درخواست رئیس شورای شهر از رئیس جمهور
بودجه اتوبوسها را بدهید
رئیس شورای شهر تهران از دولت خواست، ۱۰ هزار میلیارد تومان برای توسعه حمل و نقل عمومی بخصوص اتوبوس اختصاص داده شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران در پایان دویست و هجدهمین جلسه علنی شورای شهر تهران با حضور در جمع خبرنگاران گفت: یکی از دستورهای اصلاح جرایم کمیسیون ماده ۱۰۰ بود. همان طور که میدانید قیمت مسکن و ساخت و ساز در سطح شهر بسیار افزایش پیدا کرده، اما جرایم کمیسیون ماده ۱۰۰ همچنان ثابت باقیمانده است و این مساله سبب شده که جرایم، بازدارندگی خود را از دست بدهند.
او با بیان اینکه شهرداری سال گذشته لایحهای را به شورای شهر آورد که بر اساس آن جرایم کمیسیون ماده ۱۰۰ بر اساس ارزش معاملاتی تغییر کند، اضافه کرد: از آنجایی که این لایحه بسیار مهم است باید با دقت بیشتری بررسی شود که خوشبختانه کلیات این لایحه تصویب شد، اما از آنجایی که اعضا پیشنهاداتی داشتند جلسه بعد در مورد این موضوع صحبت میشود؛ البته جرایم بر اساس ارزش معاملاتی تغییر کرده است.
هاشمی با تاکید بر اینکه لایحه مذکور درآمدی نیست بلکه بازدارنده است، عنوان کرد: تخلفات باید برای متخلفان گران تمام شود، اما افزایش قیمت ساخت و ساز در شهر و ثابت ماندن جرایم ماده ۱۰۰ سبب شده بود که تخلفات راحتتر بروز کند. تهران دارای طرح تفصیلی است و اگر هر کسی بیشتر از ضوابط آن ساخت و ساز کند تخلف کرده، پس از بروز تخلف پرونده به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارجاع داده میشود، اما ماده ۱۰۰ یا رأی به تخریب میدهد که عمدتا اجرا نمیشود و یا نسبت به جریمه متخلفان اقدام میکند که در اینجا جرایم به قدری کم بود که به نفع متخلف میشد.
بخشی از ۷۵ هزار میلیارد تومان مبارزه با کرونا برای حمل و نقل عمومی هزینه شود
هاشمی با اشاره به اینکه گزارشها نشان از افزایش تراکم جمعیت در شبکه حمل و نقل عمومی دارد، اضافه کرد: رئیس جمهور اعلام کرده که کرونا با ما میماند و چه خوب است از این فرصت استفاده کنیم و نسبت به تجهیز حمل و نقل عمومی اقدام شود. سه ماه دیگر مهر ماه است و شاهد بازگشایی مدارس و دانشگاهها و در نتیجه افزایش حجم مسافران در حمل و نقل عمومی خواهیم بود وزارت بهداشت و درمان ۷۵ هزار میلیارد تومان برای مبارزه با کرونا دریافت کرده است و لازم است بخشی از این هزینهها نیز صرف حمل و نقل عمومی شود.
رییس شورای شهر تهران با بیان اینکه کارخانههای سازنده اتوبوس آماده هستند و میتوان در طول سه ماه آینده حداقل سه هزار دستگاه اتوبوس تحویل شهرداریها داد، عنوان کرد: چهار کارخانه واگن سازی داریم که همه بیکار هستند و لازم است از محل مبارزه با کرونا برای افزایش واگن و اتوبوس استفاده شود. چرا که مبارزه با کرونا فقط تولید ماسک و ونتیلاتور نیست و باید مانع از بروز کرونا شویم.
او در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به نامگذاری سال جهش تولید توسط مقام معظم رهبری گفت: جهش تولید فقط در تولید ماسک و کیت آزمایشگاهی نیست بلکه مستقیما از نمکی وزیر بهداشت و رئیس جمهور میخواهم حالا که فعالیتهای اقتصادی را باز کردند بودجه و پول بدهند تا کارخانجات اتوبوسرانی اتوبوس تولید کنند. چرا که با این جلوگیری و ممنوعیتها مشکلی حل نمیشود و لازم است هر چه سریعتر از ۷۵ هزار میلیارد تومانی که برای مبارزه با کرونا دریافت شده، هر چه سریعتر ۱۰ هزار میلیارد تومان برای توسعه حمل و نقل عمومی به خصوص اتوبوس در نظر گرفته شود.
هاشمی در پاسخ به پرسشی درباره آتش سوزی در فضاهای سبز تهران گفت: وقوع آتش سوزیها در سراسر کشور اتفاق میافتد و تنها شامل تهران نمیشود، ما در مورد این حریقها از نهادهای امنیتی سوال پرسیدیم و آنها گفتند که تا کنون دلیلی برای خرابکاری آشکار نشده است. باران در تهران به شدت باریده و سبب رویش گیاهان و علفها در تهران شده است و بعد از آن شاهد موج گرمای شدید در تهران بودیم که این مسئله سبب شد این علفها به سرعت خشک شوند، از سوی دیگر زبالهها به خصوص شیشه و ظروف پلاستیکی نیز به شدت در طبیعت رها میشوند که این مسئله سبب میشود شیشهها در معرض نور خورشید تبدیل به ذره بین شده و سبب حریق علفهای خشک شده میشوند و این آتش نیز به سرعت به علفهای دیگر سرایت میکند.
رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه تا امروز مستنداتی مبنی بر عمدی بودن این حریقها نداریم، گفت: اگر عمدی باشد حتما با آن برخورد میشود، اما حریقها در تهران نشان از عمدی بودن ندارد.
جلسه علنی شورای شهر
هاشمی، رئیس شورای شهر تهران
بارشهای زیاد؛ علت آتشسوزیهای سریالی پایتخت
محسن هاشمی در جلسه علنی شورای شهر گفت: آتش سوزیهای سریالی بوستانهای پایتخت دلیل مشخصی دارد و آن میزان بارشهای امسال بود که موجب رشد علفها و گیاهان خودرو شد و در ادامه با گرم شدن هوا و خشک شدن علفها ما شاهد این هستیم که کوچکترین جرقهای باعث ایجاد آتش سوزی در فضای سبز میشود.
هاشمی، رئیس شورای شهر تهران
شهروندان باید دستاوردهای مدیریت شهری را ببینند
رئیس شورای شهر تهران گفت: در سال پایانی دوره پنجم شورا، شهروندان باید دستاوردهای مدیریت شهری را ببینند.
محسن هاشمی در ابتدای دویست و هجدهمین جلسه شورا، با اشاره به افتتاح بوستان ارتش، گفت: ابتدا لازم است که از شهردار محترم تهران و همچنین ارتش جمهوری اسلامی برای در دسترس مردم قرار گرفتن پادگان ۰۶ و تبدیل آن به بوستان ارتش که دیروز افتتاح شد قدردانی کنم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه یکسال تا انتخابات شورای ششم باقیمانده است، در سال پایانی دوره پنجم شورا قرارداریم. این زمانی است که باید از اقدامات این دوره نتیجه گیری شود و شهروندان دستاوردهای مدیریت شهری را مشاهده کنند.
هاشمی افزود: با توجه به مشکلاتی که در این دوره در فرایند توسعه شهر ایجاد شد، تغییرات مکرر در مدیریت شهری و شرایط سخت اقتصادی کشور، از مهمترین آنها محسوب میشد. انتظارات عمومی از اقدامات توسعهای و زیرساختی در این دوره هنوز محقق نشده است. به همین دلیل برنامههای اولویت محور تحقق پذیر، از سوی شورا مطرح گردید، که با استقبال جناب آقای دکتر حناچی و همکاران ایشان مواجه شد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: در سال باقیمانده به نظر میرسد که فرصت و منابع برای اجرای همه طرحها وجود نداشته باشد. اما اگر شهرداری بتواند در چند حوزه کلیدی موفق عمل کند، میتواند به نوعی نماد دستاوردهای این دوره از منظر افکار عمومی تلقی شود.
هاشمی خاطرنشان کرد: در حوزه نخست، نوسازی و توسعه ناوگان حمل ونقل عمومی، از طریق تامین اتوبوس و واگن مترو است که با توجه به افزایش تقاضای سفر در ابتدای سال تحصیلی، از ازدحام و شرایط ناایمن برای گسترش بیماری کرونا جلوگیری کند.
وی ادامه داد: اولویت دیگر، فعالیت مجدد در حوزه ساخت مترو است، که با توجه به رکودی سه ساله در ساخت مسیرهای جدید مترو، عملیات احداث خطوط ۸ تا ۱۱ به سرعت آغاز شود.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: در حوزه پسماند و محیط زیست، اجرای طرح جامع پسماند آغاز شود. شرایط غیربهداشتی جمع آوری و دفن زباله و معضل فعالیت مافیای زباله و کودکان کار ساماندهی گردد.
هاشمی همچنین افزود: در حوزه نوسازی بافتهای فرسوده و مسکونی با تعریف پهنه "تی"، بارگذاری در اطراف راهگذرهای پرظرفیت حمل ونقل عمومی انجام و هم ارائه خدمات به شهروندان تسهیل شود، ترافیک و استفاده از خودروهای شخصی کاهش یابد، منابع برای توسعه سیستم حمل و نقل عمومی تامین گردد، و نوسازی بافتهای فرسوده و ناپایدار هم در این مناطق تسریع و شتاب گیرد.
وی یادآور شد: البته طبیعی است که بروکراسی حاکم بر شهرداری و سایر دستگاههای مرتبط نظیر سیستم بانکی، شورایعالی شهرسازی و وزارتخانههای مرتبط ممکن است در برابر ایجاد شتاب درتحقق اولویت ها، مقاومت کند. اما هنر و جسارت مدیران باید به اندازهای باشد، که با ریسک پذیری و اراده جدی، حداقل در اولویتها، فعالیت مدیریت شهری را شتاب ببخشند.
نژادبهرام، عضو هیئت رئیسه شورا
شهرداری تهران با عوامل آتش سوزی برخورد کند
عضو هیئت رئیسه شورا گفت: شهرداری تهران با کمک نیروی انتظامی با علل و عوامل آتش سوزی برخورد کنند.
خانم زهرا نژادبهرام در جلسه امروز شورای شهر تهران در تذکری به شهردار تهران گفت: با توجه به آغاز فصل گرما و گسترش آتش سوزیهای پراکنده در سطح شهر تهران ضروری است شهرداری تهران اقدامات حفاظتی لازم انجام داده و به بررسی و شناسایی عوامل آتش سوزی بپردازد.
عضو هیئت رئیسه شورا افزود: لازم است سازمان بوستانها با کمک سازمان ارتباطات از طریق نصب بنر در اطراف پارکها و تولید تیزر در فضای مجازی به شهروندان آموزش لازم را برای جلوگیری از تکرار این حوادث ارائه کند.
وی گفت: با توجه به گسترش آتش سوزیها انتظار میرود رسانهها با تولید محصولات رسانهای و نماهنگهای آموزشی به شهروندان آموزشهای لازم ارائه دهد و صدا و سیما باید برای جلوگیری از وقوع آتش سوزیها در طبیعت به جامعه آموزش دهد.
نژادبهرام همچنین از نیروی انتظامی خواست با همکاری شهرداری تهران با عوامل آتش سوزیهای اخیر برخورد کند.
میلانی، عضو شورای شهر تهران
جلوگیری از تصرف و تغییر کاربری پارک بانوان
سید آرش حسینی میلانی در تذکری در دویست و هیجدهمین جلسه صحن شورا، گفت: امیدوارم شرایط کشور و پشتیبانی از منابع طبیعی و محیط زیست به گونهای باشد که با توسعه و افزایش پشتیبانیهای لجستیکی شاهد حریقهایی نظیر آتشسوزیهای اخیر در زاگرس نباشیم.
وی در تذکری درباره صیانت از بوستان مادران خاطرنشان کرد: بنا به اخبار واصله، صدور پروانه ساختمانی در ۲۱۰۰ متر مربع از پارک بانوان واقع در مجموعه اراضی عباسآباد در دستورکار است.
میلانی گفت: با توجه به اصل تقدم رعایت حقوق عامه به شهرداری تهران تذکر میدهم از هرگونه تصرف و تغییر کاربری پارک بانوان خودداری شود.
وی افزود: صیانت از تمامیت این بوستان باید مورد توجه قرار گرفته و گزارش از آخرین وضعیت حقوقی این بوستان به شورای شهر ارسال شود.
صدراعظم نوری، عضو شورا
ضرورت برنامهریزی مدیران شهری برای حفظ سلامت آب و هوا
عضو شورای شهر تهران گفت: مدیران شهری باید برنامهریزیهای دقیقی جهت حفظ سلامت آب، خاک و هوا داشته باشند.
زهرا صدراعظم نوری در نطق پیش از دستور امروز شورا؛ درباره تأثیر جهانی محیط زیست افزود: هر سال ۱۶ خرداد برابر ۵ ژوئن در سراسر جهان روز جهانی محیط زیست نامیده میشود که بحران کرونا مانند همه بحرانها بر جهان اثر گذاشته است.
وی ادامه داد: ویروس کرونا به ما یادآور میشود داشتن تکنولوژی حیاتی است و شاید انسان پس از کرونا باید بیش از هر چیز وامدار تکنولوژی باشد. این اتفاق میتواند به صورت مستقیم و غیرمستقیم نابودی جنگلهای بسیاری که جهت چاپ کتاب درسی و آموزشی در سراسر زمین استفاده میشد را محافظت کند.
رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران ادامه داد: ویروس کووید ـ ۱۹ میانگین مطالعه افراد را در یکسال افزایش خواهد داد و از تأثیرات این ویروس در حوزه محیط زیست بسیار جالب است.
وی ادامه داد: اخیراً تحقیقات محیط زیست شامل ۵۰ دانشمند به نتایجی دست یافتهاند که کرونا میتواند حیات بیولوژیک سیاره زمین را متحول کند و این تیم از کرونا به عنوان یک «تنفس عمیق» برای سیاره زمین نام بردهاند.
صدراعظم نوری گفت: به گفته این دانشمندان به دلیل کرونا بیش از ۲۰۰ میلیون مترمکعب گازهای گلخانهای و دیاکسید کربن کاهش مییابد و آسمانها آبیتر میشود همچنین افزایش چشمگیر بهداشت عمومی را شاهد خواهیم بود و بیش از ۷۰۰ گونه گیاهی و جانوری بقا خواهند یافت.
وی گفت: ایران یکی از شهرهای آلوده جهان است که به لطف ویروس کووید ۱۹ آسمانش این روزها آبیتر شده است. البته این شرایط یک مسکن مقطعی است و باید تغییر در سبک زندگی و فعالیتهای اقتصادی انجام شود.
عضو شورا افزود: حدود نیم قرن از تاریخچه محیط زیست میگذرد و باید اقداماتی انجام دهیم که آلودگی محیط زیست به حداقل برسد.
نوری بر انجام فراخوان همگانی برای احقاق حقوق شهروندی در حوزه حفاظت از محیط زیست تأکید کرد.
وی گفت: نگاه به مسأله آب و هوا، دود و غبار، جنگلها و محیط زیست سالم از موضوعات اصلی است و مسئولان کشور و مدیران شهری برای نجات از تضییع خسارتبار و منابع حیاتی و طبیعی همچنین ضایع شدن درختان، آب و خاک مکلف به توجه و برنامهریزی دقیق هستند.
فراهانی، رئیس کمیته بودجه شورا
لزوم ارائه گزارش سالانه اندازهگیری شاخصهای اجرایی محیط زیست
رئیس کمیته بودجه شورا به لزوم ارائه گزارش سالانه نتایج حاصل از اندازه گیری شاخصهای اجرایی محیط زیست شهر تهران در اجرای بند الف ماده واحده مصوبه «الزام شهرداری تهران به اندازه گیری شاخصهای اجرایی محیط زیست شهری» تاکید کرد.
مجید فراهانی، در جلسه امروز شورا طی تذکری، گفت: آنچه سیاره ما را به مکانی برای زندگی تبدیل کرده، از طبیعت سرچشمه گرفته است.
وی افزود: اگر ما وظیفه خود را برای کمک به آن انجام ندهیم، هر آنچه برای بقا لازم داریم از بین خواهد رفت.
فراهانی گفت: در سال ۱۹۷۲، مجمع عمومی سازمان ملل متحد، قطعنامه UNEP (برنامه محیط زیست سازمان ملل) را تصویب کرد و ۱۶ خرداد روز جهانی محیط زیست نام گرفت و شعار روز جهانی محیطزیست در سال ۲۰۲۰ "تنوع زیستی" اعلام شده است.
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران گفت: ویروس کرونا نشان میدهد که چگونه تخریب تنوع زیستی میتواند به سیستمهای حامی زندگی انسانی آسیب برساند.
وی ادامه داد: هر ساله تقریبا یک میلیارد مورد بیماری و میلیونها مرگومیر به دلیل بیماریهای ایجادشده توسط ویروسها رخ میدهد. حدود سهچهارم از کل بیماریهای عفونی در انسان از حیوانات منتقل میشوند.
عضو شورا گفت: مردم هنوز نمیدانند پایداری تنوع زیستی در زمین از ما در برابر همهگیریها محافظت میکند. ما هم برای زندگی نیازمند توجه به حفظ محیط زیست تهران و ایران هستیم.
فراهانی ادامه داد: بر اساس بند الف، ماده واحده مصوبه «الزام شهرداری تهران به اندازهگیری شاخصهای اجرایی محیط زیست شهری» مصوب ۲۱ دی ماه ۱۳۹۲ شورای اسلامی شهر تهران به شماره ۲۱۶۸۴، شهرداری تهران مکلف به «تهیه گزارش نتایج حاصل از اندازهگیری شاخصهای اجرایی محیط زیست شهر تهران در هر سال و ارائه آن حداکثر تا اردیبهشت سال بعد به شورا» شده است.
عضو شورا گفت: تکلیف مهمی که توجه به آن برای صیانت از حق حیات شهروندان تهرانی ضروری است، اما متاسفانه شواهدی از اجرای آن و ارائه این گزارش به شورا جز یک مورد مشاهده نشده است.
وی افزود: بر همین اساس و به منظور تاکید بر حفاظت محیط زیست شهر تهران با استناد به بند ۳ ماده ۸۰ قانون شوراهای اسلامی کشور، درباره «لزوم ارائه گزارش سالانه نتایج حاصل از اندازهگیری شاخصهای اجرایی محیط زیست شهر تهران» به شهرداری تهران تذکر میدهم.
فراهانی ادامه داد: توجه به محیط زیست شهری و صیانت از حق حیات شهروندان و حفظ تنوع زیستی شهر، از انتظارات برای تهران است و باید توسط شهرداری تهران پیگیری شود.
سالاری، عضو شورای اسلامی شهر تهران
کاهش یک میلیون متر مربعی بارگذاری در پادگان ۰۶
محمد سالاری در نطق پیش از دستور در جلسه امروز شورا، گفت: شهروندان مطلع هستند که دیروز کلنگ احداث بوستان ارتش در فضای سابق پادگان ۰۶ به زمین خورد.
وی ادامه داد: این موضوع یکی از دستاوردهای مهم شورای پنجم بوده است که با محوریت شورا و تعامل با ارتش جمهوری اسلامی و وزارت راه و شهرسازی به دست آمد و قرار شد این بوستان به مردم تحویل داده شود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: با تلاشهای شورای شهر بارگذاریها در پادگان ۰۶ حدود یک میلیون متر مربع کاهش یافته است.
سالاری گفت: مقارن روز جهانی محیط زیست و در زمانی که دنیا با چالشهای زیست محیطی روبرو است و هر روز خبری از آتش سوزی در این کره خاکی به گوش میرسد یک فضای سبز عالی با درختان کهنسال و با انبوهی از گونههای گیاهی به فضاهای عمومی شهر تهران افزوده شد.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران، گفت: در جلسه سال ۱۳۹۶ که در شورای عالی شهرسازی و معماری تشکیل شد به موجب مصوبه کمیسیون ماده پنجم مدیریت شهری گذشته قرار بود ۱.۷ میلیون متر مربع بارگذاری در این پادگان صورت گیرد، اما این عدد امروز به ۶۳۰ هزار متر مربع کاهش یافته است.
وی افزود: این اتفاق به پشتوانه و رهنمودهای صریح مقام معظم رهبری و با حمایت جامعه مدنی و تخصصی شهری محقق شده است و توان حرکت به سمت احقاق حقوق عامه مردم را ایجاد کرده است.