مرگ جرج فلوید و آتش زدن پرچم آمریکا
پرچم امریکا نماد ملی مردم این کشور یا نشان تبعیض و زورگویی؟!
در اعتراضات به مرگ جرج فلوید در آمریکا دولت این کشور به صورت گسترده با پدیده به آتش کشیدن پرچم این کشور روبرو شد.
این پدیده در تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی درباره اعتراضات در همه شهرهای آمریکا از جمله لس انجلس، سیاتل، ... و حتی در خیابانهای واشنگتن و در مقابل کاخ سفید دیده شده است.
البته مخالفت با پرچم آمریکا به عنوان نماد ملی تنها با به آتش کشیدن آن آشکار نگردید.
مثلا یک فعال فضای مجازی در واکنش به رفتار نژادپرستانه دولت آمریکا علیه سیاهپوستان نقاشی زیبایی منتشر کرد. این نقاشی اثر خانم ماریا نصرالله است که در آن جورج فلوید سیاهپوست آمریکایی، که در مینیاپولیس به دست پلیس آمریکا به قتل رسید، در حالی ترسیم شده است که پرچم آمریکا همچون طناب داری دور گردن او پیچیده است.
یا به گزارش روزنامه ایندیپندنت (1399/03/15) کاربران توئیتر در واکنش به پاره پاره شدن بزرگترین پرچم آمریکا به دلیل طوفان نوشتند طبیعت هم به این مبارزه ملحق شد. یکی دیگر از کاربران نوشته است آیا این از یک خبر بد حکایت دارد؟ کاربر دیگری نوشته است کائنات نیز مختصر و موجز، حرفش را به ما می زند.
این پرچم در مقر شرکت بیمه آکیوتی در ویسکانسین به اهتزاز درآمده بود. ابعاد این پرچم 21 در 42 متر و وزن آن نیز 154 کیلوگرم بود.
اگر نتوانیم بگوییم مردم ایران نخستین کسانی بودند که پرچم آمریکا را لگد مال کرده اند و به آتش کشیده اند، ولی میتوان گفت آنها مهمترین نقش را در نهادینه کردن این پدیده به عنوان نماد مبارزه با استکبار، استعمار و تبعیض آمریکایی و غربی داشته اند.
پیش از این برای منصرف کردن مردمان از لگدمال کردن و به اتش کشیدن پرچم آمریکا توجیهاتی مثل اینکه "این پرچم نماد ملی برای مردم آمریکا است و توهین به آن توهین به دولت آمریکا نیست بلکه توهین به مردم آمریکا است" مطرح میشد. ولی به آتش کشیدن این پرچم در اعتراضات ناشی از مرگ جرج فلوید در آمریکا نشان دادن این پرچم نه تنها نماد ملی برای مردم این کشور نیست بلکه انها هم این پرچم را نماد زورگویی و تبعیض نژای و ... میدانند.
در این روزها این تنها پرچم آمریکا نبود که به عنوان نماد زورگویی و تبعیض در آمریکا هدف معترضان قرار گرفت.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار امروز گزارش داد: پس از مرگ جرج فلوید تظاهرات گسترده سراسر جهان را فرا گرفته است. در جریان این تظاهرات مجسمه های زیادی که نماد نژادپرستی و برده داری بوده اند، پایین کشیده شده اند.
بر اساس این گزارش در آمریکا، در شهر لوئیزویل در کنتاکی و یا ویرجینیا مجسمه کریستوف کلمپ تخریب و به دریاچه انداخته شد.
علاوه بر این هزاران تظاهرات کننده در خیابان آکسفورد تجمع کرده و برای پایین کشیدن یک مجسمه، شعار «آن را بردارید!» سر می دهند. این مجسمه فردی است به نام سسیل رود که در اواخر قرن نوزدهم می زیسته. رود نمادی از انگلیس استعمارگر در جنوب آفریقاست. وی بخشی از دارایی خود را در اختیار دانشگاه قرار داد. اما اکنون این مجسمه غیرقابل تحمل شده است.
مجسمه روبرت میلیگان تاجر برده داری در لندن نیز تحت فشار معترضان پایین کشیده شد. ماجرای پایین کشیده شدن مجسمه ادوارد کولسون یک تاجر برده در بریستول نیز به رویدادی تماشایی تبدیل شد. در سایر نقاط جهان از این اقدامات تقلید شد. مجسمه لئوپولد دو، شاه بلژیک و نماد حکومت استعمارگر این کشور ابتدا تخریب و سپس برداشته شد.
----------------------------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی