ادامه تظاهرات جنبش ضد نژادپرستی و بی عدالتی
گسترش اعتراضات از آمریکا به اروپا
شبکه تلویزیونی المیادین گزارش داد: اعتراضات علیه نژادپرستی از آمریکا به کشورهای مختلف اروپایی کشیده شده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، در پی قتل جورج فلوید، شهروند سیاه پوست آمریکایی به دست یک پلیس سفیدپوست در شهر مینیاپولیس آمریکا، اعتراضات خیابانی از زمان وقوع این جنایت تاکنون، در بیشتر شهرها و ایالتهای این کشور و همچنین نقاط مختلف جهان ادامه دارد.
در اثر تیراندازی در کالیفرنیا چند افسر پلیس زخمی شدند
مقامات امنیتی در ایالت کالیفرنیا اعلام کردند در اثر تیراندازی روز پنجشنبه چند افسر پلیس در این ایالت زخمی شدند. هنوز جزئیات بیشتری از این حادثه منتشر نشده است. این حادثه در حالی رخ داد که پلیس به دنبال یافتن فردی است که دیروز با گشودن آتش معاون کلانتر شهر لوئیس ابیسپو را از ناحیه صورت هدف قرار داد.
ترامپ سرکوب معترضان از سوی گارد ملی را به بریدن کره با چاقو تشبیه کرد
کیل گرفینگ خبرنگار شبکه ام اس ان بی سی آمریکا در حساب توئیتری خود نوشت: وقتی در جریان سخنرانی ترامپ در دالاس در مورد عملکرد گارد ملی در مقابله با اعتراضات در مینیاپولیس پرسیده شد، جواب داد: ما به اینکه (برای مداخله گارد ملی) تماس گرفتم بسیار افتخار میکنیم، من گفتم متأسفم، باید گارد ملی را وارد عمل کنیم. کار آنها (گارد ملی) مانند برش کره با چاقو بود. بله، از گاز اشک آور و احتمالاً چیزهای دیگری هم استفاده شد.
حضور کودکان در اعتراضات ضد نژادپرستی در آمریکا
در فضای مجازی، تصاویری از یک کودک کم سن و سال آمریکایی در اعتراضهای نیویورک منتشر شده است که میگوید "اگر عدالتی نباشد" و جماعت حاضر جواب میدهند "صلحی نخواهد بود."
تاثیر قتل جورج فلوید بر صنعت فیلم و کتاب آمریکا
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، واکنشها به قتل جورج فلوید، مرد سیاهپوست آمریکایی در شهر مینیاپولیس ایالت مینه سوتا در ابعاد مختلف جامعه آمریکایی ادامه دارد که به دست افسران پلیس سفیدپوست کشته شد. شرکت اچ بی او مکس HBO Max که یکی از شرکتهای رسانهای در خانواده متعلق به همان شرکتی است که صاحب شبکه تلویزیونی سی ان ان نیز است، در واکنش به قتل جورج فلوید، فیلم معروف و کلاسیک"بر باد رفته" را از فهرست فیلمهای خود حذف کرد. در این فیلم که در سال هزار و نهصد و سی و نه ساخته شده است، تصویری زیبا از ایالتهای جنوبی آمریکا در دوران جنگ داخلی این کشور ترسیم میشود. این درحالی است که در ایالتهای جنوبی آمریکا، مسئله برده داری موضوعی جدی بود.
مجری سی ان ان افزود: مسئولان اچ بی او مکس اعلام کرده اند این فیلم بار دیگر در فهرست فیلمهای این شرکت قرار خواهد گرفت، اما در کنار آن، بحثهایی درباره بافت و فضای تاریخی این فیلم نیز مطرح خواهد شد و بر محکومیت نژادپرستی تاکید خواهد شد. به گفته کارشناسان، این فیلم تاریخی، به نوعی برده داری را میستاید و بر شست و شوی مغزی بردگان تاکید دارد. منتقدان میگویند این فیلم باآنکه فیلمی تاریخی است و از این جهت ارزشمند است، از نظر مسائل نژادی، فیلمی مشکل دار است و باید درباره آن حرف زده شود. در این میان، مخاطبان مختلف در جامعه آمریکا در حال تماشا و واکاوی فیلمهای مختلف درخصوص تجارب سیاهپوستان و عدالت نژادی در آمریکا هستند.
فیلمهایی از قبیل " فقط رحمت Just Mercy " ساخته دستین دانیل کریتون Destin Daniel Cretton و "نفرتی که تو میکاری The Hate U Give" ساخته جرج تیلمن پسر George Tillman Jr و فیلمهای مستندی از قبیل "سیزده" و سریالهایی ازقبیل "سیاه وار" ازجمله این فیلمها هستند. همین مسئله را در کتابهای پرفروش آمازون نیز میتوان دید. چهار کتاب از کتابهای پرفروش آمازون در هفتههای اخیر درباره مسائل نژادی هستند. کتابهایی ازقبیل "شکنندگی سفیدپوستان"، و "چگونه ضدنژادپرست شویم" ازجمله این کتابها هستند.
به گفته پرفسور استیون تراشر، استاد دانشگاه جرج وسترن، "این مسائل نشان دهنده نوعی تغییر فرهنگی در جامعه آمریکاست". پخش سریالهایی ازقبیل "پلیس ها" و "پاسگاه پلیس: زنده" نیز در این شرایط لغو شده است. البته برخی از تحلیلگران میگویند پخش این فیلمها و سریالها کاملا باید متوقف شود. بعید است چنین اتفاقی در جامعه آمریکا رخ دهد.
تاثیر قتل جورج فلوید بر مسابقات اتومبیلرانی آمریکا
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، واکنشها به قتل جورج فلوید، مرد سیاهپوست آمریکایی در شهر مینیاپولیس ایالت مینه سوتا به میدان مسابقات اتومبیلرانی آمریکا نیز کشیده شده که گویای تغییرات فرهنگی در جامعه آمریکایی است. بال ال والیس یکی از ستارههای مسابقات اتومبیلرانی آمریکا، با پیراهنی سیاه در مسابقات حاضر شد که روی آن جمله معروف جورج فلوید به هنگام جان دادن نقش بسته بود با این مضمون که "نمی توانم نفس بکشم" و "جان سیاهپوستان ارزش دارد".
سی ان ان افزود: انجمن ناظر بر برگزاری مسابقات اتومبیلرانی آمریکا از علاقهمندان به این مسابقات خواسته است از آوردن پرچمهایی به محل برگزاری این مسابقات خودداری کنند که یاداور دوران نژادپرستی و برده داری در آمریکا است. در واقع، آوردن این پرچمها به محل مسابقات مذکور ممنوع شده است.
ترامپ، معترضان در این کشور را هرج و مرج طلبان زشت نامید
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در حساب توئیتری خود نوشت: فرماندار چپگرای افراطی ایالت واشنگتن و شهردار سیاتل طوری مورد تمسخر قرار میگیرند و در حدی ایفای نقش کرده اند که کشور بزرگ ما هرگز مثل آن را شاهد نبوده است. کنترل اوضاع در شهر خود را به دست بگیرید و اگر این کار را نکنید من این کار را خواهم کرد. این بازی نیست. این هرج و مرج طلبان زشت باید فورا متوقف شوند. سریعتر عمل کنید.
"نمی توانم نفس بکشم" روی برجهای پورتلند نقش بست
به گزارش شبکه تلویزیونی ای بی سی نیوز، واکنشهای مردمی به خشونتهای نژادپرستانه پلیس آمریکا همچنان ادامه دارد که با قتل جرج فلوید مرد سیاهپوست به دست افسران پلیس در شهر مینیاپولیس در ایالت مینه سوتا شروع شد. در تظاهرات مردمی در کشورهای مختلف، یک جمله به نماد این اعتراضهای ضد نژادپرستی تبدیل شده است که جمله آخر جرج فلوید به هنگام جان دادن است یعنی "نمی توانم نفس بکشم"!
شب گذشته در حرکتی نمادین، این جمله معروف به صورت یک دیوارنگاره، شبانه روی برجهای بلند شهر پورتلند بزرگترین شهر ایالت اورگون آمریکا نقش بست. در کنار این جمله معروف، مدت زمان نشستن افسر قاتل آمریکایی روی گردن جرج فلوید نیز نقش بسته بود تا یادآور ابعاد این جنایت غیرانسانی باشد.
پسر مارتین لوتر کینگ: قتل دهشتناک فلوید، همگان را با ابعاد غیرانسانی پلیس آمریکا آشنا کرد
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، مارتین لوترکینگ سوم، فرزند دکتر مارتین لوتر کینگ پسر، رهبر جنبش سیاهپوستان آمریکا که خودش نیز از فعالان حقوق مدنی در آمریکا است در گفتگو با این شبکه گفت: وقتی از جنبش حقوق مدنی در آمریکا سخن گفته میشود باید به رویداد مربوط به قتل جرج فلوید سیاهپوست به دست افسر سفیدپوست پلیس در شهر مینیاپولیس در ایالت مینه سوتا به چشم یک نقطه عطف و رویداد مهم در تاریخ آمریکا و جهان نگریست، زیرا برای اولین بار است که جامعه جهانی در سطحی جهانی به این مسئله توجه نشان داده است.
وی افزود: مرگ تاسف آور جرج فلوید همانند نقطه شروع و کاتالیزوری برای این مسئله بوده است. در گذشته و در ماجرایی همانند فرگوسن نیز شاهد این مسئله بودیم. در نود روز گذشته شاهد وقوع سه قتل تاسف آور بوده ایم که رخ داده است. اما همه، تصاویر خشونت پلیس و گذاشته شدن زانوی او بر گردن جرج فلوید را شاهد بودند. همین اتفاق سبب شد چشمان ما اگر هم بسته بود به صورت ناگهانی باز شود تا ببینیم نیروهای پلیس تا چه اندازه رفتار غیرانسانی داشته اند و چه اتفاق وحشتناکی میتواند رقم بخورد.
مارتین لوترکینگ سوم، ادامه داد: همه موارد دیگر قتل، وحشتناک بوده است، اما قتل جرج فلوید صحنهای دیگر بود. همه به این رویداد واکنش نشان دادند. مادرانی که در سراسر جهان این تصویر را دیدند تکان خوردند. آنها به یاد مادر جرج فلوید افتادند که هجده ماه پیش فوت کرد. مرگ جرج فلوید همانند کاتالیزوری بود که سبب شد همگان در این مسئله درگیر شوند.
برادرِ جرج فلوید در کنگره آمریکا: جان یک سیاهپوست، ۲۰ دلار ارزش دارد؟!
برادر سیاهپوست قربانی شده به علت خشونت نژادپرستانه پلیس آمریکا، از کنگره آن کشور خواست تا به پرونده قتل برادرش رسیدگی کند و با طرح این سوال معنادار که "آیا جان یک سیاهپوست بیست دلار میارزد؟ "، آنها را به اقدام فراخواند.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، قتل جرج فلوید سیاهپوست به دست افسر پلیس سفیدپوست در شهر مینیاپولیس در ایالت مینه سوتا، اعضای کنگره آمریکا را نیز به مسائل خاص رنگین پوستان حساس کرده است. در این میان، امروز فیلونیز فلوید برادر جرج فلوید در کنگره آمریکا حاضر شد و اجرای عدالت درباره پرونده برادرش را از کنگره خواستار شد.
وی در سخنانی در صحن علنی مجلس نمایندگان آمریکا گفت: بنده در اینجا حضور دارم تا از شما بخواهم که این وضع را متوقف کنید. من میخواهم از شما بخواهم رنجی را متوقف کنید که ما میکشیم. این رنج را کاملا متوقف کنید.
برادر جرج فلوید با چشمان گریان در جلسه استماع کمیته قضائی مجلس نمایندگان آمریکا حاضر شد. او درست یک روز پس از تشییع جنازه برادرش در این جلسه استماع حاضر شد. برادر فلوید در این جلسه گفت: جرج آن روز به هیچکس آسیب نرساند. او شایسته آن نبود که به علت بیست دلار کشته شود. از شما میپرسم که آیا ارزش یک مرد سیاهپوست همین قدر است؟ بیست دلار؟
ترامپ: همین الان هرج و مرج طلبان کنترل سیاتل را به دست گرفتند
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در حساب توئیتری خود گفت: همین الان هرج و مرج طلبان، کنترل سیاتل را به دست گرفتند و فرماندار دموکرات همین حالا گفت که اطلاعی از این موضوع ندارد.
تاکید عضو کنگره آمریکا بر لزوم تغییر در قوانین مربوط به خشونت پلیس
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، در آمریکا برای مقابله با سوء رفتارهای نیروهای امنیتی و پلیس قوانینی وجود دارد. اما قتل جرج فلوید سیاهپوست به دست افسر پلیس بار دیگر سبب طرح این پرسش شده است که چرا به این قوانین توجه نمیشود.
شیلا جکسون لی از اعضای دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در این خصوص گفت: آنچه سبب سردرگمی من شده این است که رئیس جمهور ایالات متحده و دولت او، به قوانین مذکور توجه نمیکنند. اگر آنها این کار را انجام دهند متوجه میشوند که آمریکا دیگر نمیتواند به حرکت خود در مسیری ادامه دهد که در حال حاضر در آن قرار دارد.
گزارش خبرنگار صدا و سیما از نیویورک درباره آخرین تحولات آمریکا
گزارش خبرنگار صدا و سیما از لندن درباره جنبش ضد نژادپرستی و نمادهای برده داری در انگلیس
پایین کشیده شدن مجسمههای نمادهای برده داری در لندن
به گزارش ای جی پلاس، مجسمههای نماد برده داری توسط معترضان به قتل جورج فلوید سیاه پوست آمریکایی در لندن پایین کشیده شدند. آیا میدانید این مجسمه چه کسی است؟ این مجسمه رابرت میلیگان تاجر مشهور برده که در ادامه اعتراضها به قتل جورج فلوید سیاه پوست آمریکایی در مقابل موزه دوکلانس در لندن پایین کشیده شد. رابرت میلیگان در قرن ۱۸ زندگی میکرد. او در خانوادهای ثروتمند که صاحب مزارع شکر در جامائیکا بوده بزرگ شد. ای جی پلاس تصاویری از پایین کشیده شدن این مجسمه به همراه زندگی نامه این تاجر مشهور برده را منتشر کرد.
پلیسهای فرانسه دستیندهایشان را زمین گذاشتند!
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس؛ هزاران پلیس فرانسه در اعتراض به فضای بوجود آمده اجتماعی علیه شان و بی توجهی دولت دست به تجمع زدند. هزاران پلیس با حاضر شدن مقابل کمیساریاهای پلیس در شهرهای مختلف فرانسه در اعتراض به سخنان اخیر کریستوف کاستانه وزیر کشور، دستبندهایشان را روی زمین گذاشتند و کلاه پلیسی خود را از سر برداشتند. یکی از سندیکاهای پلیس فراخوان عمومی داده که از امروز تا اطلاع بعدی در سرتاسر فرانسه، هیچکس را دستگیر نکنند!
اذعان وزیر دارایی انگلیس به ریشه دار بودن نژادپرستی در این کشور
به گزارش شبکه تلویزیونی اسکای نیوز، ریشی سوناک وزیر دارایی انگلیس در گفتگوی اختصاصی با این شبکه در پاسخ به سوالی درباره نژادپرستی نهادینه در آمریکا و مقایسه آن با انگلیس گفت: بنده در جایگاه مقامی انگلیسی کاملا مطلع هستم که نژادپرستی در کشور ما وجود دارد. من میدانم که مردم خشمگین و ناراحت هستند و خواهان تغییر هستند.
شهردار سیاتل خطاب به ترامپ: به پناهگاهت برگرد
جنی دورکان شهردار شهر سیاتل آمریکا در حساب توئیتری خود با درج هشتگ "جان سیاهپوستان مهم است"، خطاب به ترامپ رئیس جمهور آمریکا نوشت: به پناهگاهت برگرد و بگذار همه ما در امن و امان باشیم.
خشم پلیس فرانسه از دولت
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از پاریس، سندیکای پلیس فرانسه اعلام کرد: نیروهای پلیس در اعتراض به فضای بوجود آمده علیه شان ساعت ۱۸ امروز (به وقت محلی) با گذاشتن دستبندهایشان روی زمین دست از کار میکشند.
این سندیکا امروز در بیانیهای که در فضای مجازی منتشر شده است اعلام کرد نیروهای پلیس به وزیرشان (کریستف کاستانه وزیر کشور) اعتمادی ندارند.
پلیس فرانسه که طی یک سال و نیم اعتراضات جنبش ضد سرمایه داری با رفتارهای خشن، غیرانسانی و نژاد پرستانه اعتماد جامعه را از دست داده است؛ عامل همه این رفتارها را دولت امانوئل مکرون میداند که دستور سرکوب معترضان را در جریان تظاهراتهای مسالمت آمیز صادر کرده است.
نظامیان گارد ملی آمریکا از فرمان سرکوب معترضان تمرد کنند
کهنه سربازان آمریکایی بر این باورند که نظامیان گادر ملی این کشور هیچ جایی در اعتراضها (ضد نژادپرستی و بی عدالتی) در آمریکا ندارند و در چنین شرایطی باید از دستور مقامهای بالاتر از خود سرپیچی و تمرد کنند.
دَنی اِسجرسِن، کهنه سرباز ارتش آمریکا در واکنش به اقدام دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور در استقرار نظامیان گادر ملی در خیابانها برای سرکوب اعتراضهای مسالمت آمیز مردمی گفت: «اتفاقا ما فکر میکنیم وطن پرستانهترین کاری که شما (نظامیان گارد ملی) از پس انجام دادنش بر میآیید - و حتی به آن ایمان داریم - عبارتی است که خیلی هم نمادین و وسواس برانگیز شده و آن، این است که اخلاقی و انسانی رفتار کنید؛ کارتان را رها کرده و در کنار گروههایی بایستید که به حاشیه رانده شده اند.»
کهنه سربازان عضو سازمان ضد جنگ در مخالفت با اقدام نظامیان گارد ملی به اشغال خیابانها و شهرهای آمریکا موضع گیری میکنند. گَرِت رِپِنهاگِن، یکی دیگر از کهنه سربازان ارتش آمریکاست. او میگوید: «استقرار نظامیان گارد ملی در محلههای شهری به شدت خشونتها دامن میزند. شاهد بودیم معترضانی که داشتند مسالمت آمیز از حقوق ابتدایی خود که در متمم نخست قانون اساسی تصریح شده برای اجتماع و آزادی بیان بهره مند میشدند و برای برخورد با نژادپرستی، برتری جویی سفید پوستان و ضد وحشیگری و خشونت پلیس در محله هاشان سازماندهی میکردند چگونه وحشیانه سرکوب شدند.»
وی افزود: «خیلی غم انگیز است که شاهد خشونت و سرکوبگری دولت ضد معترضان هستیم و میبینیم که از نظامیان ارتش خواسته میشود به نیروی پلیسی بپیوندند که از پیشترها بکلی نظامی شده بوده تا در این محلهها منشا آسیب و ضرر و زیان قرار بگیرد. فکر میکنم این واقعا غیرمنصفانه است.»
دَنی اِسجرسِن، سرگرد بازنشسته ارتش به مدت ۱۸ سال در ارتش آمریکا خدمت کرد؛ در این مدت، او را بارها به عراق و افغانستان فرستاندند. به گفته اسجرسن، نظامیان گارد ملی که در شهرها و بخشهای آمریکا مستقر شده اند تعهدی اخلاقی دارند که در برابر فرمان (ترامپ) مقاومت نمایند. وی افزود: «ما همهی تلاش خود را به کار میگیریم تا دوستان مان را در گارد ملی تشویق نماییم تا وظیفهی اخلاقی خودشان را انجام دهند و اگر کار به جاهای باریک کشیده شد و با فرمان آماده باش روبرو شدید از فرمان سرپیچی کنید و برای نجات جان سیاهپوستان بایستید چرا که ما فکر میکنیم این فرمانهای آماده باش در شهرها در این سوی اقیانوس ها، غیرقانونی و غیراخلاقی هستند.»
رفتار بسیار وحشیانه پلیس لندن با یک سیاهپوست
درخواست بیش از هزار ورزشکار از کنگره برای لغو مصونیت پلیس
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، بیش از هزار ورزشکار فعلی و سابق در آمریکا، نامهای خطاب به کنگره امضا کردند که در آن به مصونیت پلیس از پیگرد قانونی در بسیاری از موارد اشاره شده است. از جمله افرادی که این نامه را امضا کردند، درو بریز، از بازیکنان لیگ ملی فوتبال آمریکایی است که هفته پیش، بعد از انتقاد از زانو زدن بازیکنان مجبور به عذرخواهی شد. فدراسیون فوتبال آمریکا نیز اعلام کرد مقرراتی که بازیکنان را ملزم به ایستادن هنگام پخش سرود ملی میکند، لغو میکند.
نقش بستن نام برخی از قربانیان خشونت پلیس آمریکا بر کف خیابانی در مینیاپولیس
ابراز تاسف رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا از نوع ظاهر شدن در مقابل تظاهرکنندگانبه گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن،
ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا روز پنجشنبه به طور علنی از اینکه در تاریخ اول ژوئن (۱۲ خرداد) پس از اقدام خشونت آمیز در متفرق کردن تظاهرات صلح آمیز نزدیک کاخ سفید با لباس نظامی در کنار دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا ظاهر شد، ابراز تاسف کرد.
وی گفت: هدف آن بود که مسیرِ به سمتِ کلیسای «سنت جان» آزاد شود تا در آنجا بتوان از دونالد ترامپ در حالی که انجیل به دست داشت و شماری از مسئولان از جمله رئیس ستاد مشترک کنارش بودند، عکس گرفته شود. ژنرال میلی در سخنرانی ضبط شده در مراسم اعطای دیپلمهای نظامی در دانشکده نظامی دانشگاه نوتردام گفت: «من نباید آنجا میبودم. این اشتباهی بود که از آن درس گرفتم».
گسترش اعتراضات از آمریکا به اروپا
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین؛ از همان نخستین لحظه مرگ جورج فلوید، تظاهرات مردم خشمگین در مخالفت با نژادپرستی در خارج از آمریکا هم در حال گسترش است. همزمان با برگزاری مراسم خاکسپاری فلوید، مراسم گرامیداشت برای او در کشورهای متعدد اروپایی و کشورهای آفریقایی برگزار شد. هزاران فرانسوی با برگزاری تجمع پاریس، به احترام جرج فلوید حدود ۹ دقیقه سکوت کردند. در لندن هم که شاهد تحرکات مختلف در طول چند روز گذشته بود، تظاهرکنندگان هر مجسمهای را که به دوره برده داری ارتباط داشت، پایین آوردند. معترضان همزمان با حضور گسترده نیروهای پلیس انگلیس، در برابر مقر دولت و پارلمان این کشور، همزمان با تشییع جورج فلوید در آمریکا، تجمع کردند.
در ادامه این گزارش آمده است: سنگال هم شاهد برگزاری تجمعی برای اعلام همبستگی با آمریکاییهای آفریقایی تبار بود. شرکت کنندگان در این تجمع با زانو زدن، همبستگی خودشان را با اعتراضات ضد نژادپرستی و خشونت پلیس آمریکا اعلام کردند. معترضان در کنیا هم تجمع مشابه برگزار کردند.
موسی عاصی خبرنگار شبکه المیادین در ژنو در گزارش میدانی خود گفت: هزاران نفر از تظاهرکنندگان که از شهرهای مختلف سوئیس به ژنو آمده بودند، شعار ”بدون عدالت، صلحی در کار نیست“ سر دادند. آنها همچنین آخرین کلمات جورج فلوید را فریاد زدند: ”نمی توانم نفس بکشم“. آفریقایی تبار و عرب تبارها در سوئیس، با در دست گرفتن عکسهای جرج فلوید، تجمع کردند. آنها پلاکاردهایی در دست داشتند که مربوط به رفتارهای نژادپرستانه در حق آفریقایی تبارها در کشورهای اروپایی و آمریکا بود. حتی در سوئیس هم معترضان آفریقایی تبار میگویند با رفتارهای نژادپرستانه روبرو هستند.
یکی از تجمع کنندگان در مصاحبه با المیادین گفت: ”اینکه من سیاه پوست هستم، جرم نیست. فلوید به علت رنگ پوستش کشته شد. قابل قبول نیست که درباره افراد بر اساس رنگ پوست آنها قضاوت کنیم. این رفتار باید متوقف شود.“ یکی دیگر از معترضان گفت: ”من ۴۰ سال است که در اینجا زندگی میکنم. ما همچنان از رفتارهای نژادپرستانه رنج میبریم. ما سیاه پوستان هم انسان هستیم و باید مانند یک انسان با ما برخورد کنند. “
در ادامه گزارش شبکه المیادین آمده است: به گفته آمریکاییهای مقیم ژنو، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا مسئول تشدید اعتراضات در داخل این کشور است. یک شهروند آمریکایی در ژنو به المیادین گفت: ”برخوردهای دولت فعلی آمریکا با اقلیت ها، غیرقابل قبول است. رفتارهای ترامپ فاشیسی است. “
خبرنگار المیادین خاطرنشان کرد: تظاهرکنندگان در خیابانهای ژنو حرکت کردند و هر چه که به جلو حرکت میکردند، تعداد آنها بیشتر میشد. زبان حال همه آنها آن بود که خواهان تحقق عدالت بین انسانها و پشت سر گذاشتن صفحه سیاه صدها سال از تاریخ بشریت بودند. از پاریس تا لندن و از رم تا مادرید و بروکسل، شعارهای مشترکی در مخالفت با نژادپرستی ریشه دار در جوامع این کشورها علیه اقلیت ها، شنیده میشود. معترضان خواهان تحقق عدالتی شدند که مدت هاست منتظر آن هستند.
تجمع گسترده در اعتراض به نژادپرستی در هلسینکی پایتخت فنلاند
مقابله پلیس کالیفرنیای آمریکا با معترضان