پخش زنده
امروز: -
مدیر حوزه علمیه خراسان در دیدار با قاضی زاده نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی بر تعامل بیشتر بین حوزه علمیه و مجلس تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، آیت الله سیدمصباح عاملی در دیداری که دکتر قاضی زاده هاشمی، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در محل مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان با ایشان داشت ابراز کرد: ضرورت دارد با یک رویکرد قانونی، همکاری مجلس شورای اسلامی و حوزهی علمیه خراسان در قالب «جمهوریت و اسلامیت» با تعامل نزدیک بین یکدیگر عجین شود تا خروجی مدنظر امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری را شاهد باشیم.
مدیر حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی به فرموده امام راحل(ره)، عصاره ملت است، افزود: طبق بیانات رهبر معظم انقلاب نیز، حوزه های علمیه به عنوان قاعدهی نظام هستند، لذا هر دو بازوی توانمندی برای نظام و انقلاب اسلامی محسوب می شوند و رسالتی مشترک به عنوان «پاسخگویی» را بر دوش دارند.
آیت الله عاملی تشریح کرد: پاسخگویی در 4عرصه «جامعه اسلامی»، «صیانت از نظام دینی»، «نظارت بر روند اجرایی در دولت اسلامی و مراقبت از آن نسبت به انطباق با هویت حاکمیت دینی» و «پاسخگویی در عرصه بین الملل» مطرح است.
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان با توجه به عرصه چهارگانه پاسخگویی افزود:مهمترین رسالتی که بر دوش مجلس شورای اسلامی به عنوان منتخبان مردم و جامعه روحانیت است، پاسخگویی به مباحث فکری، سیاسی و مذهبی جامعه اسلامی است.
آیت الله مصباح عاملی خاطرنشان کرد: تحقق همه جانبه حرکت و رسالت مشترک بین این دو نهاد، نیازمند تعاملی نزدیک و تنگاتنگ بین مجلس و روحانیت با محوریت رسالت مشترک «پاسخگویی» و «صیانت» است که مستلزم تنظیم سند راهبردی برای آن است.
مدیر حوزه علمیه خراسان با اشاره به ارتباطات خوب گذشته با مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: تعامل ارزشمند در قالب سندبالادستی و تدوین آن، رسالت ها را شفاف تر و روشن تر خواهد کرد و هم افزایی خوبی در این زمینه شکل خواهد گرفت.
دکتر سیدامیر حسین قاضی زاده هاشمی، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به پاسداری دو موضوع جمهوریت و اسلامیت از سوی مجلس و حوزه علمیه، با بیان اینکه گزارش ارائه شده از اقدامات حوزه علمیه خراسان پس از حکم انتصاب رهبر معظم انقلاب گویای تغییر نگاه و رویکردها و نشان دهنده توجه این حوزه به مسائل و موضوعات روز است تصریح کرد: شاید در گذشته دیدگاه ها بر این اساس بوده که حوزه های علمیه وظیفه تربیت اشخاص را دارند و براساس آن تربیت دینی افراد در مساجد، بین مذهبیون و علما رواج داشت، اما آنچه را که انقلاب اسلامی در ایران پایه گذاری کرد، تربیت فرد و تربیت جامعه بود که با توجه به اهمیت آن، حوزه های علمیه به سمت ساخت حکومت اسلامی و دینی پیش رفتند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی قاضی زاده هاشمی با تاکید بر اینکه حوزه علمیه پویا، موجب حل و فصل مسائل کشور می شود، بر وجود پشتوانه نظریه اسلامی تاکید و خاطرنشان کرد: به همین دلیل بر اساس آنچه آموخته ایم و به نظرمان می رسد در مجلس رای داده می شود و سپس شورای نگهبان آن نظر را اگر مطابق احکام دینی نباشد، رد می کند.
وی گفت: نیت این است که کاری انجام شود اما آنچه که باید بر اساسش تصمیم بگیریم -به ویژه در حوزه اقتصادی- در دست نداریم.