منابع طبیعی نوشهر
مبارزه با آفت پروانه دم قهوه ایی در چالوس
مبارزه با آفت پروانه دم قهوه ایی بزودی در منطقه جنگلی روستای دلیر شهرستان چالوس آغاز میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران، نوشهر در بازدید میدانی از طغیان این آفت در منطقه "نرگس کَش" روستای دلیر با بیان اینکه بسیاری از برگهای درختان بلوط اوری منطقه مورد تغدیه آفت مربوطه قرار گرفته و موججب بی برگی درختان شده است.
عبدالرضا سنگاری با اشاره به وقوع این اتفاق در ارتفاع حدود ۲ هزار و ۵۰۰ متری از سطح دریا افزود: هنوز میزان و سطح خسارت آفت برگ خوار مشخص نشده و مبارزه مکانیکی با آن منتفی بوده و به زودی عملیات شیمیایی با آفت پروانه دم قهوه ایی بزودی در منطقه جنگلی روستای دلیر شهرستان چالوس آغاز میشود.
مدیرکل
منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران، نوشهر با اشاره به اینکه بیشترین گونه این منطقه را بلوط اوری و اُرس تشکیل و کلکسیونی از گونههای مختلف جنگلی در آن وجود دارد گفت: آفت پروانه دم قهوه ایی، آفتی بسیار خطرناک و پلی فاژ بوده و در صورت طغیان در یک منطقه، دو تا سه سال در آنجا باقی و موجب بی برگ شدن درختان خواهد شد.
عبدالرضا سنگاری با بیان اینکه مقابله نکردن با آفت مربوطه علاوه بر تضعیف درختان موجب حمله حشرات ثانویه نیز خواهد شد به روستاییان توصیه کرد: در روزهای گرم و آفتابی و هنگام وزش باد از تردد در مناطق آلوده خودداری کنند، زیرا آفت پروانه دم قهوه موجب خارشهای پوستی و تنفسی شده و به ساکنان منطقه، گردشگران و مسافران هم صدمه وارد خواهد کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران، نوشهر دوره بازگشت این آفت را هر ۱۰ سال یکبار اعلام کرد که در مراحل اولیه قابل کنترل بوده و در ۲ تا ۳ سال موجب خشک شدن درختان و در حالت طبیعی تا دو مترمکعب میتواند رویش چوب را کاهش دهد.
عبدالرضا سنگاری افزود: باغداران میتوانند با پاشیدن آب بر روی لاروهای این آفت بموجب لهیدگی آنان شده و در صورت بارش باران به مدت یک هفته تا حدی لاروها را ویروسی و از بین میبرد.