گردوی تویسرکان، در فهرست بهترین های جهان
ثبت گردوی تویسرکان در سازمان مالکیت فکری جهانی
نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی: گردوی تویسرکان در سازمان مالکیت فکری جهانی ثبت جهانی شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، محمد مهدی مفتح افزود: کیفیت و مرغوبیت گردوی تویسرکان بر اساس نظرات کارشناسی و تخصصی وزارات جهاد کشاورزی نه تنها در سطح ملی، بلکه بین المللی قرار دارد .
وی گفت: ثبت جهانی گردوی تویسرکان ، علاوه بر افزایش سطح اعتبار این محصول، زمینه ساز استفاده از مزایای ویژه برای بهره وری حداکثری اقتصادی از این محصول باغی هم به شمار می آید.
آقای مفتح همچنین یادآور شد: طی مراحل ویژه ثبت
گردوی تویسرکان در سازمان مالکیت فکری جهانی، «WIPO» به همت انجمن گردو، فعالان این بخش و خیرین تویسرکانی به نتیجه رسید و دولت در این زمینه کمک مالی نکرده است .
کارشناسان کشاورزی میگویند حالا با استفاده از چنین نمانامی (برند)، فرآوری گردو و توسعه صنایع تبدیلی میتواند بیشترین بهرهوری اقتصادی از این محصول با کیفیت بومی را ایجاد کند.
نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی، راه اندازی زنجیره کامل تولید نهال گواهی شده و نهالستان گردو در تویسرکان را یک مزیت دیگر برای محوریت اصلاح باغهای گردو و تامین پیوندک در کشور نیز دانست و افزود: در آیندهای نه چندان دور شاهد صادرات پیوندکهای گواهی شده به مناطق مختلف خواهیم بود.
هم اکنون بر اساس تصمیم وزارت جهاد کشاورزی، اصلاح باغهای گردوی تویسرکان به عنوان شهرستان آزمونه ، در یک بازه زمانی ۵ ساله در حال اجراست که این شهرستان را به عنوان الگوی تولید گردوی با کیفیت و مقاوم در برابر سرما معرفی میکند.
شهرستان تویسرکان با برخورداری از حدود شش هزار و ۲۰۰ هکتار باغهای گردو و تولید این محصول با مرغوبیت بین المللی،
پایتخت گردوی ایران نام گرفته است و سالانه حدود
۱۷ هزار تن میانگین در آن گردو تولید میشود.
تویسرکان بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن (۱۳۹۵)، جمعیت آن ۵۵٬۷۰۸ نفر است. این شهر در جنوب کوه الوند و شهر همدان واقع شدهاست و بعد از شهرهای همدان، ملایر و نهاوند چهارمین شهر بزرگ استان همدان به حساب میآید.