سالانه یک تا ۱۷ سانتی متر فرونشست در مناطق بیابانی استان قزوین به دلایل مختلف از جمله برداشت بی رویه آب اتفاق میافتد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز قزوین، مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین گفت: ۴۵ درصد از دشت قزوین درگیر فرونشست است و سالانه یک تا ۱۷ سانتی متر فرونشست در مناطق بیابانی استان به دلایل مختلف از جمله برداشت بی رویه آب اتفاق میافتد.
مهدیخانی گفت: در ۲ هزار و ۴۴۱ هکتار از دشت قزوین که درگیر فرونشست است ۳۴۱ روستا با ۱۰۰ هزار نفر جمعیت حضور دارند.
وی افزود:۳۴۰ کیلومتر خط انتقال برق در این محدوده واقع شده و واحدهای تولیدی و فرودگاه نیز استقرار یافتهاند که زنگ خطری برای استان است.
مهدیخانی گفت: قزوین از استانهای حادثه خیز کشور است و در تکرار حوادث نیز در ردیف استانهای اول قرار دارد و رانش در الموت، سیلهای سالانه و سرمازدگی از جمله این حوادث هستند.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری با بیان اینکه تاکنون ۹ نفر در استان غرق شده اند، گفت: آتش سوزی نیز یکی دیگر از حوادث استان است که مدیران ارشد استان و کشور نگرانیهایی در این خصوص دارند.
وی افزود: ۲ جلسه در این موضوع با حضور استاندار برگزار شده و مأموریتهایی برای دستگاهها تعیین شده و هماهنگی با فرودگاه خدمات ویژه برای تجهیز یک فروند برای اطفای حریق صورت گرفت.
مهدیخانی گفت: ۲ فروند بالگرد امدادی در استان در هلال احمر و اورژانس داریم که هماهنگی لازم انجام شد تا در زمانهای نیاز برای اطفای حریق در مناطق صعب العبور مورد استفاده قرار گیرد.
وی افزود: همچنین پایگاه هوانیروز آبیک را نیز هماهنگ کردهایم تا هرکجا لازم بود برای انتقال نیرو به مناطق صعب العبور و کوهستانی اقدام کنند.
مهدیخانی با بیان اینکه متأسفانه بیشترین حریقها در شهرستان قزوین اتفاق افتاده است، گفت: از سال ۷۷ تا ۹۸ در قزوین ۵۳۰ هکتار، در تاکستان ۱۷۵ هکتار، در آبیک ۱۸۱ هکتار، در بوئین زهرا ۲۱ هکتار، در آوج ۱۴ هکتار و در البرز ۲ هکتار آتش سوزی صورت گرفته و امسال قطعاً میزان آتش سوزی بیشتر خواهد بود.
وی افزود: تا دیروز ۲۳۹ هکتار آتش سوزی در استان داشتهایم که تعداد این آتش سوزیها از ۱۴ فقره به ۱۲۱ فقره رسیده است و در روز جمعه گذشته تنها آتش نشانی ۸۲ مأموریت را در این زمینه انجام داده است.
مهدیخانی با بیان اینکه دستگاهها حتماً آمادگی را برای اطفای حریق داشته باشند، گفت: طبق ماده ۱۸ قانون مدیریت بحران باید مدیران دستگاهها در چهارچوب اعتبارات دستگاهها در این زمینه اقدام کنند و در زمان وقوع حادثه منتظر تخصیص اعتبار از استانداری یا برنامه و بودجه نباشند.