به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ سی ان ان، از سرقت سلاحهای سایبری سازمان ”سیا“ در یک عملیات نفوذ تاریخی در نتیجه نبود ایمنی کافی خبر داد.
این شبکه خبری در پایگاه اینترنتی خود و در گزارشی به قلم زاخاری کوهن و الکس مارکارت نوشت: براساس گزارشی داخلی که روز سه شنبه منتشر شد، بزرگ ترین سرقت اطلاعات در تاریخ سیا به این علت روی داد که یک واحد تخصصی این نهاد، چنان تمرکز خود را بر روی ساخت سلاحهای سایبری قرار داده بود که یکی از کارکنان توانست از نبود ایمنی کافی استفاده کند و ابزار محرمانه هک را در اختیار ویکی لیکس قرار دهد.
ابزار هک کردن که در عملیات نفوذ سال ۲۰۱۶، به سرقت رفته اند، متعلق به مرکز مخفی جاسوسی سایبری سیا بودند. براساس این گزارش میزان دقیق اطلاعات به سرقت رفته مشخص نیست، اما احتمالا چیزی حدود ۳۴ ترا بایت معادل ۲/۲ میلیارد صفحه متن بوده است.
ماجرای این سرقت حدود یک سال بعد در مارس ۲۰۱۷ افشا شد، زمانی که ویکی لیکس آنچه را که ادعا میکرد بزرگ ترین گنجینه اسناد سیا است، تحت عنوان "والت ۷" منتشر کرد. در این اسناد درباره جزئیات برخی از سلاحهای سایبری پیچیده سیا توضیحاتی داده شده بود.
براساس اسناد افشا شده ویکی لیکس، سازمان سیا برای مخفی نگاه داشتن عملیات خود، همواره از روشهایی استفاده میکرد که به نظر برسد هکرهای آن روس هستند.
گزارشی که روز سه شنبه منتشر شد، به شدت اصلاح شده بود، اما به وضوح نشان میدهد که این نفوذ، نتیجه به وجود آمدن یک سری خلاهای امنیتی در طول سال ها، به دلیل اولویت بخشیدن به خلاقیت و همکاری به بهای نادیده گرفتن امنیت بوده است.
در گزارش سازمان سیا که سناتور دموکرات رون وایدن، روز سه شنبه آن را منتشر کرد، تاکید شده است که این سازمان نمیداند میزان دقیق آسیب چقدر بوده است، زیرا سیستم مرکز جاسوسی سایبری برخلاف دیگر سیستمهای آی تی سازمان سیا به نظارت فعالیتهای کاربر یا دیگر تمهیدات ایمنی نیازی ندارد.
اطلاعات افشا شده که ویکی لیکس به عنوان بخشی از "والت ۷" آن را منتشر کرد، شامل یادداشتهایی میشد، درباره اینکه سیا چگونه با استفاده از بدافزارها و از طریق هک کردن وسایل ازجمله تلفن، رایانه و تلویزیون، افراد را تحت نظر قرار میداده است.
براساس اسناد افشا شده ویکی لیکس، سازمان سیا برای مخفی نگاه داشتن عملیات خود، همواره از روشهایی استفاده میکرد که به نظر برسد هکرهای آن روس هستند.
مقامات آمریکایی که پیش از این درباره این حادثه با سی ان ان گفتگو کرده بودند، تاکید کردند هرگونه جمع آوری اطلاعات با استفاده عملیات شرح داده شده در این اسناد علیه اهداف خارجی اقدامی کاملا قانونی محسوب میشود. آنها همچنین هشدار دادند که برخی اسناد درباره برنامههایی هستند که جامعه اطلاعاتی هنوز درحال بررسی و توسعه آنها بودند.
ویکی لیکس در زمان انتشار این اسناد، ادعا کرد که اطلاعات تقریبا همه زرادخانه سلاحهای سایبری سیا به سرقت رفته است و اینکه این ابزار احتمالا به دست مجرمان و جاسوسان خارجی خواهند رسید.