پخش زنده
امروز: -
استاد علی غفاری ، هنرمند شاخص کشوری با سفر به گوشه گوشه ایران و جهان و جمع آوری کانی های ارزشمند ضمن احداث نگارخانه فاخر کارگاه گوهر تراشی هم ایجاد کرده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ استاد علی غفاری هنرمند شاخص کشوری مصداق بارز این ضرب المثل کهن ایرانی است که با سفر به گوشه گوشه ایران و جهان و جمع آوری کانی های ارزشمند ضمن احداث نگارخانه فاخر کارگاه گوهر تراشی هم ایجاد کرده است.
این هنرمند خوش ذوق که دانش آموخته رشته زمین شناسی هم هست از همان دوران نوجوانی علاقمند به جمع آوری کانی ها بود ونخستین کانی ارزشمند نگارخانه خود را در زمانی که ، تنها 16 سال داشت در کوه های اطراف همدان یافت.
استاد علی غفاری با سفر به کشورهای مختلف دنیا توانست بیش از 3 هزار قطعه کانی ارزشمند را درنگارخانه خود جمع آوری کند.
وی جمع آوری کانی ها را پایان کار خود ندانست و با پیوند علم و هنر توانست آثار زیبا را از دل سخت سنگ خلق نماید .
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری استان مرکزی نیز گفت: این هنرمند صاحب سبک در زمره برترین هنرمندان کشور است و تاکنون موفق به دریافت 4 نشان ملی وجهانی شده است.
کاظمی کسب 3 نشان ملی مرغوبیت کالا صنایع دستی و یک نشان جهانی یونسکو را ره اورد تلاش این هنرمند برجسته عنوان کرد و افزود: ارزش افزوده هر کدام از آثار هنری حوزه گوهر تراشی تا 1000 برابر است.
وی ادامه داد: در 3 کارگاه گوهر تراشی استان مرکزی بیش از 500 هنرمند فعالیت می کنند که سالانه تا 5 هزار آثار هنری تولید می کنند.
20 خرداد ماه مصادف با دهم ژوئن روز جهانی صنایع دستی نامگذاری شده است در استان مرکزی 8 هزار و 200 هنرمند در 120 رشته هنری صنایع دستی فعالیت می کنند.