پخش زنده
امروز: -
نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی گفت: وضعیت آب آشامیدنی در روستاهای تنگستان بحرانی است و برخی روستاهای این شهرستان هفتهای فقط دو ساعت آب دارند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، غلامحسین کرمی در نشست بررسی مشکلات آب آشامیدنی روستاهای تنگستان با بیان اینکه اکنون مردم این شهرستان در معرض شدید بحران کمآبی قرار دارند افزود: مردم روستاهای نوار ساحلی دچار بحران کمآبی هستندکه برای حل مشکلات آب این روستاها باید چارهاندیشی شود.
وی با اشاره به اینکه مردم تنگستان از طریق آبهای نامتعارف آب مورد نیاز خود را تامین میکنند عنوان کرد: آب خروجی از کولرهای گازی در تامین آب مردم روستاهای تنگستان به اجبار مورد استفاده قرار میگیرد که باید نگاه ویژهای به حل مشکلات آب آشامیدنی مردم این شهرستان شود.
نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: با همان نگاهی که مشکل جیرهبندی آب محلات جنوبی شهر بوشهر برطرف شد باید مشکلات مردم تنگستان نیز در کوتاهترین زمان برطرف شود.
وی با اشاره به تدوین طرح آبشیرینکن هفت هزار و ۵۰۰ متر مکعبی تنگستان خاطرنشان کرد: این طرح سالها است که مجوز آن صادر شده، ولی هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.
کرمی، بی عدالتی را دغدغه اصلی مردم تنگستان عنوان و تاکید کرد: مدیریت توزیع آب به صورت عادلانه باید مورد توجه مسئولان قرار بگیرد و آب هرروستا با ظرفیت مشخص تحویل دهیاریها شود.
وی، قطع انشعاب آب خانه باغها در شهرها و روستاهای تنگستان را یک ضرورت دانست و بیان کرد: باید انشعاب آب این مکانها بدون در نظر گرفتن مسئولیت و جایگاه افراد قطع تا آب روستاها تامین شود.
تدوین برنامه کوتاه مدت برای حل مشکلات آبرسانی مردم تنگستان
نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر تدوین برنامه کوتاه مدت برای حل مشکلات آبرسانی مردم تنگستان عنوان کرد: در این برنامه باید سهمیه آب تنگستان روزانه سه هزار متر مکعب از خط آبرسانی کوثر افزایش یابد.
وی اصلاح خطوط آبرسانی و افزایش تانکرهای آبرسان را از دیگر برنامههای کوتاه مدت دانست و بیان کرد: اجرای طرحهای نوسازی و اصلاح شبکه آبرسانی در روستاها با تامین اعتبارات لازم به عهده دهیاران گذاشته شود تا ضمن تسریع در اجرای طرحها هزینه آن به شدت کاهش یابد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر نیز با بیان اینکه گرمای شدید هوا و ویروس کرونا بر افزایش مصرف آب در شهرها و روستاها افزوده است یادآور شد: سرانه مصرف آب در کشور ۱۵۰ لیتر برای هر نفر است که در استان بوشهر با توجه به گرمای شدید هوا بیش از دو برابر مصرف میشود.
عبدالحمید حمزهپور با اشاره به اینکه در تنگستان هیچ منبع آب آشامیدنی وجود ندارد و آب این شهرستان از خط کوثر تامین میشود اضافه کرد: طول خط آبرسانی تنگستان بیش از ۱۲۰۰ کیلومتر است که ۲۰۰ کیلومتر آن خط انتقال است.
ساخت آبشیرینکن ۷۵۰۰ مترمکعبی در تنگستان
وی با بیان اینکه منابع آب آشامیدنی استان بوشهر از طریق اجرای تاسیسات شیرینسازی آب دریا تدوین شده است افزود: در این زمینه طرح آبشیرینکن ۷۵۰۰ مترمکعبی تنگستان تدوین شده که با اجرا و تکمیل آن مشکل آب روستاهای تنگستان برطرف میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر اجرای طرحهای کوتاه، میان و بلند مدت را برای حل مشکلات آب تنگستان مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: افزایش سهمیه آب تنگستان از خط آبرسانی کوثر، وارد مدار شدن برخی چاههای آب، افزایش تانکرهای آبرسان و نوسازی شبکه آبرسانی روستاهای تنگستان از جمله راهها برای حل مشکلات تنگستان در دوره کوتاه مدت است.
وی با تاکید بر جذب اعتبارات ملی برای تسریع در اجرای طرحهای آبرسانی گفت: اکنون با سرمایهگذاری ۲۰ میلیارد تومان طرحهای آبرسانی در استان بوشهر به مناقصه رفته است که بخشی از این طرحها در تنگستان اجرا میشود.
در این نشست دهیاران و اعضای شوراهای روستاها، بخشداران دلوار و مرکز تنگستان مشکلات آب روستاها را مورد اشاره قرار داده و خواستار تامین آب در کوتاهترین زمان شدند.