به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، محمدجواد آذری جهرمی در حاشیه رونمایی از اتصال بیش از هزار و ۳۴ روستا به شبکه ملی اطلاعات که با مشارکت شرکت ایرانسل انجام شد، در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه حمایتهایی از تولیدکنندگان محتوا مدنظر دارید؟ افزود: ما افرادی داریم که در حوزههای هنری، تئاتر، موسیقی و پویانمایی تولید محتوا میکنند.
وی افزود: برخی اساتید هم تولیدات آموزشی دارند و دروسشان را در فضای مجازی ارایه میکنند که هم برایشان هزینه دارد و هم وقت میگذارند و برخی اوقات این افراد نگرانند که اگر مطالبشان را در فضای مجازی ارایه دهند نه تنها سود نکنند بلکه دچار سرقت ادبی هم بشوند و منافع شان از دست برود.
وی گفت: در پلتفرمهای معروف دنیا امروز وقتی کاربری محتوایی را تولید میکند و روی شبکه قرار میدهد به میزان بازدید از درآمد حاصل از آن بخشی به تولیدکننده محتوا یا صاحب کانال پرداخت میشود که هم تامین کننده هزینه تولیدکنندگان محتواست و هم میتواند منبع درآمدی برای گذران زندگی باشد و هم میتواند نهضت تولید محتوا را در فضای مجازی تقویت کند.
آقای آذری جهرمی با اشاره به اینکه راهبرد رفع تهدید فضای مجازی ایجاد محتواهای مناسب است، برخی محدودیتها در این بخش را بی اثر خواند و افزود: باید به گونهای ترویج کنیم که محتواهای فاخر بیایند و خود را عرضه کنند تا فضای رقابتی ایجاد شود.
وزیر ارتباطات در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه تلاشهایی برای در اختیار گذاشتن اینترنت امن برای کودکان و نوجوانان انجام گرفته است، گفت: امنیت کودکان در فضای مجازی برای ما حائز اهمیت است و در همین زمینه تبلتهای اختصاصی و سیم کارتهای کودکان و نوجوانان و همچنین ابزارهای نظارتی والدین راه اندازی شده است تا والدین بتوانند همراه با فرزندانشان در فضای مجازی حضور داشته باشند.
آقای آذری جهرمی افزود: از دیگر اقدامات ما حمایت از تولیدکنندگان محتوا در جشنواره کودک آنلاین بود و مجموعه این اقدامات موجب ایجاد زیست بوم ویژه در فضای مجازی شده است.
وی گفت: فضای مجازی برای کودکان مخاطراتی دارد و به همین علت آموزش و پرورش سامانه شاد را از سایر پیام رسانها جدا کرد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا تفاهم نامه امضاشده در سال گذشته مبنی بر تولید دو میلیون گوشی تلفن همراه گوشی تلفن همراه ایرانی عملی نشده است؟ گفت: مشکل بازار گوشی تلفن همراه با ظرفیت تولید داخلی حل نمیشود چراکه ظرفیت تولید داخل تا پایان امسال ۴۰۰ هزار گوشی است، اما بازار نیازمند یک میلیون گوشی در ماه و سالانه دوازده میلیون گوشی است.
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه شیوع بیماری کرونا زنجیره تولید و تامین گوشی را در کشورهای تولیدکننده دچار مشکل کرده است، افزود: جدای از این تامین ارز هم دچار اخلال شد و ما بهانه کمبود گوشی در بازار را نباید به گردن تولیدکنندگان داخلی بیندازیم چراکه تولیدکننده داخلی خودش صد هزار مشکل دارد که این مشکلات شامل مقررات دست و پاگیر، موضوع رقابت، تامین قطعات و مقابله با تحریم هاست.
آقای آذری جهرمی گفت: البته تلاش تولیدکنندگان داخلی قابل تقدیر است و هم اکنون شرکت صاایران هم خط تولید خود را نصب کرده است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا احتمال دارد سرویسهای خدمات ارزش افزوده در قالب خدمات دیگری ارایه شود؟ افزود: اگر تا شب صبر کنید توئیت خوبی در راه است.
آقای آذری جهرمی در پاسخ به سوالی که چرا از اندروید ایرانی رونمایی نمیشود، گفت: از اندروید اختصاصی شده رونمایی شد و این اندروید روی یک مدل گوشی هم پیاده سازی شده و آماده عرضه است که البته به انتخاب کاربر بستگی دارد.
وی افزود: در شرایط تحریم این اندروید اختصاصی شده میتواند ما را در برابر تحریمها پایدارتر کند و ارزیابی ما و وزارت صنعت، معدن و تجارت این است که توان تولید این گوشیها وجود دارد به شرطی که بستههای حمایتی ارایه شود.
وزیر ارتباطات در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه هنوز ترافیک اصلی ایرانسل در بحث خارجی است و چرا با این همه هزینه همچنان ترافیک خارجی ارجحیت دارد؟ گفت: برداشت شما از شبکه ملی اطلاعات چیست؟ شما شبکه ملی اطلاعات را در تقابل با اینترنت میدانید؟ اینترنت یکی از سرویسهایی است که روی شبکه ملی اطلاعات عرضه میشود و امروز سرویس غالب شبکه است و بعد باید تلاش شود با ظرفیت جهش تولید و بهره گیری از ظرفیتهای اقتصاد دیجیتال سهم داخلی را بالا ببریم تا استاترهای خودمان بتوانند استفاده کنند و سهم جهانی هم بگیرند.
آقای آذری جهرمی افزود: اینکه ترافیک ایرانسل این میزان را دارد طبیعی است و در شبکههای تلفن همراه سهم ترافیک داخلی کمتر است، چون بیشتر از پیام رسانها استفاده میشود، اما در شبکه ثابت تا ۵۵ درصد ظرفیت شبکه یک اپراتور را هم داریم.
وی گفت: دلایل متعددی وجود دارد، چون بیشتر محتوای صوتی و تصویری سراغ شبکه ثابت میرود بنابراین توسعه شبکه ملی اطلاعات مانعی برای توسعه اینترنت نیست بلکه این توسعه را افزون و ما را در فضای جهانی پایدارتر میکند و مسیر روشنی پیش روی ماست تا سهم خود را بالاتر ببریم.