بازچرخانی آب در ساختمانهای مشهد در قالب تفاهمنامه سه جانبه
تفاهمنامهای در اجرای مصوبه شورای شهر در زمینه مدیریت مصرف آب و جداسازی آب شرب از آب خاکستری و بازچرخانی آن با رویکرد کمک به شرایط محیط زیست شهر و منابع آب در مشهد به امضا رسید.
شهردار مشهد در این مراسم گفت: سیاست مدیریت شهری در توسعه فضای سبز و زیست پذیربودن شهر مشهد با استفاده از منابع آب بازچرخانی شده است.
محمدرضا کلائی افزود: مجموعه تلاشهایی که برای تامین منابع آب به ویژه آب مورد نیاز فضای سبز مشهد از محل بازچرخانی آبهای خاکستری و پساب انجام شود باید بیشتر از این باشد.
وی ادامه داد: اهتمامی که شورای شهر مشهد برای جداسازی آب شرب از آب خام و بازچرخانی آبهای خاکستری دارد و فعالیتهایی که در زمینه کاهش ورودی به مجموعههای فاضلاب انجام شده است میتواند به توسعه فضای سبز در اقلیم خشک شهر مشهد کمک کند.
شهردار مشهد اظهار امیدواری کرد: با این اقدامات دغدغه افرادی که نگران کاهش منابع آب با افزایش توسعه فضای سبز هستند رفع شود.
وی گفت: اجرای طرح جداسازی و بازچرخانی آبهای خاکستری ساختمانها و اماکن عمومی باید گام به گام و با برنامه ریزی مبتنی بر آموزش و اطلاع رسانی مناسب انجام شود.
معاون خدمات شهری شهرداری مشهد نیز در این نشست گفت: به شهروندانی که طرح بازچرخانی آبهای خاکستری را اجرا کنند ۵۰میلیون ریال به عنوان مشوق اهداء خواهد شد.
مهدی یعقوبی افزود: این طرح که برای اولین بار در کشور اجرا خواهد شد، پروسه مطالعاتی خوبی را طی کرده و کارهای اجرایی آن انجام و آیین نامههای مورد نیاز آن نیز آماده شده است.
وی با بیان این که اجرای طرح جداسازی و بازچرخانی آبهای خاکستری در ساختمانهای مرتفع الزامی است ادامه داد: برای اجرای این طرح در ساختمانهای کوچک و منازل شخصی نیز مشوقهایی در نظر گرفته خواهد شد.
یعقوبی افزود: البته این موضوع باید از سوی سازمان نظام مهندسی ساختمان تایید شود، سازمان پارکها وفضای سبز شهرداری نیز از این ساختمانها به صورت دورهای بازدید و در صورت استفاده از این آبها برای آبیاری فضای سبز و درختان مقابل منازل و فلاش تانکها مشوقهایی در نظر خواهد گرفت.
وی ادامه داد: این طرح به صورت آزمایشی در ۲منزل مسکونی و ۱۰ مدرسه اجرا شده است و طی ۶ماه گام به گام پیش خواهد رفت و در صورت نیاز به اصلاح موارد آن به شورای شهر ارائه خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد نیز در این مراسم گفت: شهرداری مشهد میتواند در حوزه بازچرخانی آبهای خاکستری ارگان آزمایشی در کشور باشد.
حسین اسماعیلیان افزود: ۵۰تا۸۰ درصد آب مصرفی مشهد در حال هدر رفت است لذا پیشنهاد میکنم این طرح مطابق با مصوبه شورای شهر برای کل ساختمانهای مشهد اجرا شود.