اطفای حریق دیل گچساران بود که به همراه سه کوهنورد داوطلب دیگر در روز چهارم آتش سوزی ساعتی پس از انتقال با بالگرد به ارتفاعات در حلقهای از آتش گرفتار و مجبور به صعود از صخرهای میشوند که حین بالا رفتن در زبانههای آتش سقوط میکند و همزمان با سوختگی از ناحیه کمر دچار آسیب میشود.
حفاظت از جنگلها و مراتع براساس قانون، بر عهده ادارات کل منابع طبیعی استانها است.
بیشتر بدانیم؛
نام گذاری یک مرکز فرماندهی حفاظت محیط زیست به نام البرز زارعی
مدیرکل منابع طبیعی استان از کمبود نیروی محیط بان، نداشتن بالگرد و امکانات اطفایی به ناتوانی در مواجهه با اینگونه آتش سوزیها اذعان کرده است.
حکمتیان با بیان اینکه تعداد محیطبانان کهگیلویه و بویراحمد در منطقه ۳۱۲ هکتاری، یک چهارم استانداردهای بینالمللی و تنها ۷۵ نفر است.
دوستداران طبیعت از کمبود امکانات از جمله دمنده و نبود بالگرد و تجهیزات حفاظت فردی امدادگران گلایه می کنند و مدعی هستند هیچ دوره آموزشی پیش از اطفا ندیده اند.
با این وجود رئیس سازمان جنگلها و مراتع کشور در حاشیه تدفین مرحوم زارعی اطمینان داد همه امدادگران اطفای حریق بیمه حوادث هستند و پرونده معرفی این مدافع طبیعت به عنوان شهید به بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور ارسال شده است.
منطقه دیل گچساران با ۱۰ هزار و ۳۸۱ هکتار مساحت از مناطق حفاظت شده و ذخیره گاه زیستی پوشیده از درختان بلوط، ارزن، بادام کوهی، زالزالک و بن است و جاندارانی از جمله قوچ، کل، بز و میش در این ذخیره گاه زندگی میکنند.
هرچند میزان خسارتهای آتش سوزی دیل گچساران هنوز اعلام نشده، اما این آتش سوزی دهمین آتش سوزی در مراتع و جنگلهای استان بود و از ابتدای امسال با بارشهای خوب بهاری و افزایش تراکم پوشش مرتعی افزایش آتش سوزیها محتمل بود.