پیش بینی برداشت ۲ هزار تن نخود فرنگی از مزارع ساوجبلاغ
برداشت مرحله نخست نخود فرنگی در مزارع ساوجبلاغ آغاز شد و پیش بینی میشود ۲ هزار تن محصول از مزارع این شهرستان برداشت شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما مرکز البرز ، مدیر جهاد کشاورزی ساوجبلاغ گفت: خرداد هر سال برداشت مرحله نخست نخود فرنگي از مزارع شهرستان اغاز می شود ، و برداشت مرحله دوم در فصل پائیز است.
ایرج الماسی گفت: برداشت نخود فرنگی در ساوجبلاغ بیش از نیاز مصرف داخل شهرستان بوده و مازاد تولید ، مصرف روزانه کشور را تامین می کند .
وی برگزاری کلاس های آموزشی، بازدید های کارشناسی، تامین نهاده و تنظیم بازار را از جمله اقدامات برای کشت نخود فرنگی برشمرد.
الماسی افزود: نخود فرنگی دارای ارزش غذایی زیادی است و افزایش عملکرد این محصول با شرایط مناسب شهرستان ساوجبلاغ دور از انتظار نیست.
شهرستان ساوجبلاغ با کشت ۲۰۰ هکتار نخود فرنگی ، بیشترین حجم کشت این محصول را در استان البرز دارد.
وجود مقادير زيادي ويتامين c و آهن در نخود فرنگي باعث شده كه اين ماده غذايي به تقويت ايمني بدن كمك كند و ويتامين موجود در اين ماده غذايي از تخريب و از بين بردن سلول هاي توليد كننده انرژي محافظت می كند و در پيشگيري از بروز سرطان موثر است.
اين گياه حاوي ماده اي موسوم به لوتئين است كه در كاهش خطر ابتلا به بيماري هاي چشمي مانند دژنراسيون ماكولار و آب مرواريد موثر است .