به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، آقای دکتر جواد علمائی افزود: شیوه نامه اصلاحیه تقویم آموزشی و امتحانات سال تحصیلی ۹۹-۱۳۹۸ رشتههای پزشکی و غیرپزشکی به همراه اجرای طرح تعاون آزمون را به همه رؤسای استانها، واحدها، مراکز آموزشی و معاونت آموزشهای عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ کردیم.
در این بخشنامه آمده است: امتحانات نیمسال دوم طی چهارهفته از تاریخ ۲۴ خرداد تا ۱۹ تیر ۹۹ برگزار میشود. اصلاح برنامه امتحان بر مبنای انتقال امتحانات تقویم قبل در هر روز به دو روز پیاپی در تقویم جدید انجام شود.
تعداد جلسات برگزاری امتحانات در هر روز چهار نوبت و به این شرح است: نوبت اول ساعت ۸-۱۰ / نوبت دوم ساعت ۱۱-۱۳ / نوبت سوم ساعت ۱۴-۱۶ / نوبت چهارم ساعت ۱۷-۱۹
براساس بندهایی از این بخشنامه برای جلوگیری از سفرهای بین شهری با اجرای طرح تعاون آزمون، دانشجویان فاقد منع آموزشی با ثبت نام در سایت azmoon۹۹.iau.ac.ir که از روز شنبه ۱۷ خرداد فعال است و با کسب موافقت از ستاد طرح تعاون آزمون میتوانند در واحد محل زندگی خود آزمون دهند. همچنین امتحانات دوره دکتری تخصصی میتواند بر مبنای آزمون شفاهی برخط به تشخیص استاد راهنما و هماهنگی با آموزش واحد برگزار شود. در کلاسهای ترکیبی از مقاطع ارشد و دکتری با لحاظ تعداد دانشجویان تا ۱۰ نفر بر مبنای آخرین لیست حضور و غیاب، امتحان به روش برشمرده شده مجاز است. ضبط آزمون شفاهی برخط لازم است.
در این بخشنامه تأکید شده است: برنامه ریزی و نحوه امتحانات واحدها/مراکز دانشگاهی و آموزشکدههای سما دارای دانشجو کمتر از هزار نفر در اختیار رئیس استان است. برنامه ریزی باید پاسخگوی طرح تعاون آزمون است. باتوجه به بهره گیری غیربرخط از کلاسهای مجازی برخط، رعایت میزان حضور دانشجویان در کلاس حضوری ضروری نیست. در شهرهایی که در بازه آزمون وضعیت قرمز را داشته باشند اجرای امتحان حضوری مجاز نمیباشد.
دانشجویان متقاضی شرکت در طرح تعاون آزمون باید دستورالعملهای ابلاغی ستاد مرکزی طرح تعاون آزمون را از طریق سامانه کسب و اجرا کنند.
در طول مدت آزمون تمامی کارکنان موظف به همکاری با معاونت آموزشی در اجرای هرچه بهتر و امن آزمون هستند. امتحان دروس عمومی و معارف در هر واحد با هماهنگی استان میتواند به صورت برخط برگزار شود.
شیوه نامه فنی فرآیند اجرایی نحوه برگزاری امتحانات در محل سکونت و امتحانات برخط دانشجویان، بزودی از طریق مرکز فناوری اطلاعات و شبکه علمی دانشگاه ابلاغ خواهد شد.
در این بخشنامه آمده است که با توجه به پراکندگی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی و نظر به این که شیوع بیماری ناشی از ویروس کرونا در مناطق مختلف متفاوت است، شروع به تحصیل دانشجویان، بویژه کارآموزی در عرصه و مواردی که در عرصههای بالینی بیمارستانی برگزار میشود به رؤسای استانها تفویض تا با هماهنگی مقامات و مسئولین استانی منطقه صورت پذیرد. برای حضور دانشجویان بالینی از تاریخ ۱۷ خرداد ۹۹ با اولویت کارورزان و کارآموزان رشتههای مختلف برنامهریزی و اقدام شود.
برای حضور دانشجویان رشته دندانپزشکی با اولویت دانشجویان مقطع دکتری تخصصی و دانشجویان سال آخر، برنامهریزی شود و به نحوی اقدام شود که آموزش سایر دانشجویان و انجام آموزشهای عملی به خصوص در مواردی که مستلزم انجام کار درمانی با بیمار است به صورت گروهی و با رعایت پروتکلهای بهداشتی و به نوبت در دانشگاه حضور یابند.
ارائه دروس عملی و آزمایشگاهی کلیه رشتهها در مواردی که مستلزم تماس با بیمار نیست در گروههای کوچکتر که امکان رعایت شیوه نامههای بهداشتی میسر باشد، انجام شود و برای مواردی که مستلزم کار با بیمار است به صورت گروهی و در نوبتهای مختلف با حفظ و رعایت پروتکلهای بهداشتی صورت پذیرد.
در رابطه با کارآموزی دانشجویان رشته پزشکی با توجه به اعلام قبلی وزارت بهداشت با استفاده حداکثری از امکانات آموزشی بخش درمانگاهی یا آموزش الکترونیک میزان بخشها را میتوان کاهش داد تا زمان بین ۱۲۰-۱۰۵ روز جبران شود و سپس آموزش به روال عادی با توجه به شرایط روز ادامه یابد.
دانشجویان مقطع کارشناسی چنانچه بتوانند در خصوص کارآموزی در عرصه از بیمارستانها یا مراکز درمانی شهر محل سکونت خود که مورد تأیید دانشکده است، پذیرش اخذ کنند، برگزاری کارآموزی با هماهنگی واحد مبدأ با واحد دانشگاهی شهر محل سکونت (جهت نظارت) بلامانع خواهد بود.
گذراندن دوره کارآموزی دانشجویان رشته دامپزشکی، در صورت ارائه با تقاضای شخصی و کسب مجوز از کلینیک یا بیمارستان مورد تایید سازمان دامپزشکی در شهر مورد تقاضا بلامانع خواهد بود.
در این بخشنامه تأکید شده است: با توجه به شیوع بیماری کرونا و انجام نشدن مکاتبات واحدهای دانشگاهی در خصوص اخذ مجوز ادامه تحصیل برای دانشجویانی که دارای مشکل آموزشی هستند، در صورت صدور مجوز از مراجع ذیصلاح و تأیید مدیر گروه و آموزش واحد دانشگاهی مربوطه مبنی بر حضور دانشجویان در کلاسهای مجازی، واحدها/مراکز دانشگاهی میتوانند نسبت به ثبت دروس اقدام کنند.
در خصوص آندسته از دانشجویانی که حائز شرایط اخذ رساله/پایان نامه و آزمون جامع دوره دکتری تخصصی بوده و تاکنون موفق به ثبت آن نشده اند، با تأیید گروه و آموزش واحد دانشگاهی و رعایت سایر ضوابط و مقررات آموزشی ثبت آنها امکان پذیر است