پخش زنده
امروز: -
دولت انگلیس در هراس است با مطرح شدن پروندههایی در دادگاه ها، نقش ماموران اطلاعاتی این کشور در ربایش و شکنجه متهمان، در دوران موسوم به "جنگ با ترور"، آشکار شود.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از لندن، دولت انگلیس که در هراس است با مطرح شدن پروندههایی در دادگاه ها، نقش ماموران اطلاعاتی این کشور در ربایش و شکنجه متهمان، در دوران موسوم به "جنگ با ترور"، آشکار شود، در نشستهایی محرمانه، به پیامدهای این موضوع پرداخته است.
روزنامه گاردین نوشت ۱۵ پرونده احتمالی درباره نقش جاسوسان انگلیس در زمان "جنگ با ترور" وجود دارد که در نشست دیروز دادگاهی در لندن، این موضوع افشا شد.
به نوشته گاردین، در این پروندهها ممکن است دست داشتن ماموران اطلاعاتی انگلیس در ربودن و شکنجه متهمان، در دوران "جنگ با ترور" برملا شود. این روزنامه نوشت در جریان دادگاه، نمایندگان شماری از سازمانهای حقوق بشری و دو نماینده مجلس انگلیس معتقد بودند که جاسوسان انگلیسی هم در نقض حقوق بشر دست داشته اند، اما دولت انگلیس، منکر این موضوع است.
به نوشته گاردین، وکلای دیوید دیویس، وزیر پیشین از حزب محافظه کار و دن جارویس، نماینده حزب کارگر به مخالفت با تصمیم دولت ترزا می، نخست وزیر پیشین این کشور پرداختند که اجازه نمیدهد نقش سازمانهای اطلاعاتی انگلیس در ربودن و شکنجه متهمان به فعالیتهای تروریستی، پس از ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ میلادی بررسی شود.
عبدالحکیم بلحاج، مبارز لیبیایی گفته است ام آی ۶، سرویس جاسوسی خارجی انگلیس (MI۶) پیشنهاد حق السکوت به وی داد تا او از افشای حقایق در ملأ عام جلوگیری کند.
عبدالحکیم بلحاج از رهبران اسلامخواه لیبی است که میگوید پس از اینکه دولت انگلیس وی را به دستگاه اطلاعاتی معمر قذافی تحویل داد، در زندان شکنجه شده و به همین علت از دولت انگلیس و رئیس سازمان جاسوسی خارجی این کشور شکایت کرده بود.
دولت انگلیس همواره همکاری با سازمانهای جاسوسی آمریکا را در زمینه دستگیری و انتقال زندانیان از کشوری به کشور دیگر انکار کرده است، اما بنا به مطالب درز کرده در محافل سیاسی رسانهای مدارک فراوانی وجود دارد که ثابت میکند ام آی ۶ (MI۶) و سی آیای (CIA) در این زمینه با یکدیگر همکاری کرده اند.