پخش زنده
امروز: -
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت : توسعه کشت محصولات گلخانه ای می تواند بهترین راهبرد کشاورزی در سال جهش تولید باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، رسول جلیلی در آیین افتتاح همزمان 210 پروژه عمرانی، اقتصادی و تولیدی گفت: توسعه گلخانه ها در بخش کشاورزی از سیاست های محوری استان است و متقاضیان فعالیت در این عرصه مورد حمایت دولت قرار می گیرند.
وی با تاکید بر تغییر الگوی کشت کشاورزی در استان با توجه به شرایط آبی حاکم ، اظهار کرد: با توجه به استعدادها و ظرفیت های موجود در حوزه کشاورزی، باید با تکیه بر تکنولوژی های مدرن و نوین در جهت رشد تولیدات این حوزه گام برداریم و با وجود کمبود منابع آب به سمت افزایش تولید محصولات گلخانه ای حرکت کنیم .
جلیلی با اشاره طرح های آماده بهره برداری در بخش کشاورزی استان به مناسبت هفته جهاد کشاورزی، تصریح کرد: با افتتاح 210 پروژه عمرانی ، اقتصادی و تولیدی در بخش کشاورزی استان که امروز بدست استاندار آذربایجان غربی بهره برداری از آنها آغاز می شود، برای 690 نفر به صورت مستقیم و برای یکهزار و 600 نفر نیز به صورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد می شود.
این مسئول اضافه کرد: تعداد 197پروژه نیز از مجموع 210 پروژه آماده بهره برداری، در بخش مدیریت آب وخاک با اعتباری افزون بر109 میلیارد ریال شامل 191 طرح سیستم های نوین ابیاری با مساحت بیش از 910هکتار، دوطرح انتقال اب با لوله به مسافت 5.2 کیلومتر ، یک طرح استخر ذخیره اب کشاورزی با حجم 730 متر مکعب و پوشش بتنی و مرمت و باز سازی یک رشته قنات با اشتغال 622 نفر مستقیم آماده بهره برداری شده است.
جلیلی تصریح کرد : در سال گذشته در مناسبت های مختلف، 1098 پروژه در بخش کشاورزی استان با ایجاد اشتغال برای 3129 نفر مورد بهره برداری قرار گفت و اشتغال موجود نیز مابین 32.8 تا 38 درصد حفظ و تثبیت شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه با اشاره به هدفگذاری برای پیشبرد شش پیشران توسعه بخش کشاورزی استان در سال جاری، اظهارکرد: شیوه های نوین ابیاری نیز دومین پیشران توسعه بعد از گلخانه ها در استان است.
وی خاطر نشان کرد: از ابتدای برنامه های اجرایی ستاد احیای دریاچه ارومیه در بخش کشاورزی ، بیش از 558 میلیون متر مکعب در آب مصرفی بخش کشاورزی صرفه جویی شده است که 230 میلیون متر مکعب از طریق استفاده از فنون علمی و فنی و 328 میلیون متر مکعب از محل کاهش دریافت از محل سدهای استان در حوضه ابریز دریاچه ارومیه بوده است.
جلیلی خاطر نشان کرد: تکمیل بانک اطلاعاتی در بخش کشاورزی ؛ توسعه تشکل های فراگیر در قالب اتاق اصناف کشاورزی؛ انجمن های تخصصی محصولات کشاورزی؛ بازار رسانی محصولات و توسعه کشاورزی قراردادی ؛ روان سازی صادرات؛ توسعه سرمایه گذاری و علم و فن آوری های نوین برای دست یابی به بازارهای جهانی از جمله پیشران های راهبردی توسعه بخش کشاورزی استان به شمار می روند.
وی تکمیل زنجیره های تولید را اعم از حلقه تولید، نگهداری، فرآوری ،حمل و نقل ، صادرات و حلقه تامین نهاده های دامی و کود شیمایی را نیز از دیگر سیاست های محوری و اهداف راهبردی استان در سال جاری عنوان کرد.