به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ، یک موسسه تحقیقاتی بین المللی اعلام کرد شوکهای اقتصادی ناشی از شیوع کرونا به بروز ناآرامی، بی ثباتی و فقر در کشورهای به شدت بدهکار و به لحاظ سیاسی شکننده و آسیب پذیر در سالهای آینده لطمه میزند.
موسسه اقتصاد و صلح (IEP) مستقر در استرالیا با انتشار گزارش سالیانه خود درباره شاخص صلح جهانی - شاخص اندازهگیری صلح و آرامش نسبی در کشورها- اعلام کرد تأثیرات شیوع کرونا در واقع سالها توسعه اجتماعی - اقتصادیِ برخی کشورها را از بین خواهد برد.
استیو کیللیا Steve Killelea رئیس موسسه اقتصاد و صلح نیز در اظهاراتی اعلام کرد وضع بدتر هنوز در راه است.
وی گفت کشورهایی که بیشترین رنج و دشواری را متحمل میشوند در واقع کشورهایی هستند که در حال حاضر وضعیت شکنندهای دارند چرا که آنها همان کشورهایی هستند که به طور کلی سطح بالاتری از عدم امنیت غذایی دارند، این دولتها به لحاظ سیاسی از پایداری کمتری برخوردار هستند و اقتصادهای ضعیف تری دارند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، اجرای تعطیلیهای سراسری به منظور جلوگیری از شیوع کرونا به اقتصاد کشورها لطمه زده است و سازمان بین المللی کار نیز تخمین میزند حدود ۲۰۰ میلیون نفر مشاغل خود را از دست بدهند و بانک جهانی نیز پیش بینی میکند اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۰، پنج درصد کاهش یابد.
استیو کیللیا تاکید کرد بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که پنج سال به طول میانجامد تا اقتصاد جهانی به سطوح سال ۲۰۱۹ خود بازگردند.
تحلیلگران این موسسه میگویند کشورهای به شدت مقروض و بدهکار ممکن است درصدد تامین نقدینگی برای احیای اقتصاد خود پس بحران کرونا برآیند که این امر موجب افزایش بی ثباتی، آشوب و خشونتها خواهد شد.
کارشناسان میگویند بسیاری از کشورها نیز ممکن است کمکهای خارجی را قطع کنند که این امر موجب فشار و نگرانی بیشتر برای کشورهایی نظر لیبریا، افغانستان، بروندی و سودان جنوبی میشود که دستخوش درگیری هستند و وضعیت آسیب پذیر و شکنندهای دارند و ممکن است بحران انسانی در این کشورها بدتر شود.
موسسه اقتصاد و صلح (IEP) همچنین اعلام کرد تغییرات آب و هوایی و بلایای طبیعی نیز تهدید فزایندهای برای صلح محسوب میشوند.