پخش زنده
امروز: -
فوق تخصص اختلالات خواب گفت: در صورتی که اختلالات خواب در دراز مدت درمان نشود احتمال بروز سکتههای قلبی و مغزی در بیمار شدت مییابد.
دکتر مهسا شجاعی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: روزانه بیماران زیادی برای بررسی اختلال خواب به کلینیک ما مراجعه میکنند که گلایههایی از کم خوابی، پرخوابی و وقفه تنفسی حین خواب دارند و یا اینکه رفتارهای غیرعادی در حین خواب دارند.
وی افزود: امروزه بر اساس مطالعات پزشکان نشان میدهد بی خوابی متابولیسم بدن را تغییر میدهد و به مرور زمان اضطراب، افسردگی و مشکلات روحی ایجاد میکند و در دراز مدت قندخون، فشارخون، سکتههای قلبی و مغزی بر اثر بی خوابی ایجاد میشود.
شجاعی با بیان اینکه بی خوابی حتی موجب سوانح رانندگی نیز میشود گفت: برای پیشگیری از آلزایمر توصیه محققان داشتن یک خواب کافی و مناسب است.
این فوق تخصص اختلالات خواب ادامه داد: شناسایی علل بی خوابی بسیار مهم است اینکه بی خوابی شناسایی شود و بیمار بر اساس علل شناسایی شدن درمان شود، زیرا قرص خواب نه تنها خواب بیمار را درمان نمیکند بلکه عوارضی دراز مدت دیگری برای بیمار به همراه دارد.
وی با تاکید بر رعایت بهداشت خواب گفت: مهمترین فاکتورهای بهداشت خواب پرهیز از استفاده از لوازم الکترونیکی (تلفن همراه، تلویزیون و رایانه قبل از خواب)، استفاده از رختخواب فقط برای خوابیدن و اینکه مصرف کافئین و قهوه و سیگار را به حداقل برساند.