آخرین اخبار مربوط به کرونا جهان
بیش از ۷ میلیون و ۵۱۴ هزار نفر مبتلا به کرونا
شمار جان باختگان بر اثر ابتلا به ویروس کرونا (کووید ۱۹) در جهان به ۴۲۰ هزار و ۳۰۵ نفر رسیده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، جدیدترین خبرها درباره شیوع ویروس کرونا در جهان و تحولات مربوط به آن به شرح زیر است:
تعداد ابتلا به کرونا در تگزاس آمریکا، رکورد زد
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، در روزهای اخیر شمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در ایالت تگزاس آمریکا به صورت نگران کنندهای افزایش یافته است. فقط در روز گذشته دو هزار و یکصد نفر به علت ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در این ایالت بستری شدند.
این رقم، بالاترین میزان ابتلا به کرونا از زمان شروع این بیماری همه گیر است. به گفته دکتر آنتونی فاوچی رئیس موسسه ملی بیماریهای عفونی و آلرژی در آمریکا، "آمریکا شاهد ابتلای شمار بیشتری از افراد به این بیماری است بویژه در مناطقی که بازگشاییها رخ داده است".
وی تاکید کرده است اگر به این مسئله به خوبی رسیدگی شود مشکلی پیش نخواهد آمد، اما اگر اینطور نشود، مشکلی جدی پیش روی آمریکا خواهد بود. واقعیت این است که تعداد موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در بیست ایالت آمریکا بار دیگر در حال افزایش است.
اعلام وضع فوق العاده در ایالت کارولینای جنوبی به علت موج دوم کرونا
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، شمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در ایالت کارولینای جنوبی آمریکا بار دیگر سیر صعودی نگران کننده پیدا کرده است. به همین علت مسئولان ایالتی تصمیم گرفتند در این ایالت وضع فوق العاده اعلام کنند. در طول یک هفته، شمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در این ایالت دو برابر شده است.
تعداد مبتلایان کرونا در برزیل از ۸۰۰ هزار نفر فراتر رفت
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از سائوپائولو، وزارت بهداشت برزیل اعلام کرد: روز پنجشنبه ۳۰ هزار و ۴۱۲ فرد جدید مبتلا به کرونا در این کشور شناسایی شد و مجموع مبتلایان به ۸۰۲ هزار و ۸۲۸ نفر رسید.
در این گزارش آمده است ۲۴ ساعت گذشته ۱۲۳۹ نفر بر اثر این بیماری جان باختند و شمار متوفیان نیز به ۴۰ هزار و ۹۱۹ نفر رسید.
تاکنون ۳۴۵ هزار و ۵۹۵ بیمار برزیلی بر کووید -۱۹ غلبه کرده اند.
مکزیک
۱۳۳ هزار و ۹۷۴ مبتلا؛ ۱۵ هزار و ۹۴۴ فوتی
به گزارش خبرگزاری رویترز، شمار مبتلایان به بیماری کرونا در مکزیک به ۱۳۳ هزار و ۹۷۴ نفر و شمار تلفات آن در این کشور به ۱۵ هزار و ۹۴۴ نفر رسید.
آمریکای لاتین
بیش از یک و نیم میلیون فرد آلوده به ویروس کرونا در منطقه آمریکای لاتین
خبرگزاری فرانسه، با استناد به آماری که از منابع رسمی جمع آوری کرده است اعلام کرد بیش از یک و نیم میلیون نفر در کشورهای منطقه آمریکای لاتین به ویروس کرونا آلوده شده اند.
سوریه
افزایش روزانه آمار بیماران کرونایی در سوریه
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از دمشق، وزارت بهداشت سوریه برای پنجمین روز پی در پی از افزایش آمار مبتلایان به ویروس کرونا خبر میدهد. وزارت بهداشت امروز از ابتلای ۱۲ نفر دیگر خبر داد.
هم اکنون، شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در سوریه به ۱۶۴ نفر رسیده است و مجموع بیمارانی که در ۵ روز گذشته شناسایی شدند، ۴۳ نفر است. همه این بیماران اهل شهر راس المعره در شمال استان ریف دمشق هستند که ویروس را از یک راننده همشهری خود گرفته اند. این راننده سوری به تازگی از اردن بازگشته است. وزارت بهداشت در بیانیه خود، با تاکید بر ضرورت حساسیت مردم نسبت به احتمال شیوع ویروس کرونا در سوریه، اعلام کرد، سوریه دوباره وارد مرحله قرمز و تهدید جدی ویروس شده است.
کارشناسان معتقدند، چند ماه گذشته دولت سوریه تدابیر پیشگیرانه کارآمدی را در نظر گرفته بود، به ویژه بستن پایانههای مرزی که موجب عدم انتقال ویروس کرونا به داخل این کشور شد. اما اکنون با باز کردن پایانههای مرزی بنظر میرسد، چاره نیست جز اینکه دولت در برابر این واقعیت تسلیم شود که بالاخره ویروس وارد این کشور شده است.
تاکنون ویروس در شهر راس المعره محدود است، اما معلوم نیست که در روزهای آینده چگونه شیوع پیدا خواهد کرد. به ویژه اینکه برخی از اهالی این شهر قبل از اعلام قرنطینه از راس المعره به سایر شهرها رفتند. همچنین وزارت بهداشت سوریه در بیانیه خود اعلام کرد، تا به امروز مجموع بهبود یافتگان به ۶۸ نفر رسید. شش نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در سوریه هم جان باختند.
آلمان
وزیر خارجه آلمان: وضعیت ما به لحاظ مهار کرونا همچنان شکننده و ناپایدار است
به گزارش خبرگزاری رویترز، هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان روز پنجشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در برلین گفت: معتقدم تحولات کنونی در آلمان، نشان از این مساله دارند که وضعیت ما به لحاظ (مهار بیماری کرونا) همچون گذشته، شکننده و ناپایدار است و ما باید از همه بخواهیم بسیار مسئولانه با مساله تعدیل (محدودیتهای متاثر از شیوع کرونا) رفتار کنند. باید دقیقا هوشیار باشیم و بدانیم که این ویروس از بین نرفته است و چنانچه غیرمسئولانه، رفتار کنیم و به اقداماتی که همچنان از نظر ما معتبرند و باید انجامشان دهیم، توجه حداقلی داشته باشیم، در آن صورت باید این احتمال را در نظر داشته باشیم که مساله شیوع (ویروس) دوباره سرعت بیابد و سپس احتمالا مجبور خواهیم شد اقداماتی را در دستور کار قرار دهیم که الان میخواهیم آنها را تخفیف دهیم و تعدیلشان کنیم.
وی افزود: ما هم با دولت و هم با مقامات مسئول و ذیصلاح در ترکیه در حال گفتگوی نزدیک هستیم و هفته به هفته این مساله را مورد بررسی قرار میدهیم که آیا ملاکها و معیارها میتوانند به ما پاسخی ارایه دهند که هشدارهای سفر به ترکیه و همین طور سایر کشورها را جایگزین توصیههای سفر به این کشورها کنیم یا خیر؟ در آن صورت اقدام خواهیم کرد. البته همه اینها بستگی به این دارد که وضعیت شیوع و انتشار بیماری در این کشور ها به چه شکل خواهد بود.
مصر
تعداد مبتلایان کرونا در مصر به مرز ۴۰ هزار نفر رسید
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از قاهره، در بیست و چهار ساعت گذشته ۱۴۴۲ مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ در مصر شناسایی شد و ۳۵ نفر از مبتلایان فوت کردند. خالد مجاهد، سخنگوی وزارت بهداشت مصر اعلام کرد تا بعد از ظهر پنجشنبه آمار مبتلایان به کووید ۱۹ در کشور به ۳۹ هزار و ۷۲۶ نفر افزایش یافت. از این تعداد، تا کنون ۱۳۷۷ نفر فوت کرده و ۱۰ هزار و ۶۹۱ نفر نیز بهبود یافتند.
بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت مصر استانهای قاهره، گیزا و القلیوبیه بیشترین میزان آلودگی به کرونا را دارند و استانهای ساحلی مانند البحر الاحمر، مطروح و جنوب سینا از نظر تعداد مبتلایان کمترین تعداد را دارند.
جامعه آمریکا درباره رفع محدودیتهای کرونایی دو دسته شده است
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، مردم آمریکا درباره بازگشایی کسب و کارها و فعالیتهای اقتصادی در دوران شیوع بیماری کووید-۱۹ دیدگاههای متفاوتی دارند. نتایج نظرسنجی جدید شبکه سی ان ان نیز به روشنی موید همین نکته است. در نظرسنجی اخیر سی ان ان از مردم آمریکا پرسیده شد که آیا با بازگشت شرایط به اوضاع عادی موافق هستند. چهل و نه درصد آمریکاییها به این سوال پاسخ مثبت دادند و پنجاه درصد دیگر به این پرسش، پاسخ منفی دادند.
پرسش دیگر مطرح در این نظرسنجی درباره چشم انداز شیوع کووید ۱۹ در آمریکا بود و اینکه آیا آمریکا این بحران را پشت سر گذاشته شده است. چهل و هفت درصد آمریکاییها گفتند کشورشان بدترین وضعیت را پشت سر گذاشته است، اما به نظر چهل و شش درصد دیگر از امریکایی ها، اصلیترین بخش این بحران هنوز پیش روی جامعه آمریکاست. در این میان، زنان محتاطتر بودند بطوریکه پنجاه و پنج درصد زنان و سی و هفت درصد مردان آمریکایی میگفتند که بدترین وضعیت در آینده در انتظار آمریکاست. سی و هشت درصد زنان با بازگشت شرایط کشورشان به اوضاع عادی موافق بودند حال آنکه شصت و یک درصد مردان آمریکایی میگفتند با بازگشت اوضاع به وضعیت عادی موافقند.
متخصص انگلیسی: اگر محدودیتهای کرونایی یک هفته زودتر بود، فوتیهای کرونا نصف میشد
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، بیماری کووید-۱۹ در انگلیس نیز همانند دیگر کشورهای جهان تلفات بسیاری به همراه داشته است. براساس جدیدترین آمار منتشر شده، شمار جان باختگان بر اساس ابتلا به بیماری کووید ۱۹ از مرز پنجاه هزار نفر فراتر رفته است. این رقم درمقایسه با جمعیت انگلیس، بسیار تکان دهنده است.
مجری سی ان ان افزود: اما به گفته یکی از متخصصان بیماریهای همه گیر در انگلیس، اگر دولت این کشور فقط یک هفته زودتر، محدودیتهای کرونایی را اعمال میکرد، این رقم میتوانست پنجاه درصد کمتر باشد و نصف شود. اما نخست وزیر انگلیس از این تصمیم خود دفاع کرده و گفته است این تصمیم براساس مشورتها و توصیههای علمی بوده است. جمعیت انگلیس یک پنجم جمعیت امریکاست، اما تعداد جان باختگان کرونا در انگلیس، نصف تعداد فوتیهای ثبت شده کرونا در آمریکاست!
انگلیس چندین هفته فرصت داشت تا خودش را برای این وضعیت آماده کند، زیرا قبل از انگلیس چندین کشور اروپایی شاهد این بیماری بودند و کووید-۱۹ چند هفته پیش از رسیدن به انگلیس، به این کشورها رسیده بود. انتقادهای بسیار زیادی در داخل انگلیس از دولت جانسون و عملکردش در این قضیه و شیوع کرونا مطرح شده است. محدودیتهای کرونایی در انگلیس یک هفته پس از اسپانیا و دو هفته پس از ایتالیا به اجرا گذاشته شد.
الان انگلیس از نظر آمار فوتیهای کرونا هم از اسپانیا و هم از ایتالیا پیش افتاده است. در همین زمینه میبینیم که نیل فرگوسن متخصص برجسته بیماریهای همه گیر در انگلیس روز گذشته در یکی از جلسات پارلمان انگلیس تصریح کرد اگر محدودیتهای کرونایی یک هفته زودتر اعمال میشد، تعداد فوتیهای انگلیس نصف میشد.
آمریکا
ابتلای ۱۹۷۱۷ نفر دیگر به کرونا در آمریکا
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد؛ سایت دانشگاه آمریکایی جانز هاپکینز اعلام کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۹ هزار و ۷۱۷ نفر دیگر درآمریکا به ویروس کرونا مبتلا شده اند. علاوه بر این، ۸۰۷ نفر دیگر نیز بر اثر ابتلا به کرونا در امریکا جان خود را از دست داده اند.
فرانسه
شمار جان باختگان کرونا در فرانسه به ۲۹ هزار و ۳۴۶ نفر رسید
خبرگزاری رویترز گزارش داد: شمار تلفات کرونا در فرانسه از ۲۹ هزار و ۳۱۹ نفر در روز چهارشنبه به ۲۹ هزار و ۳۴۶ نفر رسید.
آمریکا
افزایش ابتلای نیروهای امنیتی آمریکا به کرونا
سرکوب اعتراضهای مرتبط با محکومیت نژادپرستی نهادینه در آمریکا، سبب افزایش موارد ابتلا به کرونا در میان نیروهای امنیتی این کشور شده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، همزمان با گسترش تظاهرات در آمریکا، از نیروهای گارد ملی برای مقابله با معترضان استفاده شد. در شهر واشنگتن دی سی، پایتخت آمریکا، همین سیاست در پیش گرفته شد. این تظاهرات پس از کشته شدن جرج فلوید سیاهپوست آغاز شد. نیروهای گارد ملی آمریکا برای سرکوب کردن معترضان در واشنگتن دی سی مستقر شدند، اما همین کار سبب شد تست کرونای شماری از اعضای گارد ملی در این شهر مثبت شود.
دکتر آنتونی فاوچی مدیر موسسه ملی بیماریهای عفونی و آلرژی آمریکا در این خصوص گفت: گزارشهای مربوط به ابتلای شماری از اعضای گارد ملی آمریکا به بیماری کووید ۱۹ بی تردید ناراحت کننده است، اما تعجب آور نیست. ما نگران این مسئله بودیم و متاسفانه حالا میبینیم که به واقعیت تبدیل شده است.
آمریکا
اجباری شدن استفاده از ماسک برای مسئولان دولتی در ایالت آریزونا
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، افزایش شمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ در برخی از ایالتهای آمریکا بسیار نگران کننده شده است. به همین علت، در برخی از ایالتها، دستورات جدیدی صادر شده است. مسئولان منطقه ماریکوپا در ایالت آریزونا اعلام کردند از این پس، مسئولان و مقامات شهری باید ماسک بزنند و این کار اجباری است.
به گفته مسئولان در مرکز کنترل بیماریها در آمریکا، در آریزونا روزانه ششصد مورد جدید ابتلا به بیماری کووید ۱۹ ثبت میشود در حالی که، دو هفته پیش این رقم، حدود دویست مورد در روز بود. به مسئولان بیمارستانها در سراسر ایالت آریزونا گفته شده است تا برنامههای اضطراری و اورژانس خود را فعال کنند.
ساحل عاج
تمدید وضع فوق العاده ساحل عاج
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از ابیجان؛ دولت ساحل عاج وضع فوق العاده بهداشتی در این کشور را تا پایان ماه ژوئن (۱۰ تیر) تمدید کرد. با توجه به اوج گیری ابتلا به ویروس کرونا در این کشور، وضع فوق العاده تا پایان ژوئن تمدید شد.
بر این اساس مرزهای مسافری هوایی و زمینی و دریایی تا ده تیر آینده بازگشایی نخواهد شد و تجمعات بیشتر از پنجاه نفر ممنوع خواهد بود. پیش از این، تجمعات تا دویست نفر مجاز اعلام شده بود. قرنطینه ابیجان پایتخت اقتصادی و بزرگترین شهر ساحل عاج نیز تا پایان ژوئن تمدید شد.
ترکیه
آخرین آمار کرونا در ترکیه
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از آنکارا، وزیر بهداشت ترکیه گفت: با شناسایی ۹۸۷ بیمار جدید در ۲۴ ساعت گذشته، شمار مبتلایان به کرونا به ۱۷۴۰۲۳ مورد رسید.
فخرالدین کوجا افزود: با جان باختن ۱۷ بیمار کرونایی در شبانه روز گذشته شمار قربانیان به ۴۶۷۳ مورد افزایش یافت. تاکنون ۱۴۷۸۶۹ بیمار کرونایی هم بهبود یافته اند.
آمریکا
افزایش بی سابقه مبتلایان در ایالت کارولینای شمالی آمریکا
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، سیر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در ایالت کارولینای شمالی در آمریکا بار دیگر صعودی شده است. بررسیها نشان میدهد در حال حاضر شمار افراد مبتلا به بیماری کووید-۱۹ که در بیمارستانهای این ایالت بستری شده اند، بیش از هر زمان دیگری در گذشته و از زمان شیوع این بیماری همه گیر است. دکتر آنتونی فاوچی مدیر موسسه ملی بیماریهای عفونی و آلرژی آمریکا، در این خصوص به مردم آمریکا هشدار داده و تاکید کرده است همچنان باید هرچه میتوانند دستهای خود را بشویند و از تجمعهای گروهی خودداری کنند.
سردرگمی کرونایی به علت اختلاف نظر درباره میزان فاصله اجتماعی
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، یکی از مهمترین توصیههای عملیاتی که برای مقابله با شیوع بیماری کووید ۱۹ مطرح شده، رعایت کردن فاصله از دیگران درقالب مقررات موسوم به فاصله گذاری اجتماعی است. دیدگاههای مختلفی درباره این فاصلههای فیزیکی وجود دارد و اینکه به هنگام حضور در خارج از خانه باید چه فاصلهای را از دیگران رعایت کنیم. همین امر سبب بروز سردرگمیهایی شده است.
در انگلیس، فاصله دو متری برای فاصله گذاری اجتماعی مطرح شده است. این دو متر، فاصله بسیار زیادی است و رعایت کردن این فاصله بویژه درمکانهای سربسته بسیار دشوار است. در برخی از کشورها از رعایت فاصله یک متری سخن گفته میشود. در این باره اتفاق نظر و اجماعی وجود ندارد. سازمان جهانی بهداشت و برخی از کشورها از قبیل فرانسه، سنگاپور و دانمارک از فاصله اجتماعی یک متری سخن میگویند.
در کشورهای دیگری ازقبیل آلمان، استرالیا و هلند بر رعایت فاصله یک و نیم متری تاکید شده است. در ایالات متحده آمریکا، فاصله گذاری اجتماعی یک متر و هشتاد سانتیمتری توصیه شده است. در اسپانیا و کانادا نیز همانند انگلیس از فاصله گذاری اجتماعی دو متری صحبت شده است. متاسفانه در این باره اتفاق نظری وجود ندارد. اما بی تردید، امنترین گزینه این است که حداکثر فاصله ممکن رعایت شود و هرچه این فاصله بیشتر باشد، بهتر است.
آمریکا
شمار قربانیان ویروس کرونا به زودی به ۲۰۰ هزار نفر میرسد
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، یک پزشک ارشد دانشگاه هاروارد پیش بینی کرد ۱۰۰ هزار آمریکایی دیگر، بر اثر آلودگی به این ویروس، تا ماه سپتامبر فوت خواهند کرد. این رقم، بسیار بالاتر از ارقام پیش بینی شده در دیگر مدلهای آماری است.
دکتر «آشیش جا» مدیر موسسه سلامت جهان دانشگاه هاروارد درباره پیش بینیهای خود گفت: بخش عمده موارد فوت یکصد هزار نفر اول در آمریکا، در ماه آوریل و مه رخ داد. اکنون، ما در برههای قرار داریم که طی آن، نزدیک به ۸۰۰ تا هزار آمریکایی در هر روز بر اثر آلودگی به کرونا فوت میکند. اگر شمار موارد آلودگی افزایش پیدا نکند، و شیب موارد آلودگی در سرتاسر تابستان، ثابت باقی بماند، این به معنای ۲۵ هزار تا ۳۰ هزار مورد فوت در هر ماه خواهد بود. در حال حاضر، شمار موارد فوت برابر با ۱۱۳ هزار نفر است. بدین ترتیب در برههای از زمان در ماه سپتامبر، شمار فوت شدگان از رقم ۲۰۰ هزار نفر بالاتر خواهد رفت. اما این پایان ماجرا نیست.
وی افزود: اگر شاهد افزایش موارد ابتلا باشیم، که اکنون در ۲۱ ایالت شاهد آن هستیم، آنگاه این رقم (۲۰۰ هزار فوت) بسیار زودتر رخ خواهد داد. اما امیدوارم بتوانیم با کمک یکدیگر، دست کم بخشی از اقدامات فاصله گذاری اجتماعی را که کنار گذاشته ایم، دوباره رعایت کنیم. هیچ کس خواهان تعطیلی شهرها نیست و به عقیده من، به این کار نیاز نداریم. اما باید این ویروس را جدی بگیریم، زیرا هنوز هم وجود دارد.
آمریکا
یک و نیم میلیون نفر دیگر در آمریکا بیکار شدند
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، شمار بیکاران در آمریکا با شیوع بیماری کووید-۱۹ سیر صعودی خود را همچنان طی میکند. در یک هفته گذشته، یک و نیم میلیون نفر دیگر از جامعه شاغلان آمریکا درخواست بیمه بیکاری کردند. از زمان شیوع بیماری کووید-۱۹ در آمریکا بیش از چهل و یک میلیون و پانصد هزار نفر کارشان را به صورت موقت یا دائمی از دست داده اند. این افراد در مدت دوازده هفته کار خود را از دست داده اند.
سی ان ان افزود: وقتی این آمار را با شروع ماه مارس مقایسه میکنیم متوجه میشویم که از آن تاریخ تاکنون، یک چهارم (بیست و پنج درصد) افراد شاغل در آمریکا بیکار شده اند. این روند همچنان در آمریکا ادامه دارد. این وضعیت در بازار اشتغال آمریکا بی سابقه است. حتی در دوران پس از جنگ جهانی دوم که با تسلیم شدن ژاپن، ماشین صنعتی بزرگ آمریکا متوقف شد، بازهم چنین بیکاری در آمریکا بروز نکرد.
آمریکا در صورت بروز موج دوم اقتصاد خود را تعطیل نمیکند
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، استیون منوچین، وزیر خزانه داری آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد در صورت بروز موج دوم کووید-۱۹، آمریکا دیگر اقتصاد خود را تعطیل نخواهد کرد. این در حالی است که بسیاری از ایالتهای جنوبی آمریکا شاهد افزایش موارد ابتلا به کووید-۱۹ هستند.
وزیر خزانه داری آمریکا در پاسخ به پرسشی در شبکه تلویزیون سی ان بی سی (CNBC) اعلام کرد "ما نمیتوانیم دوباره اقتصاد را تعطیل کنیم. من فکر میکنم ما یاد گرفتیم در صورتی که شما اقتصاد را تعطیل کنید، خسارات بیشتری به بار میآورید". وزیر خزانه داری آمریکا در حالی این مطلب را عنوان کرد که اقتصاد این کشور در نتیجه پیامدهای مستقیم تدابیر قرنطینه در حال رکود است.
آمریکا که تاکنون مرگ نزدیک به ۱۱۳ هزار نفر را بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ ثبت کرده است، با افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در بسیاری از ایالتها مواجه است. در تگزاس و کارولینای شمالی در مقایسه با یک ماه پیش، در حال حاضر بیماران کووید-۱۹ بیشتری بستری شده اند.
آمریکا
سقوط شاخص سهام در بورس نیویورک
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، با سقوط شاخصهای اقتصادی در بازارهای جهانی و احساس ناامنی اقتصادی و تجاری ناشی از بحران ناشی از شیوع ویروس کرونا، بورس نیویورک امروز وضعیت بدی را تجربه کرد. شاخص سهام داو جونز در بورس نیویورک در شروع فعالیت امروز خود، با سقوط دویست و هشتاد و دو ممیز سی و یک صدم واحدی همراه بود. با این میزان سقوط، شاخص سهام داو جونز به بیست و شش هزار و نهصد و هشتاد و نه ممیز نود و نه صدم واحد رسید.
مجری سی ان ان افزود: سقوط شاخصها در بورس نیویورک بسیار نگران کننده است. در دو ماه گذشته، شاخص داو جونز در بورس نیویورک بیش از چهار هزار واحد سقوط کرده است. شاخص سهام اس اند پی نیز با کاهش هفده ممیز چهار صدم واحدی به سه هزار و یکصد و نود ممیز چهارده صدم واحد رسید. شاخص نزدک با افزایش شصت وشش ممیز پنجاه و نه صدم واحدی به ده هزار و بیست ممیز سی و پنج صدم واحد رسید.
انگلیس
شمار مبتلایان به کرونا در انگلیس از مرز ۲۹۱ هزار نفر فراتر رفت
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد؛ وزیر بهداشت انگلیس گفت: شمار مبتلایان و مرگ و میر ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در این کشور روز به روز در حال کاهش است. شمار مبتلایان به ویروس کرونا در انگلیس به ۲۹۱ هزار ۴۰۹ نفر رسید.
ایتالیا
شمار مبتلایان به کرونا در ایتالیا به ۲۳۶ هزار و ۱۴۲ نفر رسید
خبرگزاری رویترز گزارش داد: شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایتالیا با ۳۷۹ مورد افزایش به ۲۳۶ هزار و ۱۴۲ نفر رسید. شمار تلفات این بیماری نیز با ۵۱ مورد افزایش به ۳۴ هزار و ۱۶۷ نفر رسید. رقم افزایش تلفات در روز چهارشنبه ۷۱ نفر بود.
اوکراین
شمار مبتلایان به کرونا در اوکراین، بی سابقه و هشداردهنده است
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کی یف، وزیر بهداشت اوکراین اعلام کرد: این کشور روز پنجشنبه با ۶۸۹ مورد جدید ابتلا، شمار بی سابقه مبتلا به کرونا را ثبت کرد که بسیار هشداردهنده است.
ماکزیم استپانوف در صفحه فیسبوک خود نوشت: «آمار ما بسیار هشدار دهنده است و از یک هفته قبل، افزایش آن متوقف نمیشود». وی نقض گسترده قوانین فاصله گذاری اجتماعی و ماسک نزدن شهروندانش را زیر سؤال برد. البته برخی کارشناسان افزایش آزمایشهای غربالگری را علت این افزایش میدانند.
وزیر بهداشت اوکراین اعلام کرد: در حال اتخاذ تدابیری فوری برای نجات جان و سلامت شهروندان است. براساس آماری که خبرگزاری فرانسه از طریق منابع رسمی در اختیار دارد از روز جمعه ۳۶۵۹ مورد جدید مبتلا به کرونا در این کشور ثبت شده که در مقایسه با هفت روز گذشته، نزدیک به ۲۱ درصد افزایش داشته است. در مجموع ۲۹ هزار و ۷۰ مورد جدید مبتلا به کرونا در این کشور ثبت شده است. از این تعداد، ۸۵۴ نفر جان باختند.
مصر
رونق خرید و فروش پلاسمای خون در بازار سیاه مصر و فتوای الازهر
به گزارش صفحه توییتری الخلیج الجدید، به علت شیوع ویروس کرونا، خرید و فروش پلاسمای خون در بازار سیاه مصر رونق گرفته است. بعد از شیوع ویروس کرونا و داغ شدن بازار خرید و فروش پلاسمای خون در مصر، تاجران بازار سیاه، یک کیسه پلاسمای خون را حدود ۱۲۰۰ دلار امریکا میفروشند.
با توجه به افزایش تقاضا، قیمت هر کیسه پلاسمای خون در مصر افزایش یافته است. خرید و فروش پلاسمای خود بعد از آن رونق یافت که وزارت بهداشت مصر از درمان بیماران مبتلا به کرونا با استفاده از پلاسمای خون خبر داد. وزارت بهداشت مصر اعلام کرد با استفاده از پلاسمای خون بهبود یافتگان مبتلا به کرونا میتوان در بیماران مبتلا به کرونا بهبودی حاصل کرد.
الازهر در واکنش به رونق خرید و فروش پلاسمای خون، هرگونه خرید و فروش پلاسمای خون را حرام اعلام کرد. الازهر اعلام کرد خرید و فروش پلاسمای خون بهبودیافتگان مبتلا به کرونا از لحاظ شرعی جایز نیست چرا که مالک و خالق بدن و محتوایات آن، خداوند است بنابراین انسان (بنده) نمیتواند چیزی که مالکیت آن را ندارد، بفروشد.
مصر
جسد رها شده یک فرد مبتلا به کرونا در یکی از بیمارستانهای مصر
کابران شبکههای اجتماعی تصویری از جسد رها شده یک فرد مبتلا به کرونا در بیمارستان المطریه مصر منتشر کردند. کادر درمان این بیمارستان بدون توجه به رعایت نکات بهداشتی این جسد فرد مبتلا به کرونا را برای ساعتها در کنار سایر بیماران این بیمارستان رها کردند.
عراق
شمار مبتلایان به کرونا در عراق از ۱۶ هزار نفر فراتر رفت
شبکه تلویزیونی العراقیه گزارش داد، وزارت بهداشت عراق اعلام کرد: با ثبت ۱۲۶۱ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در عراق، شمار مبتلایان به این ویروس در این کشور به ۱۶ هزار و ۶۷۵ نفر رسید. همچنین با جان باختن ۳۱ نفر دیگر، شمار جان باختگان ناشی از ابتلا به کرونا به ۴۵۷ نفر رسید.
لبنان
وزارت بهداشت لبنان، شمار مبتلایان به کرونا را ۱۴۰۲ نفر اعلام کرد
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از بیروت، وزارت بهداشت لبنان در اطلاعیهای اعلام کرد: تست کرونا ۱۴ نفر در شبانه روز گذشته مثبت شده است و با این حساب تاکنون ۱۴۰۲ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند. ۸۴۳ نفر از مبتلایان به این ویروس، بهبود یافتند و ۳۱ نفر هم جان باخته اند.
مالزی
بر اثر شیوع کرونا مالزی از شرکت در مراسم حج صرفنظر کرد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کوالالامپور، مالزی روز پنجشنبه اعلام کرد به علت خطرات ابتلا به کرونا از اعزام زائران به مراسم حج صرفنظر میکند. اندونزی نیز چند روز پیش تصمیمی مشابه گرفته بود. وزیر امور مذهبی مالزی گفت: با توجه به شرایط بهداشتی، شرکت در مراسم حج در عربستان برای ۳۱ هزار و ۶۰۰ تبعه مالزی که امسال ثبت نام کردند، بسیار خطرناک است. این منبع اعلام کرد: «این تصمیم به طور رسمی اتخاذ شده است و کسانی که قرار بود امسال به حج بروند میتوانند در مراسم حج سال آینده حضور پیدا کنند».
شیوع جهانی ویروس کرونا برگزاری مراسم حج امسال را دچار تردید کرده است و مقامات عربستان سعودی هنوز اعلام نکرده اند آیا حج امسال که در اواخر ژوئیه پیش بینی میشود، برگزار خواهد شد یا خیر. نزدیک به ۶۰ درصد از ۳۲ میلیون نفر جمعیت مالزی مسلمانند و باید اغلب، چندین سال صبر کنند تا بتوانند به حج بروند. شیوع کرونا در مالزی نسبتا محدود است. در این کشور ۸۰۰۰ نفر مبتلا به کرونا شدند و ۱۱۸ نفر جان باختند. عربستان سعودی، برعکس شمار موارد آلوده را ۱۰۰ هزار نفر اعلام کرده و شمار مبتلایان آن نیز رو به افزایش است.
سوئد
ثبت بالاترین آمار ابتلای روزانه به کرونا در سوئد: ۱۴۷۴ مورد
خبرگزاری رویترز گزارش داد: سوئد روز پنج شنبه با اعلام ۱۴۷۴ مورد تازه از ابتلا به بیماری کرونا بالاترین آمار ابتلای روزانه به این بیماری در این کشور را گزارش کرد. با این حال، مقامات سوئد گفتند این افزایش شدید به خاطر افزایش آزمایش کرونا بوده است. با احتساب آمار اعلامی در روز پنج شنبه، شمار مبتلایان به کرونا در سوئد به ۴۸ هزار و ۳۰۰ نفر رسید.
اداره بهداشت سوئد اعلام کرد سرعت تلفات کرونا در این کشور در حال کاهش است. بر اساس این گزارش، تلفات کرونا در سوئد روز پنج شنبه ۱۹ نفر بود و در مجموع آمار تلفات این بیماری در سوئد به ۴۸۱۴ نفر رسید.
چین
سومین نمایشگاه بین المللی واردات چین برگزار میشود
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از پکن؛ با بهبود شرایط ناشی از کرونا در چین، این کشور تصمیم گرفته است سومین نمایشگاه بینالمللی واردات شانگهای را پاییز امسال برگزار کند. وانگ بینگ نان معاون وزیر بازرگانی چین در نشستی مطبوعاتی اعلام کرد که سومین دور نمایشگاه بینالمللی واردات چین ۵ تا ۱۰ نوامبر سال جاری میلادی (۱۵ تا ۲۰ آبان سال ۱۳۹۹) در شهر شانگهای برگزار خواهد شد.
دومین نمایشگاه بینالمللی واردات شانگهای سال گذشته با حضور سه هزار شرکت از ۱۵۰ کشور برگزار شد. در آیین افتتاح این نمایشگاه «شی جین پینگ» رییسجمهور چین و همچنین «امانوئل مکرون» رییسجمهور فرانسه سخنرانی کردند که بیانگر اهمیت و جایگاه این نمایشگاه در نزد چینیها و همچنین جامعه بینالملل است.
از ایران نیز علاوه بر ۱۵ شرکت، «رضا رحمانی» وزیر صنعت، معدن و تجارت وقت در راس هیاتی شرکت کرد. جمهوری اسلامی ایران سال گذشته در مجموع در سه بخش پاویون، بخش فرهنگی و گردشگری در مساحت ۳۶ متر و بخش تجاری در مساحت ۱۸۰ متر مربع در این نمایشگاه شرکت کرده بود.
انگلیس
پس از آمریکا، انگلیس در رده دومین دولت ناکام در مهار همه گیری کرونا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، وزارت بهداشت و رفاه اجتماعی انگلیس اعلام کرد: از دیروز تا صبح امروز، ۱۵۱ نفر دیگر قربانی همه گیری ویروس کرونا شدند و شمار قربانیان این ویروس نیز به ۴۱ هزار و ۲۷۹ نفر رسید تا انگلیس همچنان در جایگاه دومین قربانگاه جهانی بیماران کرونایی بماند.
براساس اطلاعیه وزارت بهداشت و رفاه اجتماعی انگلیس، تا صبح امروز ۶ میلیون و ۲۴۰ هزار و ۸۰۱ مورد آزمایش ویروس کرونا، از جمله بیش از ۱۹۷ هزار آزمایش دیروز انجام شده است. به گزارش این وزارتخانه، تاکنون نتیجه آزمایش کرونای ۲۹۱ هزار و ۴۰۹ مورد از این آزمایشها مثبت بوده که هزار و ۲۶۶ مورد آن دیروز شناسایی شده است.
به نوشته روزنامه دیلی میل، اگرچه از دیروز تا صبح امروز، هزار و دویست و شصت و شش مورد جدید ابتلای به ویروس کرونا در انگلیس شناسایی شده است، هزاران نفر نیز ممکن است بدون شناسایی، دچار این همه گیری شده باشند. به نوشته دیلی میل، هزاران مبتلای ناشناخته ممکن است یا نشانگان بیماری را نشان نداده باشند یا برای آزمایش، مراجعه نکرده باشند.
این روزنامه نوشت مطالعات دانشگاهی نشان میدهد اکنون روزانه حدود ۵ هزار نفر در انگلیس، به همه گیری کووید ۱۹ مبتلا میشوند که در مقایسه با تعداد مبتلایان در هفته گذشته که حدود ۹ هزار و چهارصد نفر بود، با ۴۸ درصد کاهش، تقریبا نصف شده است. روش دولت انگلیس در اعلام شمار مبتلایان و قربانیان همه گیری کووید ۱۹ در این کشور، به گونهای است که یافتن آمار واقعی در این باره، بسیار دشوار شده است.
در حالی که سه هفته پیش مرکز ملی آمار انگلیس از جان باختن بیش از ۵۰ هزار نفر به علت ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داده بود، روزنامه تایمز هم نوشت شمار واقعی قربانیان ویروس کرونا در انگلیس، ۵۰ درصد بیشتر از آمار اعلامی دولت این کشور است و به این ترتیب، احتمالا تاکنون باید حدود ۸۰ هزار نفر از ویروس کرونا در این کشور جان باخته باشند.
صبح دیروز، پروفسور نیل فرگوسن، مشاور علمی پیشین دولت انگلیس در نشستی با حضور اعضای کمیته علوم مجلس عوام انگلیس گفت: اگر دولت این کشور، یک هفته زودتر برای تعطیلی فعالیتهای کشور اقدام میکرد، شمار جان باختگان از همه گیری کووید ۱۹ در این کشور نصف میشد. پس از آمریکا با ۱۱۴ هزار قربانی ویروس کرونا، انگلیس حتی بر اساس آمار دولتی با بیش از ۴۱ هزار جان باخته دومین قربانگاه بیماران کرونایی در جهان است.