به گزارش
خبرگزاری صداو سیما،مرکز اصفهان؛ مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه کشتهای کمآببر ، با بیشترین بازدهی و تغییر در الگوی کشت به منظور کاهش مصرف آب در دستور کار سازمان است گفت: قصیل جو در مصرف آب صرفهجویی قابل توجهی به همراه دارد.
پیمان فیروز نیا با بیان اینکه برای قصیل جو، چهار هزار متر مکعب آب مصرف و ۴۵ تن در هکتار برداشت میشود گفت: برای هر کیلوگرم قصیل جو ۸۵ لیتر آب مصرف میشود و به همین منظور امسال سه هزار هکتار از این محصول از مزارع استان اصفهان برداشت و در دامداریها استفاده خواهد شد.
وی اضافه کرد: این در حالیست که برای یک هکتار ذرت، ۱۳ هزار متر مکعب آب مصرف میشود که ۶۰ تن در هکتار خروجی دارد. (برای هر کیلو ذرت ۲۰۰ لیتر آب مصرف میشود)
فیروز نیا گفت: سورگوم علوفهای میتواند جایگزین مناسبی برای ذرت علوفه باشد، اما ارقام مناسب برای ذخیره در سیلو وجود ندارد، البته امسال کشت هزارو ۵۰۰ هکتار سورگوم را در برنامه داریم.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: گلرنگ (بویژه استفاده در زمینهای شور)، ارزن و کلزا از دیگر محصولاتی است که میتواند جایگزین کشتها آببر شود.
فیروز نیا در خصوص تأمین علوفه برای دامها در استان اصفهان گفت: پنج میلیون و ۶۰۰ هزار تن علوفه برای دامهای استان نیاز است که دو میلیون و ۳۰۰ هزار تن داخل استان تولید و ذرت علوفهای حداکثر تا یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن از کل آن را شامل میشود.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان پیشبینی کرد ، امسال مجموع تولیدات زراعی استان اصفهان به چهارو نیم میلیون تن برسد.
استان اصفهان ۴۸۰ هکتار زمین زراعی دارد که سالانه بسته به میزان آب اختصاص یافته ، بخشی از این زمینها کشت نمیشود.