برگزاری علنی جلسات دادگاه ، عامل اتقان آرا
رئیس کل دادگستری استان یزد: نقد رأی با هدف ارتقاء کیفیت و اتقان بیشتر آراء محاکم و ایجاد وحدت رویه یا اصلاح آن صورت میگیرد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، غلامعلی دهشیری در سومین نشست نقد عمومی رأی دادگستری با اشاره به سند قضایی بودن رأی دادگاه افزود: این سند سالیان طولانی در بایگانی دادگستری ماندگار است بنابراین باید به گونهای باشد تا به عنوان یک حکم جامع، موثر و بازدارنده و هنجار ساز در جامعه، اثرات اجتماعی و فرهنگی ماندگار بگذارد.
وی رأی قوی و ضعیف را در ذهن مردم ماندگار عنوان کرد و اظهار داشت: رأی محکمه، اثری است که در معرض رؤیت سایر قضات، وکلا و حقوقدانان قرار میگیرد و چکیده و عصاره پرونده و حاصل تلاش مقام قضایی است که نظم فکری، استدلال منطقی، اشراف حقوقی و علم و دانش قضایی قاضی را به منصه ظهور میرساند.
رئیس کل دادگستری استان یزد، یکی از پیش نیازها و راهکارهای اساسی جهت تحقق استحکام آراء را عمل به اصل ۱۶۵ قانون اساسی و برگزاری علنی محاکم دانست و گفت: برگزاری علنی محاکم آثار و برکات بسیاری دارد که به سبب نظارت همگانی، موجب اتقان آرا میگردد و زمینه ساز آموزش و آگاه سازی عمومی و تبیین شیوه دادرسی برای یادگیری دانشجویان حقوق میگردد.
وی التفات بیشتر وکلا در ارتقای کیفیت دفاع و قضاوت عادلانه و منصفانه قضات را از دیگر فواید و برکات دادرسی علنی بر شمرد.
دهشیری با اشاره به اینکه اکنون آراء محاکم قضایی و آراء مراجع شبه قضایی به بوته نقد سپرده میشود، ابراز داشت: کانونهای کارشناسان و وکلا نیز میتوانند نقد را به حوزه نظریههای کارشناسی و امور خدمات حقوقی وکلا به موکلین نیز تسری دهند تا ضمن ارتقا و تعالی مهارت و کار حرفهای اعضای خود، ایجاد وحدت رویه را در پی داشته باشند.