در پی خشونت سازمان یافته ضد معترضان
کاهش اعتماد آمریکاییها پس از اقدامات نظامی در برخورد با معترضان
نیروهای پلیس آمریکا برای سرکوب اعتراضات عدالت خواهانه در سراسر آمریکا از تاکتیکهایی شبیه به تاکتیکهای نظامیان استفاده میکنند.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی ان بی سی نیوز، نیروهای پلیس در مقابله با معترضان از نارنجکهای صوتی، گاز اشک آور، گلولههای پلاستیکی، بالگرد و خودروهای زره پوش استفاده میکنند و ۳۰ هزار نیروی گارد ملی نیز در ۳۱ ایالت آمریکا و همچنین در واشنگتن دی سی، در تلاش برای مهار اعتراضات هستند.
تام نولان از افسران بازنشسته پلیس بوستون در این باره گفت استفاده پلیس از تجهیزات و تاکتیکهای نظامی میتواند نتیجهای معکوس در پی داشته باشد. آنچه که نیروهای پلیس در شهرهای مختلف آمریکا در حال انجام هستند، باعث کاهش اعتماد مردم میشود.
بر اساس «برنامه ۱۰۳۳»، تجهیزات نظامی مضاعف در اختیار ادارههای پلیس قرار میگیرد، اما به این برنامه در جریان ناآرامیهای شهر فرگوسن در ایالت میسوری که ۶ سال پیش رخ داد، به شدت انتقاد شد. باراک اوباما رئیس جمهور پیشین آمریکا، انتقال این گونه تجهیزات نظامی را در سال ۲۰۱۵ محدود کرد، اما رئیس جمهور ترامپ، این برنامه را ۲ سال بعد دوباره برقرار کرد. اکنون ادارههای پلیس، در حال برخورد با شهروندان هستند.
یکی از شرکت کنندگان در اعتراضات در این باره گفت: ما به اینجا آمده ایم تا به صورت صلح آمیز اعتراض کنیم، اما آنها (نیروهای پلیس) مسلح هستند، گویی که میخواهند به جنگ بروند.
کریس مگنوس، فرمانده نیروهای پلیس شهر توسان در این باره گفت: بالاخره زمان و مکانی فرا میرسد که در آن، لباسهای تاکتیکی باید برای محافظت از نیروهای پلیس استفاده شود. تصور نمیکنم پوشیدن این لباسها همیشه و در زمان اعتراضات صلح آمیز، ضروری باشد.
یکی از معترضان درباره نیروهای پلیس آمریکا گفت: این نیروها همانند یک ارتش آماده به حمله هستند.
خبرنگار ان بی سی در پایان گفت: مرز ظریفی میان محافظت (از مردم) و تحریک (مردم) وجود دارد.