آخرین اخبار کرونا در جهان
تلفات کرونا از مرز چهارصدهزار نفر گذشت
براساس آخرین آمار منتشر شده تعداد تلفات ویروس کرونا در جهان به چهارصدهزار و صدوبیست و شش نفر رسید.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما آخرین اخبار و تحولات در ارتباط با شیوع ویروس کرونا در جهان به شرح زیر است:
آخرین آمار مبتلایان، فوتیها و بهبود یافتگان تا ساعت۲۲:۴۶
براساس آخرین آمار منتشر شده تعداد کل مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به شش میلیون و نهصدوبیست هزار و صدوچهل و سه نفر رسید. همچنین تعداد فوتی ها به چهارصدهزار و صدوبیست و شش نفر رسید. در ضمن تعداد بهبود یافتگان به عدد سه میلیون و سیصدوهشتادوهشت هزار و دویست و بیست و سه نفر رسید.
توصیه سازمان جهانی بهداشت برای استفاده از ماسک در اماکن عمومی
همزمان با افزایش نگرانیها از گسترش ویروس کرونا در جهان، سازمان جهانی بهداشت بار دیگر بر استفاده از ماسک در اماکن عمومی تاکید کرد.
شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴ گزارش داد، در شرایطی که از این پس، حفظ فاصله اجتماعی مشکل خواهد بود، این سازمان توصیه کرده است که استفاده از ماسک، عمومی شود؛ راهکار جدیدی که تاکنون هیچگاه سازمان جهانی بهداشت آن را صادر نکرده بوده است و این سازمان توصیه خود در مورد استفاده از ماسک را تغییر داده و اکنون میگوید برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، مردم باید در اماکن عمومی از ماسک استفاده کنند.
خبرنگار این شبکه تلویزیونی گفت: «ماسکهایی که تا پیش از این برای پرسنل کادر درمانی رزرو و نگهداری میشد، کالایی ضروری برای سال ۲۰۲۰ میلادی است.» با این وجود سازمان جهانی بهداشت در خصوص احساس غلط امنیتی که ناشی از استفاده از ماسک ایجاد شده، هشدار داده است.
"تدروس آدانوم گبرسیوس" مدیرکل سازمان جهانی بهداشت گفت: «سازمان بهداشت جهانی به دولتها توصیه میکند که شهروندان خود را تشویق نمایند تا از ماسک استفاده نمایند به ویژه در مکانهایی که انتقال ویروس کرونا شایع و در مکانهایی که رعایت فاصله گذاری اجتماعی مشکل است.» وی ادامه داد: «وسایط حمل و نقل عمومی، مراکز فروش، مغازهها و فروشگاه ها، محیطهای آلوده و پر جمعیت از جمله این مکانها هستند.»
این سازمان تاکید کرده است استفاده از ماسک نباید جایگزین بکارگیری مقرّرات محدود کننده و پاسخ کلی و جهانیتر دولتها که شامل محلّی سازی عفونتها، جداسازی و قرنطینه موارد آلوده به بیماری "کوید-۱۹" است، بشود. استفاده از ماسک ها، سبب ممانعت از انتشار قطرات ویروسی بالقوّه میشود که ممکن است از طریق دهان فرد مبتلا، منتقل میشود. با این وجود استفاده از ماسک هیچ کمک و حمایتی از فرد مبتلایی که از ماسک استفاده مینماید، نمیکند؛ در عین حال چنانچه فردی به "کویید-۱۹" مبتلا شده باشد از نظر درصد احتمال انتقال این ویروس به دیگران، ماسک کمک میکند این اتفاق رخ ندهد.
پیش از این سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده بود افراد سالم نیازی به استفاده اجباری از ماسک ندارند، چرا که میزان مفید بودن استفاده از ماسک اثبات نشده است، موقعیّت مشابهی که فرانسه در وهله اوّل اتّخاذ کرده و استفاده از ماسک را توصیه نکرده بود؛ ولی از این پس استفاده از ماسک در مکانهای عمومی این کشور از جمله اتوبوس و مترو اجباری خواهد بود. در بسیاری دیگر از کشورهای اروپایی نیز استفاده از ماسک اجباری شده است. در انگلیس از تاریخ ۱۵ ماه ژوئن استفاده از ماسک اجباری خواهد بود.
طی ۲۴ ساعت گذشت دو پزشک مصری بر اثر کرونا جان باخته اند
شبکه تلویزیونی الجزیره عربی گزارش داد کانون پزشکان مصر اعلام کرد طی بیست و چهار ساعت گذشته دو پزشک مصری بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند.
آخرین آمار کرونایی ترکیه
فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه گفت: با شناسایی ۸۷۸ مبتلای جدید، تعداد کل مبتلایان به کرونا با ۱۶۹۲۱۸ مورد رسید.
با جانباختن ۲۱ بیمار کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد قربانیان کرونا به ۴۶۶۹ نفر افزایش یافت. تاکنون ۱۳۵۳۲۲ بیمار کرونایی هم بهبود یافته اند.
جریمه صدها نفر در جمهوری آذربایجان به علت نقض مقررات قرنطینهای
در نخستین روز ممنوعیت کامل خروج از منزل در آذربایجان نزدیک به ۹۰۰ نفر به دلیل نقض مقررات قرنطینه جریمه شدند. به گزارش خبرگزاری صداوسیما از باکو به نقل از پلیس راه جمهوری آذربایجان، ممنوعیت کامل خروج از منزل آخر هفتهای در چهار شهر باکو و حومه، گنجه، سومقاییت و لنکران به دنبال افزایش تعداد مبتلایان در هفتههای اخیر در جمهوری آذربایجان از بامداد امروز شنبه هفدهم خرداد ماه آغاز شده و در ساعت ۶ بامداد پس فردا دوشنبه نوزدهم خرداد ماه پایان خواهد یافت. در مدت اعمال این ممنوعیت تمامی مراکز خدماتی و تجاری حتی داروخانهها در شهرستانهای باکو و حومه آن، سومقاییت، گنجه و لنکران تعطیل و حرکت وسائط نقلیه عمومی و شخصی متوقف شده است.
نخست وزیر ارمنستان: وضعیت کشور بحرانی است
نیکول پاشینیان پس از نشست ستاد کنترل وضعیت اضطراری، وضعیت کشور را به لحاظ شیوع ویروس کرونا بحرانی توصیف کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از ایروان، وی گفت تنها راه برون رفت از این وضعیت ایجاد جنبش عمومی ضد کرونا است. پاشینیان با اشاره به این که هر شهروندی باید به این موضوع واقف باشد که بدلیل کمبود امکانات بیمارستانی احتمال دارد خود و یا اقوامش و یا خانواده اش فوت کنند تصریح کرد: هر شهروندی باید این احتمال را بدهد که مبتلا به ویروس کرونا است و نباید دیگران را مبتلا کند.
پاشینیان گفت قرنطینه کشور فایدهای ندارد چرا که تصاویر دریافتی نشان میدهند مردم بجای ماندن در خانه هایشان با همسایهها و نزدیکانشان در تماس خواهند بود و بیماری را بیشتر گسترش خواهند داد.
میزان ابتلا به ویروس کرونا در ارمنستان روزانه ۵۰۰ تا ۷۰۰ نفر است. این در حالی است که یک ماه قبل این میزان از ۱۰۰ تا ۲۰۰ نفر بود. هم اکنون بیش از ده هزار نفر در ارمنستان مبتلا به ویروس کرونا هستند.
اقدامات سختگیرانه دولت عراق برای مهار کرونا
دولت عراق اقدامات سختگیرانهای برای مهار شیوع ویروس کرونا اتخاذ کرد. بدنبال مبتلا شدن بیش از ۱۱۰۹۸ فقط در یک روز عراق، این آمار مردم و دولت این کشور را شوکه کرد. به ویژه که افزایش شمار مبتلایان به کرونا در حالی اتفاق افتاد که دولت عراق در طول سه هفته گذشته منع رفت و آمد کلی را اجرا کرده بود.
کمیته بحران کرونا در عراق با تایید نخست وزیر مقرر کرد از فردا یکشنبه تدابیر سختگیرانه تری اجرا خواهد شد. از جمله این تدابیر تعطیل شدن بازارها، هتلها، رستورانها و ممنوعیت رفت و آمد میان شهرها، بویژه شهرهای مقدس و استانهای مرزی است.
از دیگر تصمیمات دولت عراق منع کامل رفت و آمدها در روزهای پنجشنبه، جمعه و شنبه حتی برای پرسنل بهداشتی، نظامی و اصحاب رسانه است. همچنین تصمیم بر آن شد تا با ناقضان این طرح شدیدا برخورد شود. پوشیدن ماسک در اماکن عمومی نیز اجباری اعلام شد.
سریلانکا/ بازگشایی مرزها به روی گردشگران خارجی
وزارت گردشگری سریلانکا اعلام کرد: گردشگران خارجی میتوانند از اول ماه اوت به شرط رعایت توصیههای بهداشتی جدی و چندین آزمایش تشخیصی ویروس کرونا پیش و در زمان اقامت، وارد این کشور شوند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کلمبو، وزارت گردشگری سریلانکا خاطر نشان کرد: گردشگران باید در زمان ورود به سریلانکا گواهی ناقل کرونا نبودن را به همراه داشته باشند و این آزمایشها باید کمتر از ۷۲ ساعت پیش از ورود آنها انجام شده باشد. حتی با در اختیار داشتن این گواهی هم آزمایش جدیدی در فرودگاه از گردشگران گرفته میشود و آنها چهار تا پنج روز بعد، بار دیگر آزمایش میشوند. در صورتی که مدت اقامت افراد بیش از ده روز باشد، آزمایش سوم هم انجام خواهد شد.
این وزارت خانه اعلام کرد: گرچه این کار ممکن است آزار دهنده باشد، اما برای تضمین آرامش روحی و حفاظت از سایرین ضروریست. علاوه بر این، تعرفه ویزا از ۴۰ دلار به ۱۰۰ دلار افزایش مییابد و گردشگران تنها میتوانند در هتلهای تعیین شده این وزارتخانه اقامت داشته باشند و نمیتوانند از حمل و نقل عمومی هم استفاده کنند. کمترین زمان مجاز اقامت نیز پنج روز است. بخش گردشگری سریلانکا از زمان حملات تروریستی ۲۱ آوریل ۲۰۱۹ که ۲۷۹ قربانی داشت و ۴۵ تن آنان خارجی بودند تحت فشار است. همه گیری کووید ۱۹ نیز همه سفرها را متوقف کرد و موجب تعطیلی هتلها شد و دهها هزار نفر را بیکار کرد. تاکنون هزار و ۸۰۰ مورد آلودگی به ویروس کرونا و ۱۱ مورد مرگ در سریلانکا گزارش شده است. در سال ۲۰۱۹ حدود ۱.۹۱ میلیون گردشگر به سریلانکا سفر کردند که در مقایسه با رقم ۲.۳۳ میلیون نفر سال ۲۰۱۸ با کاهش قابل توجهی همراه بود.
آمار جدید کرونا در ایتالیا
آمار مبتلایان به کرونا در ایتالیا از مرز ۲۳۴ هزار نفر عبور کرد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از رم، بر اساس گزارش وزارت بهداشت ایتالیا، تعداد کل مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۲۳۴ هزار و ۸۰۱ نفر رسید. در ۲۴ ساعت گذشته با فوت ۷۲ بیمار کرونایی، شمار قربانیان این ویروس نیز به ۳۳ هزار و ۸۴۶ نفر افزایش یافته است. همچنین تعداد کل بهبود یافتگان به ۱۶۵ هزار ۷۸ نفر رسیده است.
آفریقای جنوبی/ از سرگیری فعالیت پارکهای ملی
مقامات آفریقای جنوبی اعلام کردند پارکهای ملی این کشور که سالانه پذیرای بیش از شش میلیون گردشگر هستند از روز دوشنبه آغاز به کار خواهند کرد. این پارکها از بیش از دو ماه پیش به دلیل همه گیری ویروس کرونا تعطیل شده اند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ژوهانسبورگ، این پارکها که پارک ملی کروگر در شمال شرقی آفریقای جنوبی از مشهورترین آنهاست به دلایل بهداشتی در ابتدا تنها در دسترس افرادی خواهد بود که تمایل دارند از داخل اتومبیل خود از پارک بازدید کنند.
پارکهای ملی به عنوان ستون اصلی صنعت گردشگری این کشور همزمان با اکثر مکانهای عمومی این کشور از ۲۷ مارس و اجرایی شدن قرنطینه جدی برای مقابله با کووید ۱۹ تعطیل شدند. شرایط قرنطینه آفریقای جنوبی از ابتدای هفته با از سرگیری تدریجی تقریبا همه فعالیتهای کشور به طور قابل ملاحظهای تسهیل شده است.
گردشگری که ده درصد تولید ناخالص داخلی را تامین میکند نیز مانند سایر بخشهای اقتصادی انتظار دارد با وجود کمکهای دولتی به شدت تحت تاثیر همه گیری قرار گیرد.
آفریقای جنوبی از جمله کشورهای آفریقایی است که به شدت تحت تاثیر همه گیری قرار گرفته است. این کشور تاکنون بیش از ۴۳ هزار مورد آلودگی به ویروس کرونا و ۹۰۰ مورد مرگ ناشی از آن را ثبت کرده است.