به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، آقای مسعود سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان در حاشیه شورای ورزش همگانی گفت: برای هماهنگی برنامهها بهتر است این شورا هر ۲ ماه یک بار تشکیل شود و نهادها پیشنهادهای خود را اعلام کنند.
وی افزود: ورزش همگانی قبل از آنکه مقوله ورزشی باشد، یک محور فرهنگی است، باید اشتیاق به ورزش و ورزش خواهی را در مردم ایجاد کنیم.
وزیر ورزش و جوانان گفت: در برخی کشورهای توسعه یافته و اروپایی تعداد دوچرخه بیشتر از تعداد جمعیت است؛ فکر میکنم، در کنار برنامههای اختصاصی ورزشی بهتر است، نهادهای دیگر برنامههای همگانی را هم اجرایی کنند.
وی به برنامههای همگانی معمول برخی سازمانها و نهادها اشاره کرد و افزود: در برخی ایام سال راهپیمایی و کوهنوردی انجام میشود که این برای فرهنگ سازی مردم خوب است، اما باید مردم را به این باور برسانیم که در همه ایام سال ورزش کنند.
سلطانی فر با اشاره به سرانه ورزشی کشور گفت: اگر آمار سرانه ورزشی همه ارگانها جمع آوری شود، قطعا مساحت آن بیشتر از عدد فعلی است؛ در ۲ تا سه سال گذشته به دنبال ایجاد فضاهای کوچک، زود بازده و ارزان قیمت در مناطق شهری و روستایی بودیم.
وی به گزارش نهادها و پیشنهاد آنها برای استفاده از ماده ۹۴ قانون برنامه ششم اشاره کرد و گفت: این ماده یعنی استفاده از ۲۷ صدم درصد از مالیات بر ارزش افزوده که ۱۵ درصد آن را وزارت ورزش با وزارت آموزش و پرورش شریک است؛ وزارت بهداشت هم سهمی جداگانه و یک درصدی در طرح سلامت دارد.
وزیر ورزش و جوانان افزود: برخی نهادها سهمی از این بخش برای ورزش همگانی میخواهند، اما باید به سراغ ظرفیتهای جدید در بودجه کشور باشیم و این امر دور از ذهن نیست.
وی گفت: برای استفاده از ظرفیتهای مالی و تصویب آن برای سال آینده باید به فکر باشیم، چون قبل از شهریور بخشنامه بودجه در سازمان برنامه به تصویب میرسد تا بعد از آن به تصویب دولت و مجلس برسد؛ با کلی گویی و شعار به جایی نمیرسیم، اگر برنامه خوب ارائه شود حتما منابع تامین خواهد شد.
سلطانی فر به نقش ورزش همگانی در توسعه ورزش قهرمانی اشاره کرد و افزود: باورمان این است که ورزش همگانی در اشکال مختلف دانش آموزی، دانشگاهی، کارگری، بسیج و محلات علاوه بر نقش سلامت میتواند به عنوان محور توسعه برای استعدادیابی باشد.
وی در خصوص برنامههای این وزارتخانه در حوزه ورزش همگانی گفت: جام خوشه چین ویژه روستاییان و عشایر و المپیاد استعدادهای برتر در محدوده سنی ۱۲ تا ۱۵ سال نمونهای از اقدامات صورت گرفته در بخش همگانی و استعدادیابی است.
وزیر ورزش و جوانان افزود: اگر واقعا برنامه خوب و نظام مندی تدوین شود که پایش و نظارت در آن وجود داشته باشد، سریعتر در سالم سازی و ورزش همگانی به جمع بندی میرسیم.