قواعدی که نیامده خبرساز شد
شیوه نامه ای برای لژیونر شدن در هندبال
تصویب شیوه نامه لژیونرها خبری است که این روزها مثل انفجار بمب در میان خانواده هندبال به صدا در آمده و خبرساز شده است.
به گزاش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ برای نخستین در تاریخ هندبال ایران شیوه نامهای از طرف فدراسیون هندبال تنظیم، تصویب و ارائه شد که در این ۵ ماده و یک تبصره برای نقل و انتقالات برون مرزی بازیکنان علامت سوالهای زیادی وجود دارد و نکته جالب اینجاست که در بین امضاء کنندگان نام کارشناس حقوقی هم دیده میشود.
کارشناس هندبال: حفظ لژیونرها هزینه دارد
کارشناس هندبال در این خصوص گفت: شیوه نامه جدید فدراسیون هندبال برای لژیونرها به نفع هندبال در سطح ملی است، اما نباید واقعیتها را هم نادیده گرفت، فدراسیون با این اقدام به دنبال حفظ ملی پوشان در لیگ و ارتقاء سطح آن است پس باید در کنار بندها و تبصرههایی که در نظر گرفته، باشگاهها را هم ملزم به بالا بردن مبلغ قراردادشان کند.
مرتجی افزود: مبلغ قرارداد بازیکنان در لیگ ایران بسیار پایین است و کفاف زندگی روزانه شان را هم نمیدهد، اگر فدراسیون با جذب حامی مالی بیشتر و ایجاد شرایط تبلیغات بهتر برای باشگاه ها، منبع درآمد بازیکنان را هم مشخص کند میتوان گفت اجرای این شیوه نامه به نفع هندبال خواهد بود.
کارشناس هندبال گفت: در شرایطی که مبلغ قرارداد یک بازیکن حرفهای و ستاره در ایران ۲۵۰ میلیون تومان است و در صورت لژیونرشدن میتواند ماهی چهار الی پنج هزار یورو از باشگاهش درآمد (حدود ۱۰۰ میلیون تومان) داشته باشد و این تفاوت زیاد باعث میشود که هندبالیستها به عقد قرارداد با تیمهای خارجی تمایل نشان دهند.
مرتجی افزود: مسئولان فدراسیون باید برای تعیین حدنصاب مبلغ قرارداد بازیکنان آینده را هم در نظر بگیرند و منعطفتر باشند، چرا که آنها شاید در نخستین سال حضور با مبلغی پایین به تفاهم برسند، اما بعد از گذشت ۲ الی ۳ سال این مبلغ در صورت بروز و نمایان شدن شایستگیهای بازیکن به طور چشمگیری افزایش یابد.
مربی پیشین تیم ملی هندبال گفت: این که فدراسیونیها مدت صدور رضایت نامه (ITC) را یک ساله اعلام کرده اند خیلی خوب است چرا که تیمهای خارجی ملزم به افزایش مبلغ قرارداد بازیکنان میشوند.
کرمیان: بندهای شیوه نامه سخت گیرانه است
کاپیتان تیم ملی هندبال در ادامه این گزارش به خبرنگار ما گفت: خیلی خوب است که فدراسیون در حال تصویب
شیوه نامه لژیونر شدن است، اماای کاش بندها تا این حد سخت گیرانه نبود.
مجتبی کرمیان افزود: در حال حاضر با توجه به بالا بودن قیمت دلار، دستمزدی که بازیکنان در خارج از کشور میگیرند با مبالغی که در لیگ داخلی پرداخت میشود قابل مقایسه نیست به طوریکه پایینترین قرارداد یک بازیکن در لیگهای خارجی و دسته ۲ حداقل ماهی ۲۵۰۰ دلار است که به هیچ عنوان چنین پولی را در ایران نمیدهند.
وی گفت: شاید مسئولان فدراسیون میخواهند با این قانون همه بهترینها در رقابتهای بین المللی در ترکیب تیم ملی باشند، این موضوع درست است، اما بهتر بود سخت گیری مفاد و بندهای شیوه نامه کمتر باشد.
کاپیتان تیم ملی هندبال در خصوص این که مسئولان فدراسیون اعلام کرده اند که هندبالیستها فقط در یکسری تیمهای سطح بالا حق بستن قرارداد دارند، افزود: این تیمهایی که فدراسیون نام برده جزو بهترینها هستند و بستن قرارداد با آنها به یک باره امکان پذیر نیست، چون برای رشد در لیگ کشورهایی مثل فرانسه، آلمان باید پله پله حرکت کرد.
کرمیان گفت: برای رفتن به چنین تیمهایی باید ابتدا در سطح ۲ توپ زد بعد به سطح یک و سپس لیگ برتر رسید بطور مثال سعید برخورداری ابتدا در لیگ دسته ۲ اسپانیا بازی کرد بعد از چند سال به لیگ برتر راه یافت.
لازم به ذکر است که محسن باباصفری، الله کرم استکی، شاهو نصرتی، سعید حیدری راد و علیرضا موسوی که در لیگ رومانی و سجاد استکی، پویا نوروزی نژاد و سعید برخورداری نیز در لیگهای فرانسه، آلمان و اسپانیا توپ میزنند در هر فصل بیش از یک میلیارد درآمد دارند. با وجود شرایط موجود در هندبال حتی قراردادهای با رقمهای کمتر نیز میتواند برای بازیکنان هندبال وسوسه کننده باشد.
همچنین عمر قهرمانی یک بازیکن بسیار کوتاه است و در این مدت باید آینده مالی خود را با بستن قراردادهای مطمئن و حرفهای تضمین کند.
علاوه بر این موضوع فدراسیونیها با تصویب این بندها و چارچوبها به دنبال حفظ بازیکنان سطح بالا و ارتقاء سطح فنی لیگ، حضور پررنگ آنها در رقابتهای مهم مثل قهرمانی آسیا، انتخابی المپیک و قهرمانی جهان هستند.