به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، بهمن عبداللهی رئیس اتاق تعاون ایران در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی ضمن ارائه گزارشی از عملکرد اتاق تعاون ایران، گفت: استفاده حداکثری از توان داخلی برای توسعه اقتصادی موضوع مهمی است که رهبر انقلاب بر آن تأکید دارند، زیرا چنین مسئلهای سبب توسعه اقتصادی و تابآوری میشود.
رئیس اتاق تعاون ایران تصریح کرد: بخش تعاون یکی از ظرفیتهای شکوفایی اقتصاد محسوب میشود، اما تاکنون کمتر به آن توجه شده است.
وی با اشاره به اینکه طبق اصل ۴۴ قانون اساسی؛ حوزه تعاون یکی از ۳ رکن اقتصادی به شمار میرود، افزود: مردممحور و عدالت گستر بودن بخش تعاون سبب پررنگ شدن این مهم در اصل یاد شده؛ است.
عبداللهی تصریح کرد: این مهم در حالی است که ایجاد اشتغال مولد و پایدار، توسعه مناطق کمتر توسعه یافته از جمله دستاوردهای اثرگذار این بخش در حوزه اقتصاد است.
رئیس اتاق تعاون ایران ادامه داد: بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی باید تا پایان برنامه پنجم توسعه ۲۵ درصد اقتصاد در حوزه بخش تعاون قرار میگرفت، اما اکنون تا رسیدن به این رقم فاصله زیادی وجود دارد.
وی با یادآوری اینکه بیش از ۹۵ هزار شرکت در بخش تعاون کشور فعالیت میکنند، گفت: این شرکتها در حوزههایی مانند پرورش دام و طیور، بازرگانی، صنعت، بهداشت و درمان، شرکتهای دانشبنیان فعالیتهای چشمگیری دارند.
عبداللهی با تأکید بر اینکه نظارت قوه مقننه بر حسن اجرای قوانین کسب و کار امری غیرقابل اجتناب و ضروری است، ادامه داد: خوشبختانه کمبودی در حوزه قوانین مربوط به اقتصاد وجود ندارد، اما فقر نظارت مجلس در این حوزه مشهود است.
رئیس اتاق تعاون ایران در این زمینه، افزود: به عنوان مثال قانون بهبود مستمر کسب و کار از سوی نمایندگان مردم در مجلس به تصویب رسید و پس از گذشت ۷ سال طبق پایشی که از سوی قوه مقننه صورت گرفت فقط ۲۰ درصد این قانون اجرا شده بود.
وی با اشاره به اینکه اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی یکی دیگر از ظرفیتهای تقنینی در حوزه شکوفایی اقتصادی به شمار میرود، اظهار کرد: رهبر انقلاب در دو سال گذشته تأکید کردند توقع داشتیم با اجرای این قانون انقلاب اقتصادی رخ میداد، اما اکنون مشاهده میشود چنین موضوعی محقق نشده است.
رئیس اتاق تعاون ایران با بیان اینکه مجلس یازدهم پرانگیزه و دارای ظرفیتهای خوبی برای توجه جدی به حوزه تعاون کشور است، خاطرنشان کرد: امیدواریم رئیس مجلس شورای اسلامی کمیتهای را به عنوان مسئول قوانین اقتصادی اجرا نشده منصوب کند تا شاهد گشایشهای اقتصادی در آینده نزدیک باشیم؛ همچنین امیدوارم فراکسیون تعاون در مجلس یازدهم با حضور حداکثری منتخبان مردم تشکیل شود تا بتوانیم در کنار یکدیگر رخدادهای اقتصادی خوبی را رقم بزنیم.
گرامیداشت روز جهانی تعاون با تقدیر از تعاونگران فعال در حوزه مقابله با تغییرات اقلیمی اتاق تعاون امسال در گرامیداشت روز جهانی تعاون با شعار اقدامات تعاونیها برای مقابله با تغییرات اقلیمی، از تعاونیهایی که در زمینه محافظت از محیط زیست و مقابله با تغییرات اقلیمی نقش دارند، تقدیر میکند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، امسال تعاونگران با شعار «اقدامات تعاونیها برای مقابله با تغییرات اقلیمی» در روز جهانی تعاون در سراسر جهان متحد میشوند تا بتوانند ارزشهای مشترک تعاون را به گوش همه برسانند و بتوانند از این فرصت استفاده کنند تا با تغییرات اقلیمی حال حاضر مبارزه کنند.
هیچ کشوری از تغییرات اقلیمی مصونیت ندارد. چنانچه انتشار گازهای گلخانهای نسبت به سال ۱۹۹۰، افزایش ۵۰ درصدی داشته است و گرم شدن کره زمین باعث ایجاد تغییرات اقلیمی طولانی مدت شده است که در صورت عدم اقدام عملی، عواقب جبران ناپذیری خواهد داشت.
خاطرنشان میشود؛ یکی از اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد، اتخاذ تصمیمات فوری جهت مقابله با تغییرات اقلیمی است. این تغییرات یکی از جدیترین چالشهای پیش روی ما در قرن ۲۱ است. این تغییرات، گروههای زیادی همچون مردمان بومی، زنان، جوانان، کشاورزان و اقلیتهای قومی را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
اتاق تعاون ایران، به عنوان عالیترین نهاد عمومی غیردولتی بخش تعاون این روز را با میزبانی از تعاونیها و اتحادیهها و فعالان بخش تعاون، خصوصا تعاونیهایی که در زمینه محافظت از محیط زیست و مقابله با تغییرات اقلیمی نقش دارند، گرامی خواهد داشت.
نهضت تعاون، به عنوان یک بازیگر جهانی و با همکاری شرکای بین المللی خود میتواند تاثیر شگرفی در برنامههای اقلیمی داشته باشد.
مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۱۹۹۲، اولین شنبه جولای هر سال را به عنوان روز جهانی تعاون اعلام کرده است. در سال جاری گرامیداشت روز جهانی تعاون (۴ جولای ۲۰۲۰ برابر با ۱۴ تیر ۱۳۹۹) در اتاق تعاون برگزار میشود.
هدف از این رویداد، افزایش آگاهی در مورد تعاونی ها، برجسته کردن اهداف سازمان ملل و جنبش بین المللی تعاون است.
برگزاری دومین جلسه انجمن علمی کارآفرینی و نوآوری ایران در اتاق تعاون دومین جلسه هیئت مدیره انجمن علمی کارآفرینی و نوآوری ایران با حضور رئیس و دبیرکل اتاق تعاون ایران و نائب رئیس هیئت مدیره انجمن، به میزبانی اتاق تعاون ایران برگزار شد.
بهمن عبداللهی رئیس اتاق تعاون ایران با تبریک انتخاب اعضای هیئت مدیره جدید، اظهار داشت: یکی از رویکردهای اتاق تعاون ایران این است که با بهره مندی از نظر نخبگان دانشگاهی و افراد صاحبنظر برای اصلاح بهره وری در بنگاههای تعاونی و به طور اعم در واحدهای اقتصادی کشور استفاده شود.
رئیس اتاق تعاون ایران ادامه داد: حدود ۵۰ میلیون از جمعیت کشور با احتساب تعاونیهای سهام عدالت در بخش تعاون عضو یا ذی نفع هستند.
وی گفت: بخش تعاون جزو سه رکن اقتصاد کشور است که در حوزههای مختلفی نظیر کشاورزی، صنعت، مصرف، دانش بنیان، مسکن، کارآفرینی، بازرگانی و… فعالیت میکنند.
عبداللهی تصریح کرد: علاوه بر نص صریح اصل ۴۴ قانون اساسی که بخش تعاون ایران را به عنوان دومین رکن اقتصاد کشور میداند و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری برای توسعه این بخش همچنین قانون اجرای سیاستهای اجرایی و سایر قوانین مرتبط همچنین با توجه به این جمعیت کثیری که در این بخش ذی نفع هستند لازم است نسبت به توسعه و گسترش بخش تعاون اهتمام ویژه داشته باشیم.
وی اذعان داشت: بخش اقتصادی و بخش دانشگاهی نسبت به سرنوشت این کشور و برای توسعه اقتصادی کشور مسئول هستند. به گفته این مقام مسئول ۱۰۰هزار شرکت تعاونی وجود دارند که نیازمند اصلاح عملکرد و ارتقای بهره وری متناسب با استانداردهای روز دنیا هستند که این امر با همکاری و بهره مندی از تجربیات و دانش نخبگان و اساتید کشور محقق میشود.
رئیس اتاق تعاون ایران ابراز داشت: با توجه به این موارد، نیازمند کمک انجمن علمی کارآفرینی و نوآوری ایران برای بهبود وضعیت بخش تعاون و در دید کلان اقتصاد کشور هستیم.
وی با تاکید بر اینکه تعاون در کشور یک رویکرد بوده که هدفش رسیدن به اقتصاد عدالت محور است، خاطرنشان کرد: اتاق تعاون ایران آمادگی خود را نسبت به همکاری در حوزههای مختلف و بهره مندی از خدمات این انجمن جهت توسعه بخش تعاون اعلام میکند.
در این نشست، رضوی رئیس هیئت مدیره انجمن علمی کارآفرینی و نوآوری ایران با ارائه گزارشی از اهداف و برنامههای انجمن بر آمادگی این انجمن برای ارائه مشاوره، برنامه ریزی و همکاری همه جانبه با بخش تعاون اقتصاد ایران تاکید کرد.
براساس مصوبه هیئت مدیره این انجمن، بهمن عبداللهی رئیس اتاق تعاون ایران به عنوان عضو افتخاری انجمن علمی کارآفرینی و نوآوری ایران انتخاب شد.