گفتگوی ویژه خبری:
استفاده از سم پنبه برای تولید انگور و کشمش!
یک تولیدکننده انگور و کشمش میگوید استفاده از سم پنبه برای تولید انگور و کشمش، بر صادرات این محصول اثر منفی گذاشته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، اسماعیلی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان در برنامه گفت وگوی ویژه خبری با بیان اینکه سالانه بین ۱۸۵تا۱۹۰ هزار تُن در کشور کشمش تولید میشود گفت: استان قزوین در دنیا رتبه چهارم تولید کشمش و رتبه پنجم صادرات را به خود اختصاص داده است.معاون بهبود تولیدات گیاهی با اشاره به اینکه سالانه ۵۵تا۶۰ هزار تن کشمش در سال در استان تولید میشود گفت: کیفیت کشمش تاکستان باعث شده تا تجار بسیاری از سایر شهرهای کشور، روانه استان شوند.وی افزود: سال گذشته ۱۲۰هزار تُن کشمش از کشور صادر شد که این رقم نسبت به سال۹۷ هفت درصد افزایش داشته است.اسماعیلی گفت: کشمش مشمول مقررات استاندارد اجباری است و قبل از صادرات باید استانداردهای کشورهای مبدأ را کسب کند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی تصریح کرد: علیرغم مصوبات استان، هیچ آزمایشگاهی در سطح استان برای آزمایش محمولههای کشمش صادراتی برای محاسبه میزان سموم باقیمانده در محصولات وجود ندارد.
به گفته اسماعیلی، سال گذشته ۸۵۰تُن سم در استان برای تولید محصولات کشاورزی استفاده شده است که این رقم از میانگینهای جهانی نیز پایینتر است.
وی افزود: از طریق سامانه پیامکی اطلاعات لازم درباره زمان و نحوه استفاده از سموم کشاورزی به ۸۲هزار بهره بردار استان اطلاع رسانی میشود.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: روشهای نوین مبارزه با آفت برای کاهش میزان استفاده از سموم در دستور کار جهاد کشاورزی استان قرار دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی گفت: بر اساس آمار گمرک، در دو سال گذشته هیچ محصول کشمش صادراتی استان به دلیل باقیمانده سموم به کشور مرجوع نشده است.
استفاده از سم پنبه برای انگور!
طاهرخانی، یکی از تولید کنندگان و صادر کنندگان کشمش استان، استفاده بیش از حد از سموم کشاورزی برای تولید انگور و کشمش را رد کرد و گفت:برخی از سموم از جمله سم پنبه، برای انگور و کشمش استفاده نمیشود، اما در برخی موارد سازمان جهاد کشاورزی این سم را برای استفاده در تاکستانهای استان پیشنهاد میدهد.
وی افزود:در حدود ۴۰درصد از کشمش ایران بیش از حد از سم استفاده میشود و این موضوع بر روند صادرات این کالای باارزش، اثر منفی گذاشته است.
طاهرخانی خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان به دلیل نبود آزمایشگاه در استان، کشمش های صادراتی را برای اخذ مجوزهای استاندارد به آزمایشگاه های تهران ارسال می کنند که این امر هزینه های گزافی بر صادر کننده تحمیل می کند.
این تولید و صادر کننده کشمش گفت:همانطور که داروخانه بدون نسخه دارو نمیدهد، سم فروشیها نیز نباید بدون مجوز، سم بفروشند.
به نام ایران به کام جهان!
رجب رحمانی، نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی نیز که به صورت تلفنی با این برنامه گفتگو میکرد با بیان اینکه یکی از مشکلات بخش کشاورزی استان، فروش محصولات کشاورزی با قیمت عادلانه است گفت: در حال حاضر بهترین محصول کشمش دنیا در سه کشور آمریکا، ایران و ترکیه تولید میشود که در برخی از مواقع ترکیه، کشمش ایران را به نام خودش به سایر کشورهای دنیا صادر میکند.
وی افزود: متأسفانه بخشی از صادرات کشمش ایران به دلیل استفاده بیش از حد سم برگشت داده شده است.