آخرين اخبار کرونا در جهان
انتقاد از تصميم انگليس براي قرنطینه مسافران
تصمیم دولت انگلیس برای قرنطینه ۱۴ روزه مسافران در بدو ورود به خاک این کشور، انتقادهای شدیدی را به دنبال داشته است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، آخرين اخبار و رويدادها در ارتباط با شيوع ويروس کرونا در جهان به شرح زير است:
ثبت 450 مورد جدید فوت در 24 ساعت گذشته
شبکه تلویزیونی الحدث از ثبت ۴۵۰ مورد جدید فوت بر اثر بیماری کووید-۱۹ در آمریکا به عنوان کمترین میزان آمار فوت بر اثر این بیماری در دو ماه گذشته خبر داد.
ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰ موجب کاهش تولید اقتصاد جهانی به میزان ۵/۲ درصد میشود
خبرگزاری رویترز گزارش داد: بانک جهانی روز دوشنبه اعلام کرد ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰ موجب کاهش تولید اقتصاد جهانی به میزان ۵/۲ درصد خواهد شد.
بانک جهانی همچنین هشدار داد در صورت تداوم عدم اطمینان و تعطیلی کسب و کار، پیش بینی قبلی این نهاد منفیتر خواهد شد.
بانک جهانی در تازهترین گزارش با عنوان چشم انداز اقتصاد جهانی افزود انتظار میرود اقتصاد کشورهای پیشرفته در سال ۲۰۲۰ به میزان ۷ درصد کوچک شود و در عین حال، اقتصاد کشورها موسوم به بازارهای نوظهور ۲/۵ درصد کوچک شود.
در این گزارش گفته اند بر اساس دادههای موجود، این کاهش اقتصادی نخستین بار بعد از سال ۱۹۶۰ رخ میدهد.
این گزارش همچنین گفت از نظر سرانه تولید ناخالص داخلی، این کاهش اقتصادی در سطح جهان از زمان جنگ جهانی دوم بی سابقه است.
مقامات بانک جهانی گفتند پیش بینی آنها این بود که مقررات کرونایی در پایان ماه ژوئن خاتمه مییابد، اما این گزارش نشان میدهد قرنطینه کرونایی کسب و کارها در سال جاری میلادی سه ماه دیگر تمدید خواهد شد.
آنها گفتند در صورت تمدید قرنطینه به مدت سه ماه دیگر، کاهش اقتصادی در سال ۲۰۲۰ به ۸ تا ۱۰ درصد در کشورهای پیشرفته و ۵ درصد در بازارهای نوظهور خواهد رسید.
این مقامات افزودند این کاهش اقتصادی با تعطیلی دایمی شمار بیشتری از کسب و کارها، فروپاشی شدیدتر در جریان تجارت جهانی، اخراج از کار و کاهش عمیقتر بودجه مصرفی خانوار همراه خواهد شد.
مقررات قرنطینه در مسکو از امروز لغو میشود
شهردار مسکو گفت: طرحهای قرنطینه خانگی و تردد با مجوز، از امروز سهشنبه لغو میشود. طرح قرنطینه یا انزوا و طرح تردد با مجوز ویژه، از حدود دو ماه پیش و به دلیل شیوع کرونا وضع شده بود.
در همین حال قرار است مرزهای بین المللی روسیه از ۱۱ تیر بازگشایی شود. معاون نخست وزیر روسیه اعلام کرد: آغاز سفرهای گردشگری بین المللی در روسیه برای اول ماه جولای، ۱۱ تیر ماه برنامه ریزی شده و مرزهای بین المللی روسیه از این تاریخ باز هستند.
آخرین آمار ابتلا به ویروس کرونا در سوریه
از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۱۴۴ بیمار مبتلا به ویروس کرونا در سوريه شناسایی شده اند. همچنین ۶۲ نفر از بیماری کرونا بهبود یافتند و ۶ نفر هم درگذشتند. این درحالیست که ۱۹ بیمار در ۴۸ ساعت گذشته در شهر راس المعره در شمال استان ریف دمشق شناسایی شدند. تمامی این بیماران با یک بیمار که به تازگی از اردن بازگشته است، در تماس بوده اند. شهر راس المعره قرنطینه شده است.
انگلیس/تصمیم قرنطینه مسافران انتقادبرانگیز شد
تصمیم دولت انگلیس برای قرنطینه ۱۴ روزه مسافران در بدو ورود به خاک این کشور، انتقادهای شدیدی را به دنبال داشته است.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: از این پس ورود به خاک انگلیس مقدور است، اما به شرط قرنطینه ۱۴ روزه پس از ورود. به گفته دولت انگلیس این قانون از هشتم ماه ژوئن قابل اجراست. قانون یاد شده انتقادات شدیدی را به دنبال داشته است.
مجری از گزارشگر این شبکه در لندن پرسید: عده زیادی از خود میپرسند که چنین تمهیدی چه منفعت و تبعات مثبت و منفی دارد؟
گزارشگر پاسخ داد: شرکتهای هوایی به این تصمیم معترض هستند. این شرکتها هم اکنون ۵ درصد فعالیتهای عادی شان را دنبال میکنند. به گفته این شرکتها برای بازگشت به وضعیت عادی یک تا دو سال زمان لازم است. به همین دلیل شرکتهای هوایی قصد دارند علیه تصمیم اعمال مقررات قرنطینه برای مسافران، روندی قضایی را آغاز کنند. قرنطینه ۱۴ روزه مسافران به محض ورود، بر بخشهای حمل و نقل هوایی، زمینی و دریایی تاثیر گذار خواهد بود. در کل تناقضات زیادی در این رابطه مشهود است. برخی بر این باورند که این تصمیم بعد از عبور از نقطه اوج همه گیری و خیلی دیر اتخاذ شده است. آنها میگویند «چرا اکنون؟» دولت نیز از طریق وزرا و حتی از طریق نخست وزیر بارها اعلام کرده است که برای جلوگیری از موج دوم اپیدمی ویروس کرونا و ورود مبتلایان جدید از خارج، اتخاذ این تصمیم لازم بوده است.
مجری گفت: این انتقادات عمدتا از زمان اتخاذ و اعلام چنین تصمیم تندی مطرح میشوند. منتقدان میگویند چرا این تصمیم تند هم اکنون به اجرا گذاشته شده است.
گزارشگر گفت: بله. آمار مبتلایان و جان باختگان در انگلیس بیشتر از سایر کشورهای اروپایی است. تعداد قربانیان در انگلیس از مرز ۴۰ هزار قربانی عبور کرده و اکنون به عدد ۴۱ هزار نزدیک میشود. این امکان وجود دارد که آمارها از این هم فراتر رفته و حتی به ۶۰ هزار قربانی برسد. انگلیسیهایی که مدتها به شکلی سخت در قرنطینه بوده اند، اکنون برای تعطیلات تابستانی با این تصمیم روبرو شده اند. این افراد به تصمیم اتخاذ شده و اعمال قانون قرنطینه برای کسانی که وارد کشور میشوند، به چشم مجازات نگاه میکنند. در کل تمامی مسافران، گردشگران، بخشهای فعال در صنعت گردشگری از جمله هتلداران از این تصمیم نگران شده اند. آنها به دولت میگویند، برای اعمال چنین قانونی خیلی دیر شده و زمانبندی درست نبوده است.
جدیدترین آمار اعلام شده درباره کرونا در ترکیه
فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه اعلام کرد با شناسایی ۹۸۹ مبتلای جدید، تعداد کل مبتلایان به کرونا با ۱۷۱۱۲۱ مورد رسید. همچنین با جانباختن ۱۹ بیمار کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد قربانیان کرونا ۴۷۱۱ نفر افزایش یافت. تاکنون ۱۴۱۳۸۰ بیمار کرونایی هم بهبود یافته اند.
شرکتهای تجاری جهان تا سال ۲۰۲۱ با کاهش عملکرد روبرو خواهند شد
یک شرکت فرانسوی فعال در زمینه بیمه در گزارشی اعلام کرد عملکرد شرکتها در جهان تا سال ۲۰۲۱ در مقایسه با سال ۲۰۱۹ "برغم تدابیر حمایتی عمومی" به میزان یک سوم کاهش خواهد یافت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، در گزارش اخیر شرکت بیمه اعتباری کوفیس (Coface) که روز دوشنبه منتشر شد، آمده است: در میان اقتصادهای توسعه یافته، آمریکا با ۴۳ درصد کاهش عملکرد، انگلیس با ۳۷ درصد، ژاپن با ۲۴ درصد، فرانسه با ۲۱ درصد و آلمان با ۱۲ درصد کاهش عملکرد مواجه خواهند شد.
این گزارش افزود کشورهای نوظهور نیز از این کاهش عملکرد در امان نخواهند ماند به طوری که کاهش عملکرد شرکتهای برزیلی ۴۴ درصد و شرکتهای ترکیهای ۵۰ درصد پیش بینی شده است و این کشورها از عواقب "کاهش درآمدهای گردشگری"، انتقال پول کارگران خارج از کشور و کاهش بهای مواد اولیه متاثر خواهند شد. در این گزارش کاهش تولید داخلی جهانی نیز چهار و چهار دهم درصد برای امسال پیش بینی شده است.
بر اساس گزارش کوفیس، "افزایش شدید خسارت در بالا رفتن خطر اعتبار شرکتها در کوتاه مدت (۶ تا ۱۲ ماه)، انعکاس پیدا میکند. این گزارش در فهرست خود از بخشهایی که بر اثر همه گیری کووید-۱۹ با بیشترین شکنندگی مواجه شده اند، به ترتیب بخش حمل و نقل در رتبه نخست، و بخشهای خودرو، متالورژی، توزیع، پارچه و پوشاک را در رتبه دوم ذکر کرده است.
این شرکت بیمه اعتباری خاطر نشان میکند بحران ویروس کرونا "پیش از هر چیزی بحران جا به جایی است که هم زمان شیوههای جا به جایی روزمره، دوره ای، محلی و خارجی ما را زیر سوال برده است".
این گزارش پیش بینی میکند "سطح بدهی بخش خودرو جهانی به شدت افزایش یافته است و این امر بسیاری از شرکتها را به فروش سهام و تجدید ساختار بر میانگیزد".
از طرف دیگر، کوفیس پیش بینی میکند "گذر از موتورهای سوختی به موتورهای الکتریکی بدون تردید فشار بیشتری را روی تولیدکنندگان اعمال خواهد کرد". کوفیس معتقد است "سازندگان خودروهای سنتی که پیش از بحران کووید-۱۹ به اندازه کافی در این فناوریها سرمایه گذاری کرده اند، با این خطر مواجهند که اوضاع دشوار را کمتر از آنچه هست، ارزیابی کنند".
مسافرت در جادههای آمریکا در آوریل تقریبا ۴۰ درصد کاهش یافت
خبرگزاری رویترز گزارش داد: وزارت حمل و نقل آمریکا گفت مسافرت در جادههای آمریکا در ماه آوریل میلادی در میانه شیوع کرونا در اثر مقررات ماندن در خانه تقریبا ۴۰ درصد کاهش یافت.
افزایش شمار مبتلایان در جمهوری آذربایجان
شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در جمهوری آذربایجان به ۷۸۷۶نفر رسید. به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از باکو به نقل از ستاد ویژه مبارزه با کرونا در آذربایجان، در ۲۴ گذشته ۳۲۳ بیمار قطعی آلوده به ویروس کرونا شناسایی شدند و با مرگ ۵ نفر دیگر تعداد جان باختگان بر اثر کرونا هم به ۹۳ نفر افزایش یافت.
با پیوستن ۲۲۸ بیمار دیگر به جمع بهبودیافتگان مجموع بهبودیافتهها ۴۳۷۷ نفر شدند. هم اکنون ۳۴۰۶ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای این کشور بستری شده اند.
در جمهوری آذربایجان تاکنون ۳۴۳ هزار و ۳۹۱ مورد تست کرونا انجام گرفته است.
تدروس: وضعیت کرونا از نظر جهانی در حال بدتر شدن است
خبرگزاری رویترز گزارش داد: تدروس ادهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد، هر چند اوضاع کرونا در اروپا در حال بهبود است اما وضعیت کرونا از نظر جهانی در حال بدتر شدن است.
انگلیس/ افزایش شمار جان باختگان به ۴۰ هزار و ۵۹۷ نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از وزیر بهداشت انگلیس، با ثبت ۵۵ مورد جدید فوت بر اثر کرونا در این کشور در ۲۴ ساعت گذشته شمار کل جان باختگان کرونا در انگلیس به ۴۰ هزار و ۵۹۷ نفر رسید.
تدابیر قرنطینه مانع مرگ بیش از سه میلیون نفر در ۱۱ کشور اروپایی شده است
براساس نتایج تحقیقی که روز دوشنبه منتشر شد تدابیر قرنطینهای که برای مقابله با کووید-۱۹ اتخاذ شد برای به دست گرفتن کنترل شیوع مؤثر بوده و امکان داده است سه میلیون و ۱۰۰ هزار نفر در ۱۱ کشور اروپایی از مرگ نجات پیدا کنند.
این تحقیق توسط «کالج سلطنتی لندن» انجام گرفت که دانشمندان آن درباره بحران بهداشتی به انگلیس مشاوره میدهند. این تحقیق، تدابیر اصلی، مانند ممنوعیت برگزاری تجمعات، محدودیت جابجاییها یا تعطیلی مراکز تجاری و مدارس را که در ۱۱ کشور از جمله فرانسه به اجرا درآمد، بررسی کرد. کارشناسان این تحقیق خاطرنشان کردند: «بررسی تأثیر این تدابیر همچنین با توجه به اثرات اقتصادی و اجتماعی آنها مهم است». این در حالی است که به طور مداوم بر وسعت اثرات جانبی قرنطینه تأکید میشود و برخی به ویژه در انگلیس، خواهان تسریع در لغو محدودیتها هستند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، محققان، شمار قربانیان را که براساس دادههای «مرکز اروپایی پیشگیری و کنترل بیماری ها» ثبت شد با آماری که براساس نمونه سازی ریاضی برای شمار قربانیان؛ آنهم در صورت اجرا نشدن تدابیر کنترل انجام گرفت، مقایسه کردند. آنها به این نتیجه رسیدند که تدابیر اعمال شده امکان میدهد تقریبا سه میلیون و ۱۰۰ هزار نفر در این کشورها از مرگ نجات پیدا کنند.
براساس این مقاله که در مجل «نیچر» منتشر شد، این تدابیر، امکان آن را فراهم کرد تا به طور متوسط، میزان تولید دوباره ویروس (شمار افراد جدیدی که از طریق هر فرد آلوده، مبتلا میشوند) ۸۲ درصد کاهش پیدا کند. محققان در نهایت به این نتیجه رسیدند: «قرنطینه، تأثیر قابل ملاحظهای در مهار کنترل کرونا داشته است». ۱۱ کشوری که در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفتند عبارتند از: آلمان، اتریش، بلژیک، دانمارک، اسپانیا، فرانسه، ایتالیا، نروژ، انگلیس، سوئد و سوییس.