اخبار شیوع کرونا در جهان
شمار قربانیان کرونا به بیش از ۴۰۰ هزار نفر رسید
۳,۶۳۰,۲۲۴ نفر بعد از مبارزه با بیماری کووید-۱۹ بر این ویروس منحوس فائق آمدند.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ به نقل از پایگاه اینترنتی سازمان بهداشت جهانی کشورهای آمریکا، برزیل و روسیه در صدر تعداد مبتلایان به ویروس کرونا قرار دارند و همچنان این ویروس در جهان قربانی می گیرد.
جدول سازمان بهداشت جهانی(تا ساعت نوزده)
گسترش شدید ویروس کرونا در آمریکای جنوبی
شبکه تلویزیونی سی ان ان از گسترش شیوع ویروس کرونا در آمریکا جنوبی خبر داد.
بر اساس این گزارش، برزیل، شیلی و پرو با سطح گستردهای از ابتلا به این ویروس مواجهند. همچنین شمار مبتلایان به ویروس کرونا در مکزیک رو به افزایش است. با این حال، سازمان جهانی بهداشت میگوید این کشور به دوران اوج شیوع این ویروس نزدیک شده است.
شاستا دارلینگتون خبرنگار سی ان ان گزارش داد اکنون حدود نیمی از شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در قاره آمریکا هستند. بر اساس گزارش سازمان بهداشتی پان آمریکا، بیش از سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در این منطقه به ویروس کرونا مبتلا شده اند. ارقام، نشان دهنده افزایش روند شیوع این ویروس در کشورهایی همانند پاناما و کاستاریکاست که پیشتر شدت این بیماری در آنها زیاد نبود. این بیماری در پرو، شیلی و برزیل به صورتی تهاجمی در حال گسترش است. روز سه شنبه، تعداد مبتلایان و مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در برزیل شامل بیش از ۳۲ هزار مورد جدید ابتلا و هزار و ۲۰۰ مورد مرگ و میر بود. در همین حال، رئیس جمهور برزیل در صفحه خود در توئیتر از سازمان جهانی بهداشت به شدت انتقاد کرد. وی پس از آن از این سازمان انتقاد کرد که یکی از مقامات آن اعلام کرد گسترش ویروس کرونا از طریق افراد بدون علامت، امری نادر است. میلیونها نفر در این کشور قرنطینه شده و شغل خود را از دست داده اند. بولسونارو در توئیت خود تهدید کرد تأمین مالی سازمان جهانی بهداشت را متوقف خواهد کرد. این همان کاری است که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا هم انجام داد.
اندونزی برای دومین روز بالاترین آمار مبتلایان را داشت
اندونزی روز چهارشنبه اعلام کرد شمار مبتلایان در این کشور برای دومین روز متوالی بیشترین روند افزایشی را داشته و با ابتلای یک هزار و ۲۴۱ نفر دیگر به ۳۴ هزار و ۳۱۶ نفر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از جاکارتا و به گفته یک مقام وزارت بهداشت اندونزی، مرگ و میر ناشی از کرونا در این کشور نیز سیر صعودی داشته و با فوت ۳۶ تن دیگر به یک هزار و ۹۵۹ نفر رسیده است.
این مقام اندونزی همچنین گفت ۱۲ هزار و ۱۲۹ نفر از مبتلایان به کرونا در این کشور بهبود یافته اند.
عمان/افزایش شمار جان باختگان به ۸۴ تن
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت عمان اعلام کرد طی ۲۴ ساعت گذشته، یک تن بر اثر ابتلا به کرونا جان باخت و ۶۸۹ تن دیگر به این ویروس مبتلا شدند.
به این ترتیب، شمار جان باختگان به ۸۴ تن و شمار مبتلایان به ۱۸ هزار و ۸۸۷ تن افزایش یافت.
مغرب/ افزایش شمار مبتلایان به هشت هزار و ۴۵۵ تن
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت مغرب اعلام کرد با ابتلای ۱۸ تن دیگر به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته، شمار مبتلایان در این کشور به هشت هزار و ۴۵۵ تن رسید.
رژیم صهیونیستی/ وضعیت مبهم آینده در سایه شیوع کرونا و مشکلات امنیتی و راهبردی
شیوع کرونا در کنار مشکلات امنیتی و راهبردی، آینده رژیم صهیونیستی را در وضع مبهمی قرار داده است.
درخواست سازمان جهانی بهداشت از پاکستان برای اعمال قرنطینه سخت
سازمان جهانی بهداشت از وزارت بهداشت ایالت پنجاب پاکستان خواست برای جلوگیری از شیوع گسترده ویروس کرونا در این ایالت ۲ هفته محدودیت شدید اعمال کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد، پایگاه خبری «اکسپرس نیوز» اعلام کرد: سازمان جهانی بهداشت (WHO) در نامهای به وزارت بهداشت ایالت پنجاب پاکستان ضمن هشدار درباره شیوع غیر قابل کنترل کرونا در این ایالت، اعمال شدید قرنطینه سراسری در این ایالت به مدت ۲ هفته را خواستار شد.
در این نامه آمده است: همزمان با اعمال محدودیتهای شدید، آمار ابتلای روزانه کرونا در این ایالت به طور میانگین ۱۰۰۰ نفر بود، اما بعد از لغو محدودیتها این تعداد به ۴۰۰۰ نفر افزایش یافته و این موضوع بسیار نگران کننده است.
سازمان جهانی بهداشت با پیش بینی این که شمار مبتلایان به کرونا در ایالت پنجاب طی هفتههای آینده به ۱۰۰ هزار نفر افزایش خواهد یافت، افزود: در شرایط فعلی قرنطینه شدید این ایالت برای کنترل و مهار کرونا اجتناب ناپذیر است.
این در حالی است که "یاسمین راشد" وزیر بهداشت ایالت پنجاب در واکنش به هشدار سازمان جهانی بهداشت گفت: در صورت افزایش شمار مبتلایان، احتمال اعمال مجدد محدودیتهای شدید وجود دارد.
وی با بیان اینکه نامه سازمان جهانی بهداشت جهانی را به دولت محلی ایالت پنجاب و دولت فدرال پاکستان ارسال کرده است، افزود: تصمیم نهایی بعد از بررسی شرایط توسط ستاد ملی مبارزه با کرونا گرفته خواهد شد.
به گزارش وزارت بهداشت پاکستان، ایالت پنجاب با شناسایی ۴۳ هزار و ۴۶۰ بیشترین موارد ابتلا به کرونا در میان ۴ ایالت این کشور را دارد، این در حالی است که کارگروهی متشکل از اپیدمیولوژیستها، متخصصان بهداشت عمومی، کارشناسان اقتصادی، آمارشناسان و متخصصان سیاستهای عمومی در گزارشی صرفاً تعداد مبتلایان به کرونا در شهر لاهور مرکز ایالت پنجاب را بیش از ۶۷۰ هزار نفر اعلام کرده اند.
بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت پاکستان، مجموع بیماران کرونایی این کشور ۱۱۳ هزار و ۷۰۲ نفر اعلام شده که از این میان ۲۲۵۵ نفر جان باخته اند.
ایتالیا و یونان درباره بازگشایی مرزها توافق کردند
پس از همه گیری ویروس کرونا و بسته شدن مرزها میان کشورهای اروپایی، یونان اعلام کرد از دوشنبه هفته آتی مرزهای خود را با ایتالیا بازگشایی میکند.
به گزارش پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان "توشا وب"، "دندیاس" وزیر امور خارجه یونان درباره بازگشایی مرزهای این کشور با ایتالیا که به علت همه گیری بیماری کووید-۱۹ بسته شده بود، گفت: از روز دوشنبه یونان با از میان برداشتن محدودیتها درباره شهروندان ایتالیایی، مرزهای خود را به تدریج بر روی آنها بازگشایی خواهد کرد.
دندیاس (دیروز) در نشستی خبری گفت: "لوئیجی دی ماایو" وزیر امور خارجه ایتالیا آمارها و اطلاعاتی به روز شده از (همه گیری ویروس کرونا) در این کشور ارائه داد که این آمارها حاکی از بهبود قابل توجه شرایط است.
این پایگاه اینترنتی نوشت، سخنان وزیر امور خارجه یونان، با استقبال قابل توجه دی ماایو همتای ایتالیایی خود همراه شده است.
اتریش مرزهای خود با ایتالیا را بازگشایی میکند
به گزارش خبرگزاری فرانسه از وین، پایتخت اتریش، دولت اتریش روز چهارشنبه اعلام کرد این کشور از تاریخ ۱۶ ژوئن مرزهای خود با ایتالیا را بازگشایی میکند.
اتریش مرزهایش را به روی ۳۱ کشور باز میکند
وزیر خارجه اتریش امروز در نشستی مطبوعاتی اعلام کرد این کشور از شانزدهم ژوئن (سه شنبه آینده) مرزهای خود را به روی ۳۱ کشور باز میکند و محدویت سفر برای کشورهای اسپانیا، سوئد، انگلیس و پرتغال همچنان ادامه خواهد یافت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین؛ آلکساندر شالن برگ وزیر خارجه اتریش در نشست مطبوعاتی مشترک با وزیر بهداشت این کشور اعلام کرد محدودیتهای سخت سفر پس از سه ماه برداشته میشود و از سه شنبه هفته آینده مرزهای اتریش برای اتباع ۳۱ کشور باز خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به اینکه مرزهای اتریش با ایتالیا کاملا باز خواهد شد افزود منطقه لومباردی همچنان به عنوان منطقه هشدار برای سفر محسوب میشود.
وزیر خارجه اتریش اعلام کرد سفر به کشورهای خارج از منطقه اقتصادی اروپا مانند بوسنی، صربستان و ترکیه همچنان ممنوع است.
رکوردزنی ابتلا به ویروس کرونا در پاکستان همچنان ادامه دارد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد، پایگاه رسمی وزارت بهداشت پاکستان اعلام کرد: در ۲۴ ساعت گذشته ۵۳۸۵ مورد جدید آلودگی به ویروس کووید-۱۹ در این کشور تایید شده که این آمار از زمان گزارش نخستین موارد ابتلا به ویروس کرونا در پاکستان تا کنون بی سابقه بوده است.
مجموع بیماران کرونایی در پاکستان به ۱۱۳ هزار و ۷۰۲ نفر رسیده است. مجموع قربانیان ویروس کووید-۱۹ با فوت ۸۳ بیمار دیگر طی یک شبانه روز گذشته به ۲ هزار و ۲۵۵ نفر افزایش یافت.
همچنین در شبانه روز اخیر ۲۳ هزار و ۷۹۹ تست کرونا در پاکستان انجام شده و در مجموع ۷۵۴ هزار و ۲۵۲ نفر در این کشور غربالگری شدهاند.
در حالی که شمار بیماران کرونایی در پاکستان به صورت تصاعدی افزایش میباید، سازمان جهانی بهداشت با ابراز نگرانی از وضعیت شیوع گسترده کرونا در ایالت پنجاب پاکستان خواستار اعمال محدودیتهای شدید برای مهار کرونا در این کشور شده است.
دکتر ظفر میرزا مشاور بهداشتی نخست وزیر پاکستان در واکنش به هشدار سازمان بهداشت جهانی گفت: ما باید با کرونا زندگی کنیم، ما مجموعه اقدامات راهبردی در مورد کرونا اتخاذ کرده ایم، اما ممکن است در روزهای آینده میزان ابتلا به این بیماری افزایش یابد و حتی اوضاع بدتر شود.
به گفته وی، دولت ممکن است گزینه قرنطینه کامل را مد نظر قرار دهد.
ظفر میرزا افزود: ما بهترین تصمیم را برای مردم میگیریم، اما سازمان جهانی بهداشت فقط باید به این بیماری همهگیر توجه کند.
وی تصریح کرد: تا زمانی که تغییری در رفتار مردم ایجاد نشود، نمیتوان با این ویروس مقابله کرد.
پاکستان / سازمان جهانی بهداشت قرنطینه منطقهای را در پاکستان خواستار شد
سازمان جهانی بهداشت هشدار داد پاکستان که تدابیر قرنطینه را در اوایل ماه ژوئن به پایان رساند، باید اقدامات قرنطینه موضعی را در قلمرو خود از سر بگیرد.
این موضوع در حالی مطرح میشود که شمار موارد آلودگی به کرونا در این کشور که به شدت کمتر از میزان واقعی قلمداد میشود، به بالاترین میزان رسید.
سازمان جهانی بهداشت در نامهای به مقامات پنجاب، ایالتی که نیمی از بیش از ۲۰۰ میلیون پاکستانی در آن زندگی میکنند، گفت: "تا به امروز، پاکستان هیچ یک از شرایط پیش نیاز برای گشایش کرونایی را برآورده نکرده است. "
بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت حدود ۲۴ ٪ افرادی که غربالگری میشوند از نظر ویروس کرونا جدید مثبت هستند، سیستم نظارت بیمار (ایزوله، قرنطینه و غیره) "ضعیف" و تجهیزات "محدود" است و ۷۵۱ دستگاه تنفس مصنوعی برای بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در این کشور نظر گرفته شده است.
پاکستان، جایی که کرونا در حال پیشرفت بسیار جدی است، تقریباً هر روز رکوردهای جدیدی را ثبت میکند. موارد فوتی روزانه بالاتر از ۱۰۰ مورد برای اولین بار روز دوشنبه ثبت شد. روز سهشنبه، این کشور نزدیک به ۴۵۰۰ بیمار را شناسایی کرده بود که مجدداً بالاترین تعداد برای یک روز بود.
بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت این کشور باید "تصمیمات راهبردی" را اتخاذ کند، که شامل "اول و مهمتر از همه قرنطینه و محدودیت محدودیت مناطق خاص" است.
طبق گزارش این سازمان، این قرنطینه متناوب به مدت دو هفته آغاز میشود، سپس برای دو هفته دیگر برداشته میشود، و سپس دوباره به مدت دو هفته مجدداً اجرا میشود. بر اساس اعلاکم سازمان جهانی بهداشت این اقدام در مناطق به شدت آلوده موجب محدود شدن شیوع بیماری میشود.
ظفر میرزا، مشاور موضوعات بهداشتی عمران خان نخست وزیر پاکستان روز چهارشنبه، در بیانیهای گفت: "ما باید انتخابهای سیاسی سختی را انجام دهیم تا تعادل بین زندگی و معیشت مردم برقرار شود. "
عمران خان از ابتدای شیوع کرونا با قرنطینه شهرهایی مخالفت کرده است که به گفته وی، "نجات مردم از کروناویروس، باعث مرگ انها از گرسنگی میشود". با وجود این ایالتهای پاکستان تصمیماتی را اواخر ماه مارس اتخاذ کردند که عملا منجر به بسته شدن این کشور شد.
عمران خان دوم ژوئن از لغو کامل قرنطینه خبرداد. در همان روز یک گزارش عمومی در رسانههای پاکستان منتشر شد که بر اساس آن شمار بیماران کرونایی در شهر یازده میلیون نفری لاهور در شرق پاکستان، حدود ۶۷۰ هزار نفر براورد میشد.
پاکستان با داشتن سرویسهای بهداشتی ضعیف و غربالگری بسیار اندک، به طور رسمی از ابتلا ۱۱۳ هزار نفر به کرونا و مرگ ۲۲۰۰ نفر خبرداده است.
روسیه/ ۵ هزار و ۲۶۰ قربانی در ماه مه در مسکو
به گزارش خبرگزاری رویترز، اداره بهداشت و درمان مسکو اعلام کرد ویروس کرونا در این شهر در ماه مه دست کم ۵ هزار و ۲۶۰ قربانی داشته است.
کانادا/هشدار ارتش در مورد وضعیت خانههای سالمندان
ارتش کانادا در مورد وضعیت زندگی در برخی خانههای سالمندان در اونتاریو و کبک هشدار داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، نیروی ارتش به صورت فوریتی به این اقامتگاهها که به شدت تحت تاثیر کووید ۱۹ قرار گرفته اند اعزام شدند. نیروهای ارتش از بی رحمی در برابر سالمندان سخن میگویند.
بازدید از خانههای سالمندان در کانادا که از هر ده مورد مرگ در آنها هشت مورد ناشی از ویروس کروناست ممنوع شده است.
مقامات دو استان اونتاریو و کبک که به دلیل بیمار شدن یا استعفای کارکنان خانه سالمندان با کمبود نیرو رو به رو شدند از نظامیان تقاضای کمک کردند.
املی گینگراس پرستار نیروی هوایی سلطنتی کانادا میگوید ارتش کانادا از همه جا برای کمک به خانههای سالمندان در کبک و اونتاریو فراخوانده شدند.
اما سربازان اعزام شده به این مراکز در گزارشی شوکه کننده به وحشتناک بودن شرایط زندگی در برخی از این مراکز اشاره کردند. رها شدن سالمندان به حال خود یا غذا خوراندن اجباری به آنها از جمله این رفتارهای وحشتناک است. در آنتاریو دولت این مراکز را به سرعت تحت حمایت خود گرفت. در کبک هم خانواده قربانیان خواستار اجرای عدالت شده اند.
پائول برونه رئیس شورای حمایت از بیماران میگوید پزشکان اورژانس به ما گفتند افراد از کوود جان خود را از دست نداند بلکه به دلیل کم آبی و سوء تغذیه جان خود را از دست داده اند. این برای خانوادهها که در میابند نزدیکانشان به تنهایی و رها شده جان خود را از دست داده اند بسیار غم انگیز است. از دیدگاه ما این نوع اهمال کاری جنایتکارانه است.
کهنه سرباز ۹۳ ساله آلمانی کرونا را شکست دادهربرت هاوسمان کهنه سرباز آلمانی در سن ۹۳ سالگی کرونا را شکست داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین، این کهنه سرباز یک ماه درگیر بیماری کووید – ۱۹ بود و توانست مجددا سلامتی خود را بدست آورد.
نگرانی از موج دوم کرونا ویروس در استان دیاربکر ترکیهابتلای بیش از ۴۰۰ نفر به کووید ۱۹ در استان دیاربکر ترکیه، نگرانی از موج دوم کرونا ویروس در این کشور را افزایش داده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، شناسایی کووید ۱۹ در بیش از چهارصد مراجعه کننده به واحدهای درمانی کلان شهر دیاربکر آنهم فقط طی یک هفته، نگرانی از بروز موج دومکرونا ویروس را افزایش داده است. این درحالی است که یک هفته قبل تمام بیماران کرونایی از دو بیمارستان پاندمی دیاربکر مرخص شده بودند، اما شرایط بحدی بحرانی شده که حتی با افزایش تعداد کلینیکهای کرونایی، ظرفیت این دو بیمارستان تکمیل شده و کار معالجه تعداد زیادی از مبتلایان در منازلشان دنبال میشود.
کارشناسان عدم رعایت تدابیر کرونایی از جمله ازدحام در اماکن عمومی را مهمترین دلیل این افزایش آنی اعلام کرده و میگویند در صورت ادامه این روند تدابیر سختگیرانه تری در دستور کار قرار خواهد گرفت.
این در حالیست که نشست هیئت وزیرانترکیه امروز به ریاست رجب طیب اردوغان برگزار و در باره گامهای بعدی روند عادی سازی تدریجی کرونایی و یا احتمالآ تدابیر جدید تصمیمگیری خواهد شد. بموجب دومین فاز از عادی سازی تدریجی کرونایی در ترکیه تمام اماکن عمومی، مراکز خرید، مهدکودکها، هتلها و آموزشگاههای خصوصی و ... بغیر از مراکز تفریحی از دوازدهم خرداد آغاز بکار کرده اند و ممنوعیت تردد بین استانی و محدودیتهای قرنطینهای درون شهری نیز از هفته گذشته لغو شده است.
بنا به آمار رسمی وزارت بهداشت ترکیه شمار مبتلایان به کرونا در این کشور به ۱۷۲۱۱۴ مورد رسیده و تا کنون ۴۷۲۹ بیمار کرونایی نیز جان باخته اند.
سخنگوی وزارت بهداشت یمن: فقدان تولیدات و محصولات بهداشتی فاجعهای در بخش بهداشت به بار خواهد آورد.
به گزارش شبکه تلویزیونی المسیره؛ یوسف الحاضری در مصاحبه با پایگاه اینترنتی المسیره گفت: نبود محصولات بهداشتی برای بخش بهداشت یمن فاجعه بار خواهد بود.
الحاضری همچنین گفت: بخش بهداشت نیاز فراوانی به فرآوردههای نفتی دارد و به این بخش مرتبط است بنابراین نبود فرآوردههای نفتی به معنی قطع فعالیتهای حیاتی بیمارستان هاست.
وی افزود: محاصره یمن بیش از ۶۰ درصد از فعالیتهای مراکز بهداشتی کشور را متوقف کرده است، زیرا بسیاری از مراکز بهداشتی تعطیل شدند.
الحاضری همچنین ادامه داد: سازمان ملل متحد از نظر قانونی و حقوقی بر جنایتهای رژیمهای متجاوز در یمن سرپوش میگذارد و تلاش میکند بخش بهداشت یمن را فلج کند.
سخنگوی وزارت بهداشت یمن همچنین افزود: پزشکان یمنی امیدوار و تلاشگرند و همکاری بین پزشکان و آحاد جامعه در مناطق آزاد شده وجود دارد.
کرونا صنعت گردشگری آلمان را با آسیب جدی مواجه کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین، تعداد مسافران هتلها در آلمان در ماه آوریل (اردیبهشت) امسال با ۸۹ درصد کاهش نسبت زمان مشابه در سال گذشته مواجه بود.
شیوع کرونا باعث شده است تا یک سوم شرکتهای وابسته به صنعت گردشگری در آستانه ورشکستگی قرار بگیرند. با کاهش محدودیتهای کرونایی هتلداران امیدوراند در تعطیلات تابستانی پیش رو بتوانند از همه ظرفیت خود برای پذیرش مسافران به منظور جبران بخشی از زیانهای خود استفاده کنند.
دولت فرانسه بودجه جدیدی برای حمایت از بخشهای آسیب دیده از بحران کرونا اختصاص میدهد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، حدود ۴۵ میلیارد یورو دیگر برای حمایت از آسیب پذیرترین بخشهای اقتصادی در فرانسه اختصاص یافته و این درحالی است که رکود اقتصادی ناشی از شیوع بیماری کووید-۱۹ در فرانسه وحشتناک به نظر میرسد. دولت فرانسه با درک وخامت اوضاع اقتصادی و مالی ناشی از شیوع این بیماری روز چهارشنبه در شورای وزیران، بودجه جدیدی برای دفع پیامدها و عواقب این بحران ارائه میدهد.
برونو لو مایر، وزیر اقتصاد، عصر روز سه شنبه این هفته گفت: این سومین لایحه اصلاحی مالی از زمان آغاز شیوع بیماری کووید-۱۹ در جهان و فرانسه و مربوط به دومین مرحله پاسخگویی به این بحران است.
وی افزود دومین مرحله پاسخگویی به این بحران بهداشتی، حمایت از بخشهایی است که به بیشترین میزان از کرونا آسیب بوده اند و در معرض تهدید هستند.
وزارت اقتصاد و دارایی فرانسه روز سه شنبه اعلام کرد حالت اضطراری که در آخر ماه مارس برای مبارزه با شیوع بیماری کووید-۱۹ در جهان، در کشور به اجرا گذاشته شده بود در ده ژوییه به پایان میرسد. این وزارتخانه تایید کرده است اوضاع از نظر مهار این بیماری تا حد قابل توجهی در کشور بهبود یافته است.
وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه در بخش دیگر از سخنان خود گفت بعد از آنکه بیش از ۴۰۰ میلیارد یورو به اقدامات اضطراری برای دفع پیامدها و عواقب ناشی شیوع بیماری کووید-۱۹ در کشور اختصاص یافت اکنون دولت در بودجهای اصلاحی در نظر دارد ۶۰ میلیارد یورو نیز به به بخشهای در معرض تهدید اختصاص دهد. با احتساب این رقم، فرانسه تاکنون ۴۶۰ میلیارد یورو به امر مبارزه با کرونا و پیامدها و عواقب منفی ناشی از اختصاص یافته است.
۱۸ میلیارد یورو از این بودجه به بخش گردشگری کشور اختصاص یافته است که به علت قرنطینه و مقررات محدودیتی در خصوص درباره رفت و آمدها بیشترین آسیب را دیده است.
هشت میلیارد یورو میلیارد یورو نیز به صنعت خودرو سازی فرانسه اختصاص خواهد یافت. ۱۵ میلیارد یورو نیز را قرار است به بخش هوانودری کشور اختصاص یابد. اقداماتی نیز قرار است به کسب و کارهای خرد و شرکتهای ساختمانی به اجرا گذاشته شود.
الن بودشون اقتصاددان در بانک فرانسوی «ب ان پ پاریبا» (BNP Paribas) در همین زمینه میگوید: این بار تمرکز روی بخشهایی است که نشانگرهای قوی در اقتصاد فرانسه هشتند و اشتغالزاییهای زیادی را در برمی گیرند. در نتیجه اختصاص این بودجه حمایتی، علامت مثبتی برای افزایش شاخص اطمینان و خوشبینی مصرف کنندگان و روسای شرکتهای تولیدی و صنایع بزرگ درباره اوضاع اقتصادی و مالی خود و کشورشان است. در حالی که ورشکستگیها و اخراجها با توجه به وضع موجود فرا میرسند، دولت در نظر دارد ساز و کار کاهش ساعات کاری را با اختصاص پنج میلیارد یورو تقویت کند و یک میلیارد یورو نیز به شرکتهای نیروهای تازه کار را استخدام میکنند اختصاص خواهد داد.
حتی اگر در وزارت بودجه فرانسه، از سیاست حمایت از عرضه دفاع میشود، اما این بودجه همچنین کمکهای مستقیمی برای ۸۰۰۰۰۰ جوان فقیر زیر ۲۵ سال و خانوارهای بسیار کم درآمد را نیز در بر میگیرد.
سرانجام اینکه وزارت بودجه فرانسه قرار است چهار و نیم میلیارد یورو نیز برای حمایت از تشکلهای اداری محلی (مناطق، استان ها، شهرستان ها، بخش ها) در نظر گیرد. با توجه به اینکه منابع درآمدی این تشکلها به علت بحران ناشی از شیوع «ویروس کرونای جدید» موسوم به ویروس کووید- ۱۹ به شدت کاهش یافته است.
در مجموع، هزینههای مستقیم بودجهای فقط ۱۳ میلیارد یورو را نشان میدهد، بقیه موارد اقدامات مالی از جمله به تعویق انداختن پرداخت مالیاتها و بازپرداخت اقساط وامهای اعطا شده میباشد. اما اختصاص این همه میلیاردها یورو، مورد انتقاد برخی از محافل در کشور نیز قرار گرفته است. بعضی از بخشها مانند بخش حمل و نقل عمومی احساس میکنند در اختصاص کمک مالی فراموش شده اند.
سازمان غیردولتی طرفدار محیط زیست گیرین پیس Greenpeace ابراز تاسف میکند که ۱۵ میلیارد یورو به بخش هواپیمایی و ۸ میلیارد یورو به بخش صنعت خودروسازی کشور اختصاص مییابد، اما یک یورو نیز برای بهبود راه آهن کشور اختصاص نیافته است. بخشی که برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای و جلوگیری از گرمایش زمین و تغییرات آب و هوایی نقش عمدهای ایفا میکند.
- رکود اقتصادی، افزایش بی سابقه کسری بودجه و بدهی ها:
علاوه بر این برنامههای کمکی، دولت مجبور است پیش بینیهای اقتصادی خود را برای امسال بدتر کند. اکنون انتظار میرود رکود اقتصادی کشور به ۱۱ ٪ برسد حال آنکه پیشتر پیش بینی شده بود که میزان کاهش تولید ناخالص داخلی در امسال حدود ۸ ٪ باشد. الن بودشون خاطرنشان میکند: ما به وضوح میبینیم که شرایط در مدت زمان کوتاهی تغییر کرده است (..) و این تکانه رکودی ایجاب میکند که در حمایت از کسب و کارها و اوضاع اقتصادی و مالی اقدامات حمایتی بیشتری انجام دهیم.
مشکلات موجود در بخش گردشگری به تنهایی تولید ناخالص داخلی کشور را تقریبا یک در درصد در سال کاهش میدهد.
نتیجه گیری: با درآمدهای مالیاتی که در مقایسه با ارزیابی قبلی که آن هم کاهشی بود، ۲۷ میلیارد یورو بیشتر کاهش را نشان میدهد، کسری بودجه امسال کشور با ۱۱.۴ ٪ افزایش نسبت به سال گذشته به ۱۲۰ رسید. این در حالی است که دولت پیشتر پیش بینی کرده بود میزان کسری بودجه کشور امسال نسبت به سال گذشته ۹ ٪، افزایش داشته باشد.
بانک مرکزی فرانسه نیز روز سهشنبه در گزارشی پیش بینی کرد که تولید ناخالص داخلی امسال ۱۰ درصد در مقایسه با سال گذشته کاهش خواهد یافت. علت اصلی این کاهش نیز افت ۹ درصد هزینه مصرف خانوارها، یعنی میانگین هزینهای است که خانوارها برای خرید کالا و خدمات مصرفی مورد نیاز خود میپردازند و در واقع نشان دهنده میزان تقاضای داخلی برای کالا و خدمات است. اینکه شاخص مصرف در فرانسه تا این حد کاهش مییابد نشان دهنده آن است که مردم این کشور نگران آینده خود هستند و به همین علت به جای خرج کردن پول بیشتر تلاش میکنند پول شان را پس انداز کنند.
افزایش شمار بیکاران در سوییس به علت کرونا
بحران کرونا همچنان تاثیر خود را در بازار کار سوییس نشان میدهد و آمار بیکاران در این کشور در ماه گذشته از ۳/۳ درصد به ۳/۴ افزایش یافته و به ۱۵۶ هزار نفر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین، دبیرخانه اقتصاد سوییس امروز با انتشار آمار بیکاران در ماه مه در این کشور نوشت این رقم بالاترین آمار بیکاران از ماه فوریه سال ۲۰۱۷ میلادی است.
براساس این گزارش، بیکاری در گروههای مختلف سنی، در میان زنان و همچنین خارجیها افزایش یافته است.
وزارت بهداشت سوییس اعلام کرد تاکنون ۳۰ هزار و ۹۷۴ نفر به کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد ۲۸ هزار و ۷۰۰ بیمار بهبود یافته اند. همچنین در سوییس هزار و ۹۳۴ نفر به دلیل ویروس کرونا جان باخته اند.