به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از نیویورک، سرمایه گذاران و کارگزاران بازار نفتی منتظر نشست کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکای غیر عضو آن(اوپک پلاس )، از جمله روسیه هستند که قرار است به زودی برگزار شود. برگزاری این نشست با توجه به اینکه در پایان سمت و سوی میزان تولید مشخص خواهد شد در نوسان قیمت نفت در بازار جهانی تاثیر گذار خواهد بود.
به همین علت در پایان معاملات نیویورک، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه اوت با پنج صدم درصد معادل ۲۰ سنت افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین ، به ۳۹ دلار و ۹۹ سنت رسید.
در پایان بازار نیویورک نیز بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمیدییت) که برای قیمت گذاری نفت مصرفی آمریکا، به کار برده می شود برای تحویل در ماه ژوییه با سه صدم درصد معادل ۱۲ سنت افزایش به ۳۷ دلار و ۴۱ سنت رسید.
آل استانتون Al Stanton کارشناس رویال بانک کانادا (RBC)، درباره نوسانات معاملات امروز این بازار میگوید: مشکل تطبیق میان تعهدات گرفته شده توسط کشورهای تولید کننده نفت و اجرای این تعهدات تلاشهای "اوپک پلاس" (OPEP+)، متشکل از سازمان کشورهای صادر کننده نفت و شرکای آن به ویژه روسیه، برای تمدید کوتاه مدت توافقنامه شان را دشوار کرده است.
بر اساس محاسباتی که بخش کارگزاری و خدمات مشاوره سرمایهای شرکت کپلر انجام داده است سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) هشت میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز از میزان تولید خود در ماه مه با هدف ایجاد توازن در بازار کاسته بود. این در حالی است که طبق توافقی که میان این سازمان و کشورهای غیر عضو منعقد شده بود میبایست میزان کاهش تولید اوپک ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز میبود. کشورهای که به بیشترین میزان این توافقنامه را رعایت نکرده اند عراق و نیجریه هستند.
جفری هالی از شرکت کارگزاری اواندا در این باره میگوید روسیه که دومین تولید کننده بزرگ نفت در جهان بعد از آمریکا به حساب میآید و عربستان سعودی که بعد از آمریکا و روسیه بزرگترین تولید کننده نفت و اولین صادر کننده نفت درجهان است، تمایل ندارند که روند کاهش تولید خود را برای بعد از ماه ژوئن ادامه دهند مگرآنکه عراق و نیجریه نیز به تعهداتی که درباره کاهش تولید داده اند متعهد باقی بمانند.
پائلو رودریگز ماسیو از بخش کارگزاری و خدمات مشاوره سرمایهای شرکت ریستاد انرجی نیز در تحلیل و تفسیر خود از اوضاع حاکم بر بازار و سمت و سوی آن میگوید: با وجود فشارهای سنگین احتمال کمی وجود دارد که کشورهایی که به بیشترین میزان از شیوع بیماری ویروس کرونا ۲۰۱۹، (کووید-۱۹)، و کاهش قیمت نفت در بازار جهانی متاثر شده اند تسلیم شوند. آنها میخواهند با افزایش تولید نفت بخشی از این زیان و ضررها را جبران کنند.