رضا حیدریون در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: حجم ساخت و سازها در کشور بخصوص در تهران حتی در دوران رکود به اندازهای زیاد هست که تهران را یک شهر کارگاهی مینامند.
کارشناس سازمان نظام مهندسی ادامه داد: طبیعی است که برای اطراف و ساکنانی که در کنار ساختمانهای در حال احداث قرار دارند مزاحمت ایجاد شود. در راستای این موضوع ساخت و ساز در روزهای تعطیل و خارج از ساعت اداری همیشه مشکل ساز بوده و در بسیاری از موارد شاهد اختلافات جدی میان ساکنین و سازندگان بوده ایم.
وی گفت: بطور مشخص در قوانین اشارهای درباره تعطیلی ساخت و ساز در روزهای تعطیل نشده است. اما در مبحث ۱۲ مقررات ملی ساختمان که در حوزه ایمنی و سلامت و محیط زیست تدوین شده اشاره کلی به برخی مسائل شده است.
حیدریون افزود: در این مبحث آمده است که سازندگان و ناظران باید بر روند اصولی ساخت و ساز نظارت داشته باشند و از ایجاد آلودگی صوتی و مزاحمت برای عابرین و مجاورین ساختمانها جلوگیری کنند.
وی گفت: در واقع میتوان برای رعایت یک سری اصول از طرف سازندگان به این بند از مقررات ملی ساختمان استناد کرد. وقتی بندی در مقررات ملی ساختمان تعریف شده بنابراین اجرای آن الزام آور است. حال سوال اینجاست که چرا تاکنون به این الزام توجه جدی نشده است؟ شاید هم به این علت باشد که در این بند از قانون بطور شفاف به این موضوع پرداخته نشده است.
کارشناس سازمان نظام مهندسی افزود: قانون هوای پاک سال ۹۶ در مجلس مصوب شد. شاید بندهایی از این قانون باید در آئین نامه و مقررات ملی ساختمان اضافه شود. به عنوان مثال آنجا که اشاره به عوامل آلوده ساز محیط زیست که انسان ساز و ثابت هستند باید محدودیتهای دسیبلی از لحاظ آلودگیهای صوتی و سایر آلودگیها قرار داده شود. به نظر میرسد برای برطرف شدن نقاط ضعف، مبحث ۱۲ مقررات ملی ساختمان باید بروز رسانی شود.
وی گفت: ضابط اجرایی در حوزه تخلفات ساختمانی بطور مشخص شهرداریها هستند. آنها اهرمهای اجرایی دارند و میتوانند از طرف شورای شهر قوانین متناسب با این موضوع را هم تدوین و ابلاغ کنند. اگر شهرداری پیگیری کند بسیاری از مشکلات در بخش مربوط به آلودگیها رفع میشود. ساکنان ساختمانها حداقل انتظاری که دارند این است که در روزهای تعطیل بتوانند آسایش و آرامش کافی داشته باشند.
حیدریون افزود: متاسفانه نبود وجود شفافیت در قوانین باعث ایجاد درگیری میان سازندگان و ساکنان ساختمانهای مجاور شده است. در این رابطه اولین ارگان مسئول شهرداری و در حوزه کلانتر سازمان محیط زیست و دیگر سازمانها هستند.
وی گفت: ساختمان سازی و آلودگیهای ناشی از آن مبحث گستردهای است. در برخی مقالات آمده است که بخشی از آلودگی هوای تهران نشات گرفته از تخریب ساختمان هاست. متاسفانه ما به بحث HSE یا همان ایمنی سلامت و محیط زیست نگاه جدی نداریم. بخشی از این بحث حوزه محیط زیست است و ما براحتی منابع خاکی و هوای پاک را آلوده میکنیم که قسمتی از این آلودگیها به ساختمان سازیها در شهر مربوط میشود.