در اجلاس مجازی ساخت واکسن کرونا
مسابقه برای ساخت واکسن تنش به دنبال داشته است
تلاش کشورها برای ساخت واکسن کووید-۱۹ به رقابتی سخت بین آزمایشگاهها منجر شده و تنشهایی به وجود آورده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما، تلاش کشورها برای ساخت واکسن کووید-۱۹ به رقابتی سخت بین آزمایشگاهها منجر شده و تنشهایی به وجود آورده است.
شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴ گزارش داد: در روز سه شنبه اجلاسی بین المللی درباره واکسن ویروس کووید-۱۹ برگزار شد. وعده اختصاص بودجه ۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلاری داده شده است. در این گردهمایی مجازی سران ۳۵ کشور جهان شرکت داشتند. این بودجه قرار است به تلاشها برای تهیه واکسن ویروس کرونا و تمامی عملیات واکسیناسیون اختصاص یابد. از زمان گسترش ویروس کرونا در جهان، عملیات واکسیناسیون بیماریهایی مثل سرخک، فلج اطفال و تیفوئید با مشکل مواجه شده است.
گزارشگر این شبکه در باره تحقیقات برای ساخت واکسن کووید-۱۹ گفت: تامین کنندگان نیازهای ائتلاف واکسن، برای ساخت واکسنی برای ویروس کووید - ۱۹ به جمع آوری ۲ میلیارد دلار بودجه امیدوارند. همه منتظر ساخته شدن واکسن کووید-۱۹ هستند. تهیه این پول برای این که واکسن در دسترس مردم سراسر جهان قرار بگیرد، ضروری است.
فرانس ۲۴ بخشی از سخنان امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه را پخش کرد. وی گفت: همانطور که ائتلاف واکسن درخواست کرده، فرانسه آماده است با هدف ساخت واکسنی موثر با قیمتی مناسب برای درمان کووید-۱۹، سهم خود در تامین هزینهها را ۱۰۰ میلیون یورو افزایش دهد.
گزارشگر ادامه داد: اما قبل از پرداختن به مسئله توزیع، این واکسن میبایست ساخته شود. در فرانسه، آمریکا، چین و حتی روسیه مسابقه علمی آغاز شده است. بسیاری از لابراتوارها آزمایش کلینیکی واکسنهای ساخته شده روی انسان را آغاز کرده اند. اما از نظر سازمان داروی اروپا، ساخت واکسنی برای ویروس کووید-۱۹ دست کم ۱ سال زمان نیاز دارد و از نظر شرکت دارو سازی سانوفی (فرانسوی) برای تولید و تحویل آن میبایست بین ۶ تا ۳۶ ماه زمان در نظر گرفته شود.
فرانس ۲۴ بخشی از سخنان تیموتی بروئل محقق موسسه پاستور را پخش کرد. وی از تبعات منفی کوتاه کردن زمان لازم برای ساخت واکسن سخن به میان آورد.
گزارشگر افزود: مسابقه علمی برای ساخت واکسن کووید-۱۹ رقابتها و تنشهایی را به دنبال داشته است. سانوفی در نیمه ماه مه با اعلام این که منافع واکسن احتمالی ساخته شده در این شرکت به آمریکا اصلیترین تامین کننده هزینههای این عملیات اختصاص خواهد داشت، مشاجراتی را به راه انداخت. این در حالی است که از نظر سازمان ملل متحد واکسن کووید-۱۹ میبایست دارایی عمومی همه ملل جهان محسوب شود، یعنی این که خارج از قانون بازار در دسترس همه قرار بگیرد.