خوشهبندی نخیلات در فارس
خوشه بندی درختان خرما در ۶ هزار هکتار از نخلستانهای بخش خِشت کازرون آغاز شد.
همه ساله از اواخر خردادماه ، نخلداران تلاش گستردهای را برای خوشه بندی درختان و به اصطلاح محلی "کنه زدن" نخلستانهای بخش خشت شهرستان کازرون آغاز میکنند.
این کار به منظور محصول دهی بهتر و برداشت آسانتر محصولات خرما و جلوگیری از ریزش میوهها در مقابله با طوفان های فصلی انجام میشود.
ایرج سعیدی ، حذف خوشههای اضافی میوههای خرما به منظور درشتتر شدن میوه و پر شهد شدن آن را یکی دیگر از اهداف خوشه بندی درختان خرما اعلام کرد.
خوشه بندی نخل یکی از مراحل فرآوری خرماست که در این مرحله خوشههای سبز و نارس خرما توسط کارگران ماهر به شکلی زیبا و منظم بر روی شاخههای درخت نخل قرار میگیرد تا هنگام برداشت، هم از هدر رفت محصول جلوگیری شود و هم محصولی باکیفیت تولید شود.
در خشت، شش هزار هکتار نخلستان و یک میلیون و ۵۰۰ هزار نخل با ۲۰ رقم خرما وجود دارد که کبکاب، زاهدی، مکتیب و شیخالی از مهمترین ارقام رطب و خرما در این بخش است.
پیش بینی میشود امسال بیش از ۴۰ هزار تن محصول از نخلستانهای خشت برداشت و روانه بازارهای داخلی و خارجی شود.
بخش خشت از توابع شهرستان کازرون در جنوب غربی فارس و هم مرز با استان بوشهر است که با داشتن نخلستانهای سر سبز و بی شمار و تولید سالانه ۴۰ هزار تن رطب، از مهمترین قطبهای تولید این محصول، در کشور محسوب می شود.
بخش خشت از توابع شهرستان کازرون در ۱۷۰ کیلومتری مرکز استان فارس و ۱۲۰ کیلومتری بوشهر قرار دارد.