به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما؛ پلیس شهر مینیاپولیس
روز دوشنبه هفته گذشته ۲۵ مه "جورج فلوید"، شهروند بیدفاع سیاهپوست را که مدعی بود «کلاهبرداری» کرده به شکل فجیعی خفه کرد و به قتل رساند.
با گذشت چند روز از قتل جورج فلوید به دست پلیس شهر مینیاپولیس، تمامی ایالتهای این کشور صحنه تظاهرات به رفتارهای نژادپرستانه پلیس است. حتی موج این اعتراضات به برخی کشورهای دیگر از جمله آلمان، کانادا، یونان، آرژانتین نیز رسیده است. پلیس برای سرکوب معترضان به روشهای غیراخلاقی و غیرانسانی مختلفی همچون زیر گرفتن افراد با ماشین و تیراندازی مستقیم روی آورده است.
معترضان در کانادا از ترودو خواستند مقابل ترامپ بایستد
خبرگزاری رویترز گزارش داد: معترضان کانادایی روز جمعه هنگامی که جاستین ترودو نخست وزیر کانادا در جمع هزاران نفر مقابل پارلمان این کشور در اوتاوا به منظور برگزاری یک تجمع ضد نژادپرستی حاضر شد از وی خواستند «مقابل ترامپ بایستد.»
ترودو که ماسکی مشکی بر صورت زده بود و محافظانش وی را همراهی میکردند به صورت غیرمنتظره در جمع معترضان حاضر شد. این تجمع با شعار «بی عدالتی = عدم صلح» برگزار شده بود و ترودو اندکی بعد از آغاز مراسم در آن حضور یافت. جاستین ترودو در این مراسم سخنرانی نکرد. بعد از آن، معترضان به سمت سفارت آمریکا راهپیمایی کردند و وی به دفتر کار خود باز گشت.
نمایی از حضور هزاران آلمانی در همبستگی با معترضان آمریکایی
گروه انونیم سیتوآیان (Anonyme Citoyen) که اخبار سیاسی و جنبشهای اجتماعی در سراسر جهان را پوشش میدهد، با انتشار ویدئویی در حساب کاربری خود در توئیتر از حضور هزاران نفر از مردم فرانکفورت در حمایت از تظاهرات مردمی در آمریکا و ادای احترام به جورج فلوید خبر داد. تظاهرات در آمریکا در اعتراض به بی عدالتی، نژادپرستی و خشونتهای پلیس، در روزهای اخیر به کشورهای دیگر جهان نیز کشیده شده است.
ممنوعیت برگزاری تجمع اعتراضی مقابل سفارت آمریکا در فرانسه
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس ، پلیس فرانسه برگزاری دو تجمع اعتراضی در مقابل سفارت آمریکا در این کشور را ممنوع اعلام کرد. دو تجمع برای فردا شنبه در حمایت از جرج فلوید برنامه ریزی شده بود، اما پلیس پاریس در بیانیهای اعلام کرد این تجمعات ممکن است در مغایرت با موازین وضعیت فوق العاده بهداشتی افراد زیادی را گرد هم آورد و به همین دلیل از صدور مجوز امتناع کرد.
دومین روز راهپیمایی مردم وین پایتخت اتریش علیه نژادپرستی
نمایی از جمعیت انبوه معترضان در منطقه بروکلین نیویورک
گروه انونیم سیتوآیان (Anonyme Citoyen) در حساب کاربری خود در توئیتر، ویدئویی از تظاهرات گسترده مردم در منطقه بروکلین شهر نیویورک در آمریکا منتشر کرد.
جمعیت انبوهی از مردم این منطقه با عبور از روی پل بروکلین در شهر نیویورک ضمن ادای احترام به جورج فلوید، سیاهپوست ۴۶ ساله آمریکایی که در تاریخ بیست و پنجم ماه مه به دست یک افسر پلیس سفیدپوست در شهر مینیاپولیس در ایالت مینه سوتا خفه شد، اعتراض خود را به خشونتهای پلیس و نژادپرستی نشان دادند.
امضای قانون حمایت از حقوق بگیران، بهانه ترامپ برای فرار از دست خبرنگاران
رئیس جمهور آمریکا امضای قانون حمایت از حقوق بگیران را بهانه قرار داد تا به پرسشهای مربوط به نژاد پرستی در آمریکا پاسخ ندهد.
دونالد ترامپ در نشست خبری امشب زمانی که قصد داشت برنامه موسوم به «برنامه حمایت از حقوق بگیران» را امضا کند با پرسش خبرنگاران درباره مسائل نژادی روبرو شد. ترامپ که تمایلی نداشت به این گونه پرسشها پاسخ بدهد خطاب به یکی از خبرنگارانی که میخواست سئوال بپرسد گفت: اجازه بدهید که این قانون را امضا کنم!
خبرنگار گفت: آیا شما بعد از امضا کردن به پرسشها پاسخ میدهید؟ در حالی که ترامپ مشغول امضا کردن قانون حمایت از حقوق بگیران بود یکی از خبرنگاران خانم درباره بیکاری در میان سیاه پوستان آمریکا پرسید. وی وقتی قانون را امضا کرد سند مربوط به آن را که امضای ترامپ پایش درج شده بود رو به دوربین گرفت و اصلا به سوال خانم خبرنگار، جواب نداد.
درخواست ترامپ از فرمانداران برای فراخواندن گارد ملی
رئیس جمهور آمریکا در اظهاراتی تحریک آمیز، از برخی فرمانداران آمریکایی خواست با فراخوان گارد ملی بر خیابانها مسلط شوند. دونالد ترامپ در ادامه اظهارات خود در کاخ سفید گفت: ما ارتش فوق العادهای داریم، گارد ملی فوق العادهای داریم. گارد ملی به ندرت مورد استفاده قرار گرفته است. این افراد کارهای فوق العادهای انجام دادند و به سرویس مخفی در واشنگتن کمک کردند. سرویس مخفی هم فوق العاده است.
ترامپ افزود: کاری که آنها در کاخ سفید کردند فوق العاده است. اصلا طوری نبود که گفته شود اوضاع خطرناک به نظر میرسد. همه آن چیزهایی که من میتوانستم ببینم از طریق تلویزیون دیدم. آنها بیرون بودند، سرویس مخفی عالی بود. پلیس واشنگتن دی سی هم به ما کمک کرد. گارد ملی هم به ما کمک کرد. آنها وارد عمل شدند و مثل آب خوردن کارشان را انجام دادند.
وی ادامه داد: اگر به مینه سوتا و موفقیت عالی ما در آنجا و دیگر مکانها نگاه کنید، من به برخی از فرمانداران پیشنهاد میدهم - مثل فرماندار نیویورک- که مغرور نباشند بلکه کار را انجام دهند، چون در نهایت وجهه بهتری خواهند داشت. من از آنها میخواهم که گارد ملی را فراخوان کنند. از آنها میخواهم که با من تماس بگیرند، چون من افراد بیشتری در مقایسه با آنها دارم. شما (فرمانداران) باید بر خیابانها مسلط باشید.
تصاویری از حضور مردم اتریش در همبستگی با معترضان آمریکایی
گروه انونیم سیتوآیان (Anonyme Citoyen) با انتشار ویدئویی در حساب کاربری خود در توئیتر از حضور گسترده روز گذشته مردم وین پایتخت اتریش در همبستگی با اعتراضات مردمی در آمریکا علیه نژادپرستی و خشونتهای پلیس خبر داد. تظاهرکنندگان برای ادای احترام به جورج فلوید، مرد سیاهپوستی که دوشنبه هفته گذشته به دست افسر پلیس در شهر مینیاپولیس در ایالت مینه سوتا در آمریکا کشته شد، یک صدا نام "جرج فلوید" را بر زبان میآورند.
بازسازی صحنه کشته شدن جورج فلوید به دست پلیس آمریکا
نیویورک تایمز با استفاده از تصاویر و فایلهای صوتی موجود، صحنه قتل بی رحمانه جورج فلوید را بازسازی کرد. در بازسازی صحنه قتل جورج فلوید سیاه پوست آمریکایی در یکی از خیابانهای شهر مینیاپولیس واقع در ایالت مینه سوتا آمریکا آمده است:
عصر روز دوشنبه در مینیاپولیس است. پلیس در واکنش به تماس تلفنی درباره استفاده یک فرد از اسکناس تقلبی ۲۰ دلاری برای خرید سیگار، وارد عمل شد. هفده دقیقه بعد از حضور ماموران، جسد بی جان مردی که قرار بود ماموران پلیس درباره اش تحقیق کنند روی زمین ماند. طولی نکشید که فوت این مرد اعلام شد.
این مرد ۴۶ سال داشت و نامش جورج فلوید بود. وی که اصالتا اهل شهر هیوستن در ایالت تگزاس بود به عنوان محافظ کار میکرد که به علت شیوه بیماری کرونا شغلش را در یک رستوران از دست داد. مرگ جرج فلوید باعث اعتراضات گسترده در شهر مینیاپولیس شد و جرقه خشم را در سراسر کشور آمریکا زد.
یکی از مامورانی که در این (ماجرای قتل بی رحمانه جورج فلوید) نقش داشت «دِرِک شاوین» نام دارد که بازداشت و به ارتکاب قتل درجه دو متهم شده است. سه مامور دیگر این ماجرا به معاونت در قتل متهم شدند.
اقدام پلیس آمریکا در شکستن شیشه خودرو و بازداشت سرنشین آن
تظاهرات در سیاتل در اعتراض به قتل جورج فلوید
حضور گسترده پلیس نیویورک برای اجرای مقررات منع آمد و شد
خبرنگار ام اس ان بی سی از حضور گسترده نیروهای پلیس در شب گذشته برای اجرای مقررات منع آمد و شد در شهر نیویورک خبر داد.
کریس جنسینگ خبرنگار شبکه تلویزیونی ام اس ان بی سی نیوز در گزارشی از شهر نیویورک درباره اجرای مقررات منع رفت و آمد گفت:اوضاع شهر نیویورک در سه ساعت گذشته - یعنی از زمان اجرای مقررات منع آمد و شد - بسیار پرتنش بود. عملیات گسترده پلیس در جریان بود تا معترضان را از خیابانها بیرون کنند. در تقاطع خیابانهای ۵۹ و ۵ در مقابل هتل معروف پلازا، صدها مامور پلیس وارد عمل شدند و معترضان را محاصره کردند تا مانع از حرکت آنها به سمت بوستان مرکزی شهر شوند. ماموران پلیس خیلی سریع وارد عمل شدند و تهاجمی عمل کردند. ما خودمان مشاهده کردیم که دست کم شش معترض روی زمین خوابانده شدند و از پشت به دستان آنها دستبند زده شد.
رفتار خشن و کتک زدن یک زن به دست چند پلیس در ایندیاناپلیس
مادر احمد آربری: من برای نخستین بار در دادگاه تصاویر قتل پسرم را دیدم
مادر احمد آربری، جوان سیاهپوستی که به دست سفیدپوستان نژادپرست آمریکایی در خیابان به قتل رسید، در گفتگو با شبکه سی ان ان گفت: من برای نخستین بار در دادگاه، تصاویر قتل پسرم را دیدم و به همین دلیل بسیار شوکه شدم.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، مجری این شبکه ابتدا گفت: دادستان در دادگاه در رابطه با نحوه کشته شدن احمد آربری گفت: او که صرفاً برای ورزش کردن بیرون رفته بود تا در خیابان بدود، مورد تعقیب و شکار قرار گرفت و با سلاح گرم کشته شد. مجری افزود: ما اکنون میخواهیم با مادر احمد آربری و وکیل خانواده وی گفتگویی زنده انجام دهیم.
مجری از مادر احمد آربری پرسید: برای شما چقدر سخت بود که در دادگاه بشنوید چگونه پسرتان را شکار و اعدام کردند؟
واندا کوپر، مادر احمد آربری: این، قلب مرا به درد آورد و من بسیار غمگین شدم، اما بیشتر از همه، آن برای من بسیار شوکه آور بود.
مجری سی ان ان: چرا پس از این همه مدت که شما در جریان چگونگی قتل فرزنداتان قرار گرفته بودید، از شنیدن آن جزییات اینقدر شوکه شدید؟
کوپر: من هرگز آن ویدیو (تصاویر قتل پسرم) را قبلاً ندیده بودم. آنگاه در دادگاه دادستان آن تصاویر را پخش کرد و جزییات مربوط به نحوه انجام آن قتل را تشریح کرد. سرانجام وقتی من متوجه شدم که در آخرین دقایق زندگی پسرم چه اتفاقاتی افتاده بود، این مسئله برای من بسیار شوکه کننده و (واقعاً) غیرقابل باور بود.
مجری: آنها (قاتلان) از واژههای توهین آمیز نژادی استفاده میکردند که من در این برنامه تلویزیونی آن واژهها را تکرار نمیکنم. تأثیر شنیدن آن واژهها بر نحوه تفکر شما درباره لحظات آخر زندگی پسرتان چگونه بوده است؟
کوپر: این کاملاً تأیید میکند که احمد به خاطر رنگ پوستش کشته شد، نه این که وی مثلاً جرمی یا جنایتی مرتکب شده بوده است. او تنها به این دلیل که رنگین پوست بود، کشته شد.
لی مریت، وکیل خانواده آربری، در این خصوص گفت: در پروندههای حقوق مدنی یا بهتر است بگویم حقوق بشری، معمولاً اثبات این موضوع که قاتلان، کینههای نژادی (علیه مقتول) داشته اند، بسیار دشوار است. اما تصاویری که در دادگاه نشان داده شد و الفاظ رکیک نژادی که قاتلان علیه احمد آربری استفاده کردند، اثبات این مسئله را در این پرونده برای ما آسان کرده است. قاتل احمد آربری حتی پس از ارتکاب این قتل، از واژه توهین آمیز نژادی علیه او استفاده کرد که اثبات مستقیمِ انگیزههای نژاد پرستانه خودش (و همدستانش) در این قتل به حساب میآید.
ژنرال آلن: طرز برخورد ترامپ با معترضان مانند رژیمهای مستبد است
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، فرمانده سابق نیروهای آمریکایی در افغانستان در گفتگوی اختصاصی با شبکه سی ان ان تأکید کرد: طرز برخورد رئیس جمهور آمریکا با معترضان در اطراف کاخ سفید، مانند سران رژیمهای مستبد و خودکامه است و ما به هیچ وجه نباید چنین چیزی را تحمل کنیم.
ژنرال (بازنشسته) جان آلن، فرمانده سابق نیروهای آمریکایی و ناتو در افغانستان، در رابطه با اظهارات دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، درباره معترضان در واشنگتن دی سی، پایتخت این کشور، گفت: «همانطور که من ترامپ را میدیدم، به طور همزمان صدای شلیکها نارنجکهای صوتی را در پس زمینه نیز میشنیدم. آنگاه صادقانه بگویم که با کمال وحشت میدیدم که آن جوانان آمریکایی که صرفاً برای به کار بردن حق خود بر اساس متمم اول قانون اساسی آمریکا حق آزادی بیان و برگزاری تجمعات در اطراف کاخ سفید تجمع کرده بودند، به بی عدالتیهای گسترده اجتماعی در این کشور اعتراض میکردند و به دنبال ایجاد تغییری مثبت در کشورشان بودند، چگونه به دست نیروهای پلیس ضد شورش به پایین خیابان رانده میشدند، بسیار ناراحت شدم.
نیروهای پلیس ضد شورش از باتون ها، گاز اشک آور و نارنجکهای صوتی علیه این جوانان استفاده میکردند تا آنها را از کاخ سفید دور کنند تا مسیری را برای حرکت رئیس جمهور آمریکا به سوی پارک لافایت از معترضان پاکسازی کنند، تا ترامپ بتواند در مقابل کلیسای اپیسکوپالِ سن جانز در مجاورت پارک لافایت عکس تبلیغاتی بگیرد.»
ژنرال جان آلن سپس تأکید کرد: «این اتفاقی است که در رژیمهای مستبد میافتد. این اتفاقی است که در رژیمهای خودکامه و غیرآزاد رخ میدهد. چنین اتفاقی سرکوب معترضان برای خوشامد رئیس جمهور در آمریکا معمولاً روی نمیدهد و ما اصلاً نباید چنین چیزی را تحمل کنیم.»
فعال حقوق مدنی در آمریکا: در آستانه تغییری واقعی هستیم
"ال شارپتون"، سیاستمدار و فعال حقوق بشر آمریکایی در گفتگو با شبکه ام اس ان بی سی درباره طرح اتهام علیه سه پلیس دیگری که در هنگام قتل جورج فلوید در صحنه حضور داشتند گفت: ما در آستانه تغییری واقعی هستیم.
ال شارپتون افزود، در همه این سالها من در راهپیمایی ها، اعتراضات و سخنرانیها شرکت کرده ام. اما این بار امیدوارترم. چون شاهد حضور آمریکاییهایی بیشتر از نژادهای مختلف و سن و سالهای متفاوت در این اعتراضات بودم که در راهپیمایی، رساندن صدای خود با یکدیگر متحد شدند و حتی با اینکه پس از ایستادن در مقابل کاخ سفید با شلیک گاز اشک آور رو به رو شدند، روز بعد دوباره به آنجا بازگشتند. به همین دلیل است که فکر میکنم ما در آستانه تغییری واقعی هستیم.
استعفای شهردار کالیفرنیا
به گزارش آسوشیتدپرس از تمکولا کالیفرنیا، "جیمز استوارت"، شهردار شهر تمکولا (TEMECULA) در ایالت جنوب کالیفرنیا در پی ارسال یک ایمیل که در آن گفته بود تصور نمیکند هیچ فرد رنگین پوست خوبی به دست ماموران پلیس کشته شده باشد، از سمت خود استعفا کرد.
جیمز استوارت روز پنجشنبه با عذرخواهی بابت این ایمیل گفت هرگز قصد نداشته است از کلمه "خوب“ استفاده کند.
استوارت روز پنجشنبه گفت من متاسفانه برای بازخوانی آنچه ضبط کردم، وقت نگذاشتم.
مسئولان شهر تمکولا اعلام کردند استوارت که سال ۲۰۱۶ به مدت چهار سال به عنوان شهردار این شهر انتخاب شده بود، از سمت خود و نیز عضویت در شورای شهر استعفا کرده است.
پيوستن کارکنان بخش مراقبتهای بهداشتی نیویورک به معترضان
کارکنان بخش مراقبتهای بهداشتی و کادر درمان در نیویورک نیز به جمع معترضان نژادپرستی پیوستند و با زانو زدن به تشویق معترضان پرداختند.
دقیییییییقا.