به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما در آستانه فرارسیدن هفته قوه قضاییه، رئیس سازمان بازرسی کل کشور پیش از ظهر امروز با حضور در پارک فناوری پردیس ضمن دیدار و گفتگو با سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و نائب رئیس هیئت امنای پارک و مهدی صفاری نیا رئیس پارک فناوری پردیس از بخشهای مختلف این پارک بازدید و از نزدیک در جریان مشکلات شرکتهای دانش بنیان قرار گرفت.
حجت الاسلام و المسلمین حسن درویشیان در ادامه بازدید از بخشهای پارک فناوری پردیس در نشستی که با حضور نمایندگان شرکتهای دانش بنیان در محل این پارک برگزار شد، با اشاره به سیاستهای قوه قضاییه و سازمان بازرسی کل کشور، گفت: یکی از رویکردهای اصلی قوه قضاییه و سازمان بازرسی، پیگیری «ترک فعل»ها است. سازمان بازرسی موضوعاتی که وظایف اصلی دستگاهها است، ولی به دلایل مختلف، آن تکلیف را انجام نمیدهند یا ناقص انجام میدهند و از این ناحیه خسارات فراوانی به کشور وارد میشود را پیگیری میکند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه «یکی از رویکردهای سازمان بازرسی اقدامات اصلاحی، پیشگیرانه و نظارتهای موثر در جهت رفع موانع دستگاههای اجرایی در انجام وظایف و تکالیف و ماموریتها است» افزود: امسال که به عنوان سال «جهش تولید» نامگذاری شده است حدود ۲۵ درصد از ظرفیت برنامهها و اقدامات سازمان بازرسی کل کشور در قالب پیگیری شعار سال و بحث جهش تولید است.
وی، شرکتهای دانش بنیان را یکی از عوامل اصلی تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: به منظور پیگیری و رفع مشکلات شرکتهای دانش بنیان، کارگروهی با حضور نماینده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سازمان بازرسی کل کشور تشکیل شده است که پیشنهاد میکنم سازمان برنامه و بودجه نیز نمایندهای را معرفی کرده و به این کارگروه اضافه کنند تا مسائل و مشکلاتی را که مرتبط به دستگاههای اجرایی است و بخشی از آن در جلسه امروز مطرح شده است، به طور ویژه پیگیری کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین درویشیان از نمایندگان شرکتهای دانش بنیان خواست که مشکلات و موانع کار خود را به صورت مصداقی، شفاف و مکتوب به سازمان بازرسی منعکس کنند تا در کارگروه ویژه سازمان بازرسی بررسی گردد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به مشکلات شرکتهای دانش بنیان، گفت: یکی از نیازهای امروز شرکتهای دانش بنیان، ایجاد و یا تقویت بانکهای اطلاعاتی جامع برای رصد و پایش برخط فعالیت شرکتها و حمایتهایی که دریافت میکنند، است. معتقدیم نباید دستگاههای دولتی و اجرایی در تولید محصولات، رقیب شرکتهای دانش بنیان باشند. مگر در تولید محصولات خاص و ویژه در حوزه دفاعی و امنیتی که بخشهایی از همان هم قابل واگذاری است.
وی ادامه داد: یکی از برنامههای امسال سازمان بازرسی در راستای تحقق شعار سال، پیگیری بابت جلوگیری از واردات کالاهای مشابه تولید داخل است که باید این کالاها احصا شده و مشخص شود چه کالاهایی در داخل تولید میشود؛ بنابراین یکی از محورهای بازرسی سازمان در دستگاههای اجرایی، پیگیری خرید دستگاههای دولتی است که اگر دستگاه مورد نظر، کالاهای مشابه داخلی را وارد کند، تخلف کرده و قابل تعقیب است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تاکید بر تسهیل و تسریع صدور مجوز برای شرکتهای تولیدی مخصوصا شرکتهای دانش بنیان، گفت: در جریان مقابله با کرونا همگان مشاهده کردیم که با باز شدن فضای صدور مجوز برای تولید کیتهای آزمایشگاهی، ماسک، مواد ضد عفونی و پزشکی، کشور با سرعت غیرباورکردنی به مرحله خودکفایی و حتی صادرات رسید. اگر همین نگاه به کالاهای دانش بنیان غیرکرونایی که امروز نیاز کشور هستند تسری داده شود، شاهد یک جهش در تولید این محصولات خواهیم بود.
وی با اشاره به مشکلات شرکتهای دانش بنیان در خصوص اخذ تسهیلات بانکی هم گفت: اخیرا رئیس قوه قضاییه درباره رصد بانکها و تکالیف آنها به سازمان بازرسی ماموریت داده اند و این موضوع جزو اولویتهای کاری سازمان است. گاهی ایرادها جزیی، شکلی و درباره عدم ریسک پذیری مدیران و نگرانی از دستگاههای نظارتی است که ما بارها اعلام کرده ایم که این بهانهها را برای عدم پرداخت تسهیلات به بخش تولید، نمیپذیریم.
درویشیان در پایان با تقدیر از تلاشهای معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در حل مشکلات شرکتهای دانش بنیان، گفت: سازمان بازرسی کل کشور در کنار شرکتهای دانش بنیان است و تلاش داریم در کارگروهی که برای بررسی و رفع مشکلات این شرکتها در سازمان بازرسی تشکیل داده ایم بخشی از دغدغه شما را برطرف سازیم.
در بخش دیگر از این نشست محمد صنایع بازرس کل امور واحدهای تابعه مجلس، ریاست جمهوری و امور خارجه سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به تکالیف کارگروه مشترک سازمان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گفت: این کارگروه مشترک نزدیک به ۹ ماه است که مشغول به فعالیت است. هدف از این کارگروه، شناسایی مشکلات و آسیبهایی است که شرکتهای دانش بنیان، فناور و نانو با آن مواجه هستند و تلاش برای حل آن مشکلات با مشارکت دستگاههای مختلف است. این کارگروه به صورت مصداقی و هم به صورت کلی تشکیل جلسه میدهد.
همچنین سورنا ستاری معاون علمی رئیس جمهور ضمن تقدیر از اهتمام سازمان بازرسی کل کشور برای رفع موانع فعالیت شرکتهای دانش بنیان، گفت: به دلیل اینکه واردات بسیار ساده انجام میشود، ساختار بروکراسی کشور کار تولید شرکتهای دانش بنیان را سخت میکند، ولی همین که فرهنگ آن ایجاد شود، مشکلات آن حل خواهد شد.
همچنین در این نشست سید حمید پورمحمد معاون سازمان برنامه و بودجه طی سخنانی ابراز امیدواری کرد مشکلات شرکتهای دانش بنیان با همکاری بودجهای سازمان مرتفع گردد.
پیش از سخنان رئیس سازمان بازرسی کل کشور، ۱۶ نفر از نمایندگان شرکتهای دانش بنیان حاضر در پارک فناوری پردیس مشکلات خود را مطرح کردند.