پخش زنده
امروز: -
استاد دانشگاه ایلینوی شیکاگو گفت: اعتراضها در امریکا، نارضایتی کامل مردم این کشور را نشان میدهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای گالفریز در ارتباط تصویری با برنامه گفتگوی ویژه خبری ۴ شنبه شب شبکه دو سیما افزود: دولت امریکا چشم خود را به روی وضع وحشتناک این کشور بسته و پلیس در حال نقض قانون است.
وی با بیان اینکه مردم امریکا میخواهند دیگر اتفاقاتی مانند قتل جورج فلوید تکرار نشود گفت: آزادی خواهی مردم امریکا وضع را برای ترامپ بسیار بد کرده است و امریکاییها بیشتر از ویروس کرونا نگران آزادیهای خود هستند.
آقای گالفریز افزود: برخورد پلیس امریکا با معترضان و اعتراضهای صلح آمیز، افزون بر منزوی کردن دولت ترامپ موجب از اعتبار افتادن پلیس امریکا نیز شده است.
وی گفت: مردم امریکا احساس میکنند جورج فلوید آخرین نفری نیست که به دلیل تبعیض نژادی کشته میشود.
آقای ابوذر گوهری مقدم عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) نیز در این برنامه گفت: تحولات و اعتراضها در امریکا در این سطح بی سابقه است و اکنون در همه ۵۰ ایالت و بیش از ۵۰۰ شهر امریکا اعتراضات وجود دارد.
وی افزود: ۶۴ درصد مردم امریکا موافق این اعتراضها بر ضد تبعیض نژادی سیستماتیک در این کشور هستند.
عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) گفت: این جنبش فقط مربوط به سیاهپوستان نیست و بسیاری از معترضان، سفیدپوست هستند و همه اقشار مردم امریکا به صحنه آمده اند.
وی با بیان اینکه قتل جورج فلوید شکافهای جامعه امریکا را مشخص کرد افزود: تبعیض در امریکا، سیستماتیک است و طبقه خاص انگلیسی که در امریکا حاکم هستند هنوز برده داری را در قانون اساسی شان به رسمیت میشناسند.
آقای گوهری مقدم حمله به نمادهای امریکا را نشان دهنده نفرت و نگاه عمیق مردم امریکا به حاکمانشان دانست و گفت: نگاه سطحی مردم امریکا به بسیاری از مسائل تبدیل به نگاه عمیق شده است.
وی افزود: سالانه ۹۰۰ تا هزار سیاهپوست در امریکا توسط پلیس کشته میشوند.
عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) گفت: نفاق در هر دو حزب امریکا وجود دارد و هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه اعتقاد به ساختارهای تبعیض نژادی دارند و تفاوتی در عملکرد آنها در این باره نیست.
وی با بیان اینکه امریکاییها دیگران را با شعارهای حقوق بشری متهم میکنند اکنون استانداردهای دو گانه شان در حال برملا شدن است و آنچه که به دیگران نسبت میدادند در برخورد با معترضان اکنون صد برابر در داخل خاک امریکا میبینیم.
آقای گوهری مقدم گفت: پیش بینی نتیجه ۵ ماه آینده انتخابات امریکا مشکل است، اما عدهای معتقدند اعتراضات در امریکا و دو قطبی شدن این جامعه موجب روی کار آمدن دوباره ترامپ خواهد شد.
وی افزود: بیش از ۹۰ درصد کسانی که به ترامپ رأی داده اند به رأی خود پایبندند و محبوبیت وی در این چهار سال ثابت مانده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) گفت: اگر دموکراتها بتوانند سیاهپوستان، زنان و جوانان را به صحنه بیاورند ممکن است برای ترامپ چالش جدی ایجاد کنند.
وی با بیان اینکه بیداری در امریکا اتفاق افتاده است افزود: اگر خشم فروخفته در خیابانهای امریکا به اقدام مسلحانه تبدیل شود آشوبهای بسیار عمیق تری را در این کشور میبینیم.
آقای علیرضا محرابی کارشناس مسائل بین الملل نیز در این برنامه گفت: تحولات امریکا تحولات دومینویی است و مردم از تفکرات حاکم در این کشور خستگی مزمن دارند.
وی با بیان اینکه در امریکا تبعیض، جنسیت و نژاد حاکم است افزود: لابی قدرت و ثروت در امریکا شامل ۱۲ امپراطوری نظامی، صنعتی و اقتصادی است که ۹ امپراطوری وابستگی شدید به رژیم صهیونیستی دارند.
آقای محرابی گفت: تبعیض نژادی در امریکا ساختاری است و در این کشور همه به طور یکسان در سرنوشت خود اثرگذار نیستند.
وی افزود: ترامپ نگاه زورمدارانه به اعتراضهای مردمی دارد و توزیع قدرت و ثروت در امریکا یکسان نیست.
این کارشناس مسائل بین الملل گفت: مردم امریکا استعمارزده هستند و آغاز افول امریکا شکل گرفته است.
وی افزود: جامعه امریکا به دو قطبی تبدیل شده است و مردم این کشور از لیبرالیسم و سوسیالیسم خسته شده اند و در پی راه سومی هستند.