پخش زنده
امروز: -
مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش پزشکی (نصر) به طرحهایی با موضوعات مشابه کرونا، پژوهانه (گرنت ویژه) اعطا میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از دانشگاه علوم پزشکی تهران، با توجه به رسالت مرکز تحقیقات راهبردی آموزش پزشکی در زمان همه گیری بیماری کووید- ۱۹، این مرکز اقدام به اعطای پژوهانه (گرنت) به طرحهایی با موضوعات کرونا می کند.
از آنجا که بیماری کرونا آزمونی جدی برای میزان تاب آوری نظام آموزش عالی سلامت است، یکی از نقاط قوت، وجود تشکیلات متمرکز با عنوان دانشگاه علوم پزشکی مجازی است که از ظرفیت آن برای کمک به دانشگاهها در بحث آموزش استفاده شد. به همین منظور، دانشگاهها باید چابکی لازم را برای استفاده از ظرفیت خود به منظور انطباق با شرایط بحران بیماری کرونا بدست آورند.
مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش پزشکی از جمله رسالتهایی که در زمان بیماری کووید ۱۹ برای خود تعریف کرد، مدل سازی و شبیه سازی کرونا بود که تا حد زیادی توانست به سیاستگذاران سلامت، راهنمایی ارائه کند.
اعطای این دو پژوهانه (گرنت ویژه) خارج از مسیر معمول فراخوانها و با دو موضوع خاص در مقابله با موارد شبیه همهگیری کروناست.
موضوع اول: بازبینی و بازنگری نظام آموزش عالی سلامت مملکت برای افزایش تاب آوری در همه گیری کرونا یا بحرانهای مشابه است.
عمده بحث این پژوهانه (گرنت) این است که چه تغییراتی در ساختار، عملکرد و فرایندهای جاری مملکت باید رخ دهد تا در شرایط مساوی خیلی سریع و روان این سیستم از عملکرد معمول خود به عملکرد در شرایط بحران بتواند تغییر وضعیت دهد و سریع با شرایط بحران تطابق پیدا کند.
موضوع دوم: بازبینی و بازنگری محتوای درس بیماری عفونی در برنامههای آموزشی (کوریکولوم) پزشکی عمومی با در نظر گرفتن بحث بیماریهای نوپدید است.
این موضوع از این نظر مهم است که، چون در ادوار گذشته و به طور خاص در دهه گذشته الگوی بیماریها در کشور ما از بیماری عفونی به سمت بیماری غیرواگیر تغییر پیدا کرده بود، به تبع آن در کوریکولومها (برنامههای آموزشی) بحث بیماریهای عفونی تضعیف شد و تمرکز به سمت بیماریهای غیر واگیر رفته بود.
درسی که از کرونا گرفتیم این است که باید بسیار هوشمندانه این برنامهها را به نحوی بازنگری کنیم که دانش و صلاحیت کافی در ارائه دهندگان مراقبتهای سلامت ایجاد شود تا برای شرایط این چنینی شکل گیرند و آماده باشند. با این گرنتها میتوان پیشنهاد بازبینی برنامههای آموزشی (کوریکولوم) را به ستاد ارائه کرد.
سقف هر یک از پژوهانههای (گرنتهای) اعلام شده ۲ میلیارد ریال (معادل ۲۰۰ میلیون تومان) است و سامانه پژوهشی نصر از ۲۰ خرداد تا ۲۰ تیر ۱۳۹۹ آماده دریافت طرح پیشنهادی (پروپوزال) پژوهشگرانی است که مایل هستند در موضوعات فوق مشارکت داشته باشند.
مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش پزشکی یکی از مراکز تحت معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است که فعالیتهای پژوهشی این حوزه را انجام میدهد و شامل کمیتهها و واحدهای تخصصی است.