فارس؛
آغاز گرده افشانی بزرگترین انجیرستان دیم جهان
گرده افشانی بیش از ۲۴ هزار هکتار انجیرستانهای استهبان استان فارس آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز فارس، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان گفت:
گرده افشانی در بزرگترین انجیرستان انجیر خشک جهان با وسعت ۲۴ هزار و ۵۰۰ هکتار هر ساله از خرداد آغاز میشود و تا نیمه اول تیرماه ادامه مییابد.
مهدی اعیان منش افزود: از نکات جالب گرده افشانی انجیر این است که این کار را زنبور بلاستوفاگا انجام میدهد و این زنبور تنها در میوه نر انجیر تکثیر یافته و باغداران زمانی که میوه بر را خرید و فروش میکنند در اصل این میوه به همراه زنبورهای بلاستوفاگا ارزشمند است و بدون آن هیچ گونه ارزشی ندارد.
وی با اشاره به نحوه کار زنبور بلاستوفاگا تصریح کرد: درخت بر انجیر در طول سال دارای میوه است و زنبور بلاستوفاگا از این میوه برای بقای نسل خود استفاده میکند تا در فصل گرده افشانی از آنها استفاده شود و از آن جایی که این زنبور تنها در میوه بر انجیر قادر به ادامه زندگی است در میوههای انجیر خوراکی یا مادگی از این میوه به آن میوه به دنبال مکان مناسب برای تخم ریزی میگردد و، چون مکان مناسبی نمیبیند با چرخش بین میوهها عمل گرده افشانی انجام میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان با بیان اینکه سطح زیر کشت باغ بر انجیر در استهبان دو هزار و ۲۰۰ هکتار است که از این میزان ۵۳۰ هکتار از باغها با تولید هزار و ۳۲۵ تن محصول بارور است گفت: مابقی نیاز شهرستان به بر انجیر که ۹۲۵ تن است از شهرستانهای همجوار تامین میشود.
وی افزود: انواع بر انجیرهای مصرفی شهرستان استهبان به نامهای جوهری، سیبی، دانه سفید، پوزدنبالی، کوهکی، تومسجدی، خرمایی، ویل وحشی، شاه انجیری، قاسمی، دانهسبز، آتشی، فریدونی، آبگزی، فعلسربسته و مهارلویی است که بهترین رقم گرده افشان پوزدنبالی ایج و دانه سفید است که باعث افزایش کمی و کیفی محصول انجیر میشود.
اعیان منش اضافه کرد: برای تامین نیاز باغداران به بر انجیر و کنترل بر انجیر مصرفی شهرستان هر ساله بازارچه بر انجیر بر پا میشود و محصول بر وارد شده به شهرستان از نظر آفت ها، بیماری و سنجش کیفیت توسط کارشناسان بررسی و ارزیابی میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان اظهار کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی مناسب و بارندگیهای خوب سال زراعی جاری پیش بینی میشود بیش از ۲۰ هزار تن انجیر باکیفیت از انجیرستانهای استهبان برداشت شود.
انجیر میوهای شیرین، گوشتدار، دارای ویتامینهای A، B، C، قند، پروتئین، مواد ازته، چربی، آهن، منگنز و کلسیم است.
استهبان از شهرستانهای شرقی فارس است که مرکز آن با شیراز حدود ۱۲۰ کیلومتر فاصله دارد.