پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا: در بیمارن کرونایی اگر فرد سرفه و نفس تنگی نداشته باشد دگزامتازون موثر نخواهد بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مصطفی قانعی در گفتگو با شبکه خبر در خصوص انتشار اخباری درباره موثر بودن داروی دگزامتازون در درمان کرونا اضافه کرد: همانطور که در اسفندماه سال گذشته گفته شد بعد از اینکه مرحله ویروسی در بیماری کرونا طی میشود مرحله التهاب ریه شروع و منجر به کمبود سطح اکسیژن خون میشود.
وی افزود: بنابراین پیشنهاد کردیم داروی دگزامتازون استفاده شود و سه ماه بعد آکسفورد انگلیس همین برنامه دارویی را با کورتون امتحان و نتایج مثبت آن را اعلام کرد.
آقای قانعی گفت: البته نکته مهم در استفاده از این دارو این است که صرفا این دارو در فاز التهاب ریه قابل استفاده است.
رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا افزود: در این مرحله اکسیژن خون به زیر ۹۳ درصد کاهش مییابد و سرفه در بیماران ظاهر میشود. اگر هنوز مرحله التهابی شروع نشده و فرد سرفه و نفس تنگی نداشته باشد این دارو موثر نخواهد بود.
وی با بیان اینکه تعیین مراحل مختلف بیماری و تشخیص آن به عهده پزشک است گفت: از آنجایی که بیماران خودشان نمیتوانند مرحله بیماری را تشخیص دهند باید این موضوع با توصیه پزشک صورت گیرد.
رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفت: اگر بلافاصله برای کسی که در مرحله ابتدایی است این دارو را تجویز کنیم نمیتواند موثر باشد و مصرف کورتنها در طب به دلیل عوارضی که دارد اصلا پذیرفته نیست و همیشه بر رعایت دوز تجویز شده از سوی پزشک تأکید شده است.
قانعی تصریح کرد: فشار خونیها و دیابتیها بیشتر به کووید ۱۹ مبتلا میشوند و اگر در مصرف دگزامتازون دقت نکنند ضمن اینکه کووید ۱۹ دارند فشار و قند خونشان هم بالا میرود. این دارو حتی برای پیشگیری از بیماری کووید ۱۹ هم موثر نیست و دوز مصرفی ما هم از دوز مصرفی پیشنهاد شده انگلیسیها کمتر است و با داروهای دیگری مخلوط میشود.
رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفت: کمیته علمی تشکیل شده در سطح کشور از بالاترین سطح علمی و با حضور اکثر متخصصان تشکیل جلسه میدهد و زمانی که دارو و پروتکل درمانی را اعلام میکند یعنی یک موضوع را بررسی کامل و جامع و به کل کشور ارائه کرده است.