پخش زنده
امروز: -
گروه علوم پایه فرهنگستان علوم درگذشت دانشمند فقید آقای دکتر جلال صمیمی اخترفیزیکدان برجسته کشور و استاد دانشگاه صنعتی شریف را تسلیت گفت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی فرهنگستان علوم؛ در این پیام که با امضای آقای دکتر فرید مر رئیس گروه علوم پایه فرهنگستان علوم منتشر شده، ضایعه درگذشت دانشمند ارجمند مرحوم دکتر جلال صمیمی به جامعۀ علوم پایۀ کشور و دانشگاهها تسلیت گفته شده است.
شادروان آقای دکتر جلال صمیمی اخترفیزیکدان ایرانی و عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف در تاریخ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹ دار فانی را وداع گفت.
ایشان از پایه گذاران فیزیک تجربی در گرایش پرتوهای کیهانی و فیزیک ذرات بنیادی در ایران بود.
جلال صمیمی در سال ۱۳۱۹ در شهر زابل متولد شد و در سال ۱۳۴۰ پس از اخذ مدرک مهندسی برق خود از دانشگاه آبادان، برای ادامه تحصیلات خود به آمریکا رفت و مدرک دکتری خود را در زمینه ذرات بنیادی از دانشگاه اوکلاهاما دریافت کرد.
دکتر صمیمی عضو برجسته رصدخانه ملی ایران، رئیس و بنیانگذار رصدخانه پرتوهای کیهانی البرز بود. بنا بر آن چه در وبسایت گنجینه دانشگاه صنعتی شریف آمده است، آنچه دکتر جلال صمیمی را در بین دانشمندان پرتوهای کیهانی جهان سرشناس و ممتاز کرد؛ تحقیقات ۲۰ ساله او درباره کهکشان راه شیری و آزمایش در مورد تابش اشعه گاما و کشف پنج چشمه کیهانی در فضای بیکران نادیدنی است. وی پس از مطالعات و تحقیقات گسترده، آزمایشهای مکرر خود را در زمینه امولوسیون هستهای انجام داد و سرانجام موفق به این کشف مهم شد.
تحقیق دیگر ایشان در مورد GX ۳۳۹−۴ یک احتمال برای سیاه چاله بود. این احتمال سیاه چاله با بررسی تابشهای ایکس ساطع شده از آن توسط دکتر جلال صمیمی اختر فیزیکدان ایرانی در مقالهای در مجله نیچر به عنوان احتمال سیاه چاله معرفی شده است.
تحقیقات نشان داده است که تابشهای ایکس این منبع کهکشانی شباهت زیادی به تابشهای ماکیان ایکس یک، یک احتمال سیاه چاله دیگر دارد.